ΤΩΡΑ: Παραμένει σε ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ ο στρατός στον Έβρο, μετά την σύλληψη των δύο Τούρκων στρατιωτικών

ΤΩΡΑ: Παραμένει σε ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ ο στρατός στον Έβρο, μετά την σύλληψη των δύο Τούρκων στρατιωτικών

Σε επιφυλακή παραμένουν μέχρι και αυτή την στιγμή οι ένοπλες δυνάμεις στον Έβρο, μετά την σύλληψη το μεσημέρι δύο Τούρκων στρατιωτικών στην περιοχή των Φερών, έπειτα από ανταλλαγή πυροβολισμών ανάμεσα στους τέσσερις συνολικά Τούρκους και την ελληνική περίπολο, σε σημείο όπου βρίσκονται και οι καλύβες των ψαράδων στο Δέλτα του ποταμού Έβρου.

Αν και επιχειρείται η υποβάθμιση του γεγονότος, καθώς πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας διαβεβαιώνουν ότι «Το επεισόδιο έχει λήξει», οι πληροφορίες του Evros-news.gr αναφέρουν ότι αρκετά τμήματα του στρατού μας τόσο στην ΧΙΙ Μεραρχία της Αλεξανδρούπολης όσο και στην XVI Μεραρχία του Διδυμοτείχου, παραμένουν σε ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ με στελέχη από το μεσημέρι της Κυριακής να έχουν κληθεί εσπευσμένα και να βρέθηκαν στις μονάδες τους όπου παραμένουν μέχρι τώρα. Επίσης, άλλοι στρατιωτικοί έχουν ενημερωθεί να βρίσκονται… στάντ μπάι, μήπως χρειαστεί να βρεθούν εσπευσμένα στους χώρους ευθύνης τους. 

ΔΕΙΤΕ: Συνελήφθη οπλισμένος Τούρκος στρατιωτικός σε ελληνικό έδαφος. Ετοιμάζεται η άμεση επιστροφή του στην Τουρκία

Σε επιφυλακή επίσης σε όλο το μήκος του νομού Έβρου, παραμένουν τα Τμήματα Χρονικής Ετοιμότητας, πιο γνωστά ως ΤΧΕ, αφού φαίνεται ότι το συγκεκριμένο επεισόδιο της σύλληψης μετά από ανταλλαγή πυρών ενός δόκιμου ανθυπολοχαγού και ενός λοχία στην περιοχή των Φερών, θεωρείται και είναι πολύ σοβαρό.

Πάντως ακόμα δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη ανακοίνωση του ΓΕΣ ή του ΓΕΕΘΑ ή του ΥΠΕΘΑ μέχρι στιγμής, προφανώς αρχικά για να μην υπάρξει «σκίαση» της συνέντευξης του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην ΔΕΘ και ίσως επειδή μεθοδεύεται η ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ των Τούρκων στην πατρίδα τους. Σε αντίθεση δηλαδή με όσα έκαναν οι γείτονες μας στην περίπτωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών Δημήτρη Κούκλατζη και Άγγελου Μητρετώδη που συνέλαβαν την 1η Μαρτίοθυ στις Καστανιές και τους κράτησαν αιχμαλώτους 167 ημέρες στις φυλακές της Αδριανούπολης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ-ΝΕΑ ΕΞΕΛΙΞΗ: Δύο οι Τούρκοι στρατιωτικοί που αιχμαλωτίστηκαν, ενώ υπήρξε “μάχη” με ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΩΝ