Γκαρά: Το ερχόμενο καλοκαίρι θα χρησιμοποιείται φυσικό αέριο στην Ορεστιάδα από τις επιχειρήσεις

Γκαρά: Το ερχόμενο καλοκαίρι θα χρησιμοποιείται φυσικό αέριο στην Ορεστιάδα από τις επιχειρήσεις

Φυσικό αέριο από  το ερχόμενο καλοκαίρι, θα μπορούν να χρησιμοποιούν οι επιχειρήσεις της Ορεστιάδας, δήλωσε η βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Νατάσα Γκαρά, επισημαίνοντας ότι αυτό θα μεταφέρεται με βυτιοφόρα στο σημείο που θα δημιουργηθεί έξω από την πόλη. 

Το φυσικό αέριο σε συμπιεσμένη μορφή θα μεταφέρεται από σταθμούς που θα δημιουργηθούν στη Θεσσαλονίκη και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης με βυτιοφόρα στην Ορεστιάδα, και οι επιχειρήσεις θα μπορούν να το χρησιμοποιούν από τον ερχόμενο Ιούνιο. Αργότερα υπάρχει πρόβλεψη ώστε το συμπιεσμένο φυσικό, αέριο να είναι διαθέσιμο και για οικιακή κατανάλωση, αρχικά στην Ορεστιάδα και μετά στο Διδυμότειχο.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό STATUS 94.2, η κ.Γκαρά επεσήμανε: “Θα ξεκινήσουμε στην πρώτη εφαρμογή του μεταφερόμενου συμπιεσμένου φυσικού αερίου από την Ορεστιάδα, για την χρήση από επαγγελματικούς χώρους το καλοκαίρι του 2019. Είναι η πρώτη εφαρμογή. Έχει δημιουργηθεί η καινούργια εταιρεία διαχείρισης του φυσικού αερίου στη Θεσσαλλονίκη και από εκεί και τους κόμβους που θα φτιάχνουμε σιγά σιγά, θα μεταφέρεται συμπιεσμένο με βιτοφόρα στην περιοχή της Ορεστιάδας.

Θα γίνει μεγάλη δεξαμενή έξω από την πόλη και ξεκινάμε με τη χρήση για την περιοχή του βορείου Έβρου Ορεστιάδας και Διδυμοτείχου, από μεγάλους επαγγελματικούς χώρους. Ανακοινώθηκε ότι ξεκινάμε τον Ιούνιο ή τον Ιιούλιο του 2019 από μεγάλους επαγγελματικούς χώρους της Ορεστιάδας. Παράλληλα ξεκινάει και η διαδικασία για την Αλεξανδρούπολη.

Για το δίκτυο διανομής έχουν γίνει οι μελέτες, έχουν υπογραφεί οι συμφωνίες και θα ξεκινήσει η υλοποίηση της υποδομής των δικτύων το επόμενο 8μηνο με 9μηνο, μέχρι το καλοκαίρι του 2019. Συγχρόνως θα συνεχίζεται και η επέκταση του δικτύου, ώστε να έχουμε και την οικιακή χρήση”.