Λαμπάκης εν όψει απολογισμού Γιορτής Κρασιού: “Δεν χάλασε ο κόσμος αν μπούμε μέσα 20.000 ευρώ”

Λαμπάκης εν όψει απολογισμού Γιορτής Κρασιού: “Δεν χάλασε ο κόσμος αν μπούμε μέσα 20.000 ευρώ”

Την προηγούμενη εβδομάδα που διαδέχθηκε την φετινή Γιορτή Κρασιού, έγινε αρκετός “θόρυβος” και υπήρξαν δηλώσεις, δημοσιεύματα και παρεμβάσεις από διάφορες πλευρές, για όσα συνέβησαν κατά την διάρκεια της, την μικρή προσέλευση του κόσμου, την απουσία της ΕΠΟΦΕ και πάνω απ’ όλα τα οικονομικά δεδομένα.

Τόσο ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης όσο και ο Πρόεδρος της ΤΙΕΔΑ Τριαντάφυλλος Αρβανιτίδης, με ένα μπαράζ δηλώσεων αλλά και ανακοινώσεων του δήμου, με μια από τις οποίες μάλιστα επιτέθηκαν και εναντίον του Evros-news.gr, δήλωσαν ότι είναι υπέρ της διαφάνειας. Πως δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα, θέμα και ζήτημα με τα χρήματα που δόθηκαν ιδιαίτερα στους τρεις τραγουδιστές, Στέλιο Ρόκκο, Ελένη Φουρέιρα και Γιάννη Πάριο. Ιδιαίτερα για τον τελευταίο και τον μεγάλο “¨θόρυβο” που έγινε, αποκαλύψαμε ότι στην Χίο η συναυλία του κόστισε 14.350, ενώ στην Αλεξανδρούπολη έφτασε στα τριπλάσια χρήματα, στις 45.000 ευρώ.

Δεν έχει ανακοινωθεί επίσημος οικονομικός

απολογισμός της Γιορτής Κρασιού από το 2016

Όλοι λοιπόν στην Αλεξανδρούπολη περιμένουν από τον δήμαρχο και τον Πρόεδρο της ΤΙΕΔΑ τον επίσημο και αναλυτικό οικονομικό απολογισμό της Γιορτής Κρασιού. Για να πληροφορηθούν πόσα ήταν τα έσοδα και τα έξοδα και κυρίως πόσο κόστισαν αναλυτικά όλες οι βραδιέ και κυρίως αυτές των γνωστών καλλιτεχνών. Γιατί από το 2016 και τις δυο προηγούμενες Γιορτές Κρασιού, δεν έχει υπάρξει από την αρμόδια δημοτική επιχείρηση αναλυτικός απολογισμός.

Μάλιστα ο κ.Λαμπάκης μιλώντας στον STATUS 94.2 και τον Σταύρο Αποστολίδη, τόνισε: “Σε λίγες ημέρες που θα έχουμε αναλυτικά αποτελέσματα για την Γιορτή Κρασιού, εννοείται ότι θα τα ανακοινώσουμε. Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον. Παναγία μου. Μακριά από μας αυτά”. Βέβαια για το 2016 και το 2017, δεν υπήρξε κανένας απολογισμός για τις αντίστοιχες Γιορτές Κρασιού. Πολύ… κοντά σε αυτούς λοιπόν αυτά. Οπότε όλοι οι δημότες περιμένουν τώρα τουλάχιστον, να τηρήσει τις δεσμεύσεις του ο κ.Λαμπάκης αλλά και ο κ.Αρβανιτίδης που επίσης δήλωσε υπέρ της διαφάνειας και του πλήρους απολογισμού.

Λαμπάκης: Αν μια χρονιά έχουμε αρνητικό

πρόσημο με 20.000 ευρώ δεν χάλασε ο κόσμος

Ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης πάντως, έξυπνα φρόντισε να προετοιμάσει τον κόσμο για αρνητικό οικονομικό αποτέλεσμα, επειδή προφανώς από τα πρώτα στοιχεία γνωρίζει ότι η φετινή Γιορτή Κρασιού… μπήκε μέσα. Γι’ αυτό και δεν δήλωσε τυχαία στην ίδια εκπομπή: “Να σας πω κάτι. Αν μια χρονιά στο σύνολο έχουμε αρνητικό πρόσημο, με πέντε, δέκα, 20.000 ευρώ δεν χάλασε ο κόσμος. Επιχείρηση είναι”.

Ακόμα παραδέχθηκε ότι στην βραδιά του Γιάννη Πάριου βρέθηκαν μόνο 2.5000 άτομα και το απέδωσε στον χρόνι διεξαγωγής. “Αν η συναυλία του Πάριου γινόταν τον Ιούλιο όπως παλιά, δεν θα είχε 2.500 αλλά 5.000 κόσμο”. Άρα με δεδομένο ότι το εισιτήριο της βραδιάς ήταν 10 ευρώ (10χ2.500=25.000 ευρώ) και η όλη συναυλία κόστισε περισσότερα απο 45.000 ευρώ, η ΤΙΕΔΑ… μπήκε μέσα τουλάχιστον 20.000. Αλλά μήπως τους νοιάζει; Χρήματα του δήμου είναι και όχι απ’ την τσέπη τους και θα τα πληρώσουν οι δημότες ή το πολύ πολύ, να ξαναπάρει η ΤΙΕΔΑ κανένα δάνειο από την Συνεταιριστική Τράπεζα Έβρου, όπως έγινε πριν λίγους μήνες που προφανώς είχε σοβαρό οικονομικό πρόβλημα.