ΒΙΝΤΕΟ: Ο Πάνος Καμμένος “επιβραβεύει” την ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ του Στρατιωτικού Κανονισμού απ’ τον Σκίνδρη

ΒΙΝΤΕΟ: Ο Πάνος Καμμένος “επιβραβεύει” την ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ του Στρατιωτικού Κανονισμού απ’ τον Σκίνδρη

Όχι μόνο καταστρατηγεί και κάνει… κουρέλι τον Στρατιωτικό Κανονισμό 20-1, αλλά με τις… ευλογίες του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου που τον “επιβραβεύει”, ο Αρχιλοχίας Θεόδωρος Σκίνδρης τα… διαφημίζει όλα αυτά δημόσια, προβάλλοντας βίντεο και φωτογραφίες από την συμμετοχή του σε κομματική εκδήλωση των Ανεξάρτητων Ελλήνων στη Θεσσαλονίκη.

Ο γνωστός και ως… υποψήφιος δήμαρχος Διδυμοτείχου κ.Σκίνδρης, ενώ ο Στρατιωτικός Κανονισμός 20-1 απαγορεύει την συμμετοχή εν ενεργεία στρατιωτικού σε πολιτικές, πόσο μάλλον σε κομματικές συγκεντρώσεις, τον γράφει στα… παλαιότερα των υποδημάτων του (μην γράψω κάτι χειρότερο) και δημοσιεύει φωτογραφίες με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και Πρόεδρο του Πάνο Καμμένο.

Συγκεκριμένα, στο Άρθρο 25, παράγραφος 1 και με τίτλο: Απαγορεύσεις και περιορισμοί αναφέρονται ξεκάθαρα τα εξής:  “1. Οι Ένοπλες Δυνάμεις ανήκουν στο Έθνος. Κάθε στρατιωτικός μπορεί να έχει τις πεποιθήσεις και τις προσωπικές του αντιλήψεις, οφείλει όμως στα πλαίσια της υπηρεσίας του να τηρεί αυστηρή ουδετερότητα. Κάθε πολιτική δραστηριότητα απαγορεύεται αυστηρά”.



Μάλιστα στο βίντεο που ο ίδιος ανήρτησε στην προσωπική του σελίδα, λέει μπροστά στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο (και πρόεδρο του στους ΑΝΕΛ): “Σαν στρατιωτικός που είμαι εν ενεργεία και δεν φοβάμαι κανέναν, το’ χω δηλώσει ήδη και στον Έβρο”. Ακολουθεί και το γνωστό… γλείψιμο φυσικά που συνηθίζει σε πολλούς και όλα αυτά ο πολιτικός προϊστάμενος των Ενόπλων μας Δυνάμεων τα παρακολουθεί χαμογελαστός και ευχαριστημένος.

Gepostet von Theodoros Skindris am Montag, 10. September 2018

Δεν μας ενδιαφέρει τί κάνει ο Σκίνδρης και ο κάθε Σκίνδρης. Δικαίωμα του να έχει όποιες πολιτικές απόψεις θέλει ή να θέλει να είναι υποψήφιος για τον δήμο Διδυμοτείχου. Το θέμα είναι ποιό… μήνυμα στέλνει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, “επιβραβεύοντας” έναν εν ενεργεία στρατιωτικό, δεχόμενος να μετέχει στην καθαρά κομματική συνεδρίαση των ΑΝΕΛ στη Θεσσαλονίκη και μάλιστα φωτογραφιζόμενος μαζί του, μετά από πρόταση που του έκανε, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο ίδιος ο Αρχιλοχίας, να είναι υποψήφιος βουλευτής στον Έβρο.

Βλέποντας και διαβάζοντας όλα αυτά οι συνάδερφοι του στρατιωτικοί ή οποιοσδήποτε άλλος στρατιωτικός σε κάθε σημείο της χώρας, πως νοιώθει άραγε βλέποντας την ξεκάθαρη παραβίαση του Στρατιωτικού Κανονισμού με τις ευλογίες του καθ ύλην αρμόδιου υπουργού;

ΑΛΗΘΕΙΑ, ο Διοικητής της XVI Μεραρχίας Υποστράτηγος Βασίλης Παπαδόπουλος, ποιά άποψη έχει για την συγκεκριμένη παραβίαση του υφισταμένου του; Ποιό… μήνυμα στέλνεται στα άλλα στελέχη που διοικεί, αφήνοντας τον συγκεκριμένο Αρχιλοχία ασύδοτο να παραβιάζει εν ψυχρώ τον Στρατιωτικό Κανονισμό;

Ποιά πειθαρχία μπορεί να επιβληθεί στα υπόλοιπα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, όταν ένας χαμηλόβαθμος υπαξιωματικός λειτουργεί ΑΣΥΔΟΤΑ και παραβιάζει τον Στρατιωτικό Κανονισμό με την… στήριξη του ίδιου του αρμόδιου υπουργού, επειδή ανήκει στο κόμμα του;

Μήπως είναι αλήθεια τελικά αυτό που ο ίδιος δηλώνει μπροστά στον κ.Καμμένο, ότι δεν φοβάται δηλαδή κανέναν, αλλά υποστηρίζουν και οι συνάδερφοι του Σκίνδρη; Πως ουδείς από τους ανωτέρους του δεν τολμάει να τον… αγγίξει ότι και αν κάνει, επειδή ανήκει στους ΑΝΕΛ και επικαλείται τις σχέσεις του με τον ίδιο τον Πρόεδρο και υπουργό Εθνικής Άμυνας και το γραφείο του;

Οι Ένοπλές Δυνάμεις όμως, όπως αναφέρει ρητά και ο Στρατιωτικός Κανονισμός ανήκουν στο Έθνος και όχι φυσικά στους ΑΝΕΛ ή σε οποιοδήποτε άλλο κόμμα.

Γιατί ο… χαβαλές και η πλάκα πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει, γιατί εδώ μιλάμε για τις Ένοπλες Δυνάμεις.