Ορεστιαδίτες-Εβρίτες ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ να εκτελωνιστεί το λεωφορείο για τα παιδιά ΑΜΕΑ

Ορεστιαδίτες-Εβρίτες ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ να εκτελωνιστεί το λεωφορείο για τα παιδιά ΑΜΕΑ

Οικονομική προσπάθεια, προκειμένου να συγκεντρωθεί το χρηματικό ποσό που απαιτείται για τον εκτελωνισμό του ειδικού λεωφορείου για την εξυπηρέτηση των παιδιών με αναπηρία του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ του δήμου Ορεστιάδας, το οποίο αγοράστηκε με τα έσοδα της φιλανθρωπικής συναυλίας της Πέγκυς Ζήνα και τη συγκινητική προσφορά των κατοίκων του βορείου Έβρου, ξεκινάει ο ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΔΟΞΙΠΑΡΑΣ – Ο ΑΗΤΟΣ.

Από την στιγμή που ο δήμαρχος Βασίλης Μαυρίδης, επιμένει εγωιστικά να μην δίνει λύση στο συγκεκριμένο θέμα επικαλούμενος γραφειοκρατικά εμπόδια, ώστε ο δήμος του να πάρει στη συνέχεια με δωρεά το συγκεκριμένο πολύτιμο για την μεταφορά των παιδιών ΑΜΕΑ λεωφορείο, οι άνθρωποι του συλλόγου με επικεφαλής την Πρόεδρο Αναστασία Γκαϊδατζή, ξεκινούν σύμφωνα με την ανακοίνωση τους, καμπάνια συγκέντρωσης των χρημάτων. Απευθύνουν έκκληση στους Ορεστιαδίτες και όλους τους Εβρίτες να συμβάλλουν με όποιο χρηματικό ποσό μπορούν και παράλληλα προγραμματίζουν όπως αναφέρουν και δεύτερη συναυλία φιλανθρωπικού χαρακτήρα, ώστε να συγκεντρωθεί το τελικό ποσό. 

Η ανακοίνωση τους αναφέρει:

ΤΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΣΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΟΥ ΚΔΑΠ – ΜΕΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΤΕΙ

“Ο ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΔΟΞΙΠΑΡΑΣ – Ο ΑΗΤΟΣ, στις 13 Μαρτίου 2017, ανέλαβε την πρωτοβουλία της διοργάνωσης συναυλίας με τη γνωστή καλλιτέχνη Πέγκυ Ζήνα, η οποία συμμετείχε αφιλοκερδώς, με σκοπό την αγορά ενός λεωφορείου το οποίο θα εξυπηρετεί τη μετακίνηση των παιδιών με αναπηρία του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία του Δήμου Ορεστιάδας (ΚΔΑΠ ΜΕΑ).

Από τα έσοδα της συναυλίας αλλά και άλλες χορηγίες ιδιωτών, μετά από πρωτοφανή κινητοποίηση των κατοίκων του Δήμου Ορεστιάδας, συγκεντρώθηκε το συνολικό ποσό των 15.100 ευρώ. Το λεωφορείο αγοράστηκε μεταχειρισμένο από τη Γερμανία και κόστισε 10.900 ευρώ. Το υπολειπόμενο ποσό δαπανήθηκε για να περάσει από ΚΤΕΟ στη Γερμανία, για να τοποθετηθούν οι πινακίδες της μεταφοράς του στην Ελλάδα, για τα έξοδα μεταφοράς του και για την αμοιβή του οδηγού που το έφερε έως την πόλη μας.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου δαπάνησε επιπλέον χρήματα προσωπικά της για τη μετάβασή της δύο φορές στη Γερμανία, ώστε να διενεργήσει όλες τις διαδικασίες αγοράς του λεωφορείου.

Μετά τα παραπάνω και αφού το λεωφορείο έφτασε στην πόλη μας, το μήνα Μάιο 2018, ξεκίνησε η διαδικασία του εκτελωνισμού του. Ο εκτελωνιστής, Παναγιώτης Ευσταθιάδης, προσφέρθηκε, προς τιμήν του, να βοηθήσει αφιλοκερδώς στη διαδικασία του εκτελωνισμού.

Όμως για τον εκτελωνισμό απαιτείτο το ποσό των 3.000 ευρώ, το οποίο δεν υπήρχε. Από τότε και έως σήμερα το ποσό αυτό έχει αυξηθεί κατά πολύ και συνεχίζει να αυξάνεται συνεχώς, διότι για κάθε ημέρα καθυστέρησης εκτελωνισμού επιβάλλεται πρόστιμο ύψους 35 ευρώ. Σημέρα βρίσκεται περίπου στο ύψος των 8.000 ευρώ.

Επίσης, η παραμονή του λεωφορείου σε ακινησία όλους αυτούς τους μήνες του μη εκτελωνισμού του θα οδηγήσει σταδιακά σε φθορά και υποβάθμιση της αξίας του.

Είναι αναγκαίο επομένως να εξασφαλιστεί το ποσό αυτό, όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, προς αποφυγή μεγαλύτερης αύξησης του ποσού αλλά και φθοράς του λεωφορείου, έτσι ώστε να μπορέσουμε να εκτελωνίσουμε το λεωφορείο και να το παραδώσουμε στο Δήμο Ορεστιάδας και επιτέλους να αποδοθεί προς χρήση στους δικαιούχους του, τα παιδιά με αναπηρία του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Ορεστιάδας.

Για το λόγο αυτό καλούμε τους δημότες του Δήμου Ορεστιάδας, αλλά και οποιουσδήποτε άλλους ενδιαφέρονται, να προσφέρουν όποιο χρηματικό ποσό μπορεί ο καθένας, προκειμένου να συγκεντρωθεί το απαιτούμενο ποσό του εκτελωνισμού.  

Θα είναι άδικο να πάει χαμένη η έως σήμερα συλλογική προσπάθεια των κατοίκων του Δήμου Ορεστιάδας για την αγορά του λεωφορείου και να μην φτάσει τελικά προς χρήση στα παιδιά του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης.

Για τις προσφορές σας μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα 6943868263, 6983523120 και 6944524684, καθώς και στο βιβλιοπωλείο ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΟΥ όπως και στο βιβλιοχαρτοπωλείο ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ  

στα οποία με απόδειξη θα μπορείτε να καταβάλλετε το ποσό που επιθυμείτε. Παράλληλα θα επιδιωχθεί η διοργάνωση και δεύτερης φιλανθρωπικής εκδήλωσης για τη συμπλήρωση του τυχόν υπολειπόμενου ποσού.

Σας ευχαριστούμε όλους εκ των προτέρων.

Ορεστιάδα 11 Σεπτεμβρίου 2018

Με τιμή

Για τον Σύλλογο

Η Πρόεδρος

Αναστασία Γκαϊδατζή

ΟΡΕΣΤΙΑΔΙΤΕΣ ΚΑΙ ΕΒΡΙΤΕΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Γι’ αυτό τηλεφωνήστε στα συγκεκριμένα τηλέφωνα ή απευθυνείτε στα δυο βιβλιοπωλεία και όσοι μπορούν να δώσουν έστω και ένα ευρώ, παίρνοντας φυσικά και την ανάλογη απόδειξη, ώστε να συγκεντρωθούν τα χρήματα και το Ειδικό Λεωφορείο για τα παιδιά ΑΜΕΑ του δήμου Ορεστιάδας να κάνει πιο εύκολη την μετακίνηση τους.

ΔΕΙΤΕ:Ορεστιάδα: Πρωτοβουλία εράνου ετοιμάζουν πολίτες, για συγκέντρωση των χρημάτων εκτελωνισμού του λεωφορείου παιδιών ΑΜΕΑ