SONY DSC

Σουφλί: Διακρατική σύσκεψη Ελλάδας-Βουλγαρίας για αμπελώνες, τοπικούς οίνους και τουρισμό

Την Παρασκευή 7  Σεπτεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Σουφλί διακρατική – διασυνοριακή σύσκεψη Ελλάδας – Βουλγαρίας με θέμα:«Αμπελώνες – τοπικοί οίνοι ποιότητας – ανάπτυξη οινικού και γαστρονομικού τουρισμού».

Στη σύσκεψη συμμετείχαν από τη Βουλγαρία αντιπροσωπείες από το Επιμελητήριο Χασκόβου, το Δήμο Κίρκοβο, το Πανεπιστήμιο Φιλιππούπολης και το Ινστιτούτο Αμπελουργίας και Οινολογίας Βουλγαρίας. Από την Ελλάδα αντιπροσωπείες από το Τμήμα Οινολογίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, την Εταιρεία Διεθνικής Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης TRANSCOOP, τον Αμπελουργικό Συνεταιρισμό Σουφλίου, το Σωματείο Φίλοι της Αμπέλου και Οίνου «Ο Στάφυλος», τις Ενώσεις Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Σουφλίου, Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας και το Σύλλογο φίλων μετάξης «Χρυσαλλίδα».

Η ανωτέρω σύσκεψη διοργανώθηκε από την Ομοσπονδία Επαγγελματικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Έβρου με σκοπό την ανάδειξη των μοναδικών, πανελληνίως, ποικιλιών του Σουφλίου «Καρναχαλάς» και «Μπουγιαλαμάς» μέσα από έρευνες και μελέτες του Τμήματος Οινολογίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, και των αντίστοιχων ποικιλιών, «Μαυρούδι» και «Παμίδι», της Βουλγαρίας και η ανάληψη από κοινού δράσεως προώθησης της διασυνοριακής περιοχής διαμέσω των αμπελώνων, του οίνου και της γαστρονομικής παράδοσης.

Στόχος των συνεργαζόμενων φορέων η ανάδειξη του Έβρου και ιδιαίτερα του Σουφλίου σε έναν ελκυστικό προορισμό οινικού και γαστρονομικού τουρισμού.