ΕΒΡΟ… ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Μπάχαλο με το πρόγραμμα επίσκεψης βουλευτών της Ν.Δ και αλληλοκατηγορίες στελεχών

ΕΒΡΟ… ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Μπάχαλο με το πρόγραμμα επίσκεψης βουλευτών της Ν.Δ και αλληλοκατηγορίες στελεχών

Η Βόρεια Ελλάδα, όπως την αποκαλούσε συνέχεια και ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την παρουσία του στη Θεσσαλονίκη, προφανώς για να μην την πει Μακεδονία και… παρεξηγηθούν οι Σκοπιανοί και ο φίλος του Ζάεφ, βρίσκεται στο επίκεντρο λόγω της ΔΕΘ.

Το ίδιο όμως και αρκετές περιοχές της Μακεδονίας και Θράκης, ανάμεσα τους ασφαλώς και ο Έβρος, με τις επισκέψεις στελεχών των διαφόρων κομμάτων. Αύριο έρχονται από το Κίνημα Αλλαγής Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, τον οποίο μάλιστα συμπαθώ επειδή δεν… μασάει τα λόγια του και ο Αχμέτ Ιλχάν.

Προηγήθηκαν την περασμένη Παρασκευή και Σάββατο, 6 συνολικά βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που περιόδευσαν στο νομό. Πρώην υπουργοί οι περισσότεροι, που δεν αποκλείεται αν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κερδίσει τις εκλογές (με βάση όσα δείχνουν οι δημοσκοπήσεις) και γίνει Κυβέρνηση, να ξαναείναι σε υπουργικούς θώκους.

Μπάχαλο με το πρόγραμμα επίσκεψης βουλευτών

Με εξαίρεση την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, η οποία εκμυστηρρεύθηκε σε συνομιλητές της ότι έχει αποφασίσει να πάει στην Ευρωβουλή(κορόιδο είναι αφού εκεί ο συνολικός μισθός ξεπερνάει τα 20.000 ευρώ), οι άλλοι το πιο πιθανό είναι να αναλάβουν υπουργεία. Κι αναφέρομαι στους πρώην υπουργούς Γιάννη Βρούτση, Βασίλη Κικίλια, Χαράλαμπο Αθανασίου, ενώ και η βουλευτίνα Σερρών Φωτεινή Αραμπατζή ως Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, όλο και κάτι θα “τσιμπήσει”.

Αυτά όμως αργούν, αφού πρώτα πρέπει να γίνουν εκλογές και φυσικά να τις κερδίσει η Ν.Δ. Γιατί με όσα συνέβησαν το διήμερο Παρασκευής-Σαββάτου, το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ της ΠΕΡΙΟΔΕΙΑΣ των 5 κορυφαίων στελεχών στον Έβρο και το ΜΠΑΧΑΛΟ που επικράτησε, τίποτα δεν είναι σίγουρο. Όταν δεν μπορούν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να συνεννοηθούν και να συνεργαστούν μεταξύ τους, πως μετά ζητάνε απ’ τον κόσμο να τους ψηφίσει.

Κι επειδή εμείς στο ΕΒΡΟ… ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ, είμαστε οι πρώτοι που εφαρμόζουμε το σλόγκαν του Evros-news.gr ότι ΤΑ ΓΡΑΦΕΙ… ΟΛΑ, θα σας παρουσιάσω όλα όσα έμαθα. Γιατί οι καταγγελίες που δεχθήκαμε από ένα σωρό πλευρές, ήταν πολλές. Όπως και οι… αλληλοκατηγορίες μεταξύ στελεχών της Ν.Δ, για την ευθύνη όλης αυτής της ανοργανωσιάς και της έλλειψης συντονισμού.

Έξαλλος ήταν ο Κικίλιας

Και το γράφω πολύ light. Ένα μεγάλο ΜΠΑΧΑΛΟ υπήρξε. Το μεγαλύτερο πρόβλημα προέκυψε κυρίως την δεύτερη ημέρα, το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου δηλαδή, με τον Βασίλη Κικίλια να είναι έξαλλος μαθαίνω από όσα έγιναν, αφού ουσιαστικά ήρθε… τζάμπα στην περιοχή. Μόνο στον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη πήγε, ενώ αν και Τομεάρχης Εθνικής ΄Αμυνας, δεν μπόρεσε να επισκεφθεί κανένα στρατόπεδο ή άλλη μονάδα των ενόπλων δυνάμεων. Βλέπετε, δεν δόθηκε άδεια από το ΓΕΣ επειδή ήταν Σάββατο και ουσιαστικά είναι… αργία και για τους στρατιωτικούς.

Έτσι είδε μόνο κάποιους απόστρατους στην Αλεξανδρούπολη, οι οποίοι μαθαίνω ότι ήταν επιλογή του βουλευτή Αναστάσιου Δημοσχάκη, στον οποίο αρκετοί καταλογίζουν σημαντικές ευθύνες για την προβληματική κατάσταση και το μπάχαλο στο πρόγραμμα της επίσκεψης.

Αυτός στη συνέχεια πήρε τον κ.Κικίλια και πήγαν στην Ορεστιάδα, στην κηδεία του πρώην προέδρου της Τοπικής Επιτροπής του κόμματος Κώστα Ραλούση που γινόταν εκείνη τη στιγμή. Η “εικόνα” ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη να συζητάει με τοπικά στελέχη και ψηφοφόρους της Ν.Δ έξω από την εκκλησία, για τον ΣΥΡΙΖΑ ενώ την ίδια ώρα γινόταν η κηδεία, μόνο καλή δεν ήταν.

Σηκώθηκε και έφυγε από την Ορεστιάδα

Κι αυτό το κατάλαβε και ο ίδιος, που εκνευρίστηκε όταν πληροφορήθηκε πως αναβλήθηκαν (λόγω θανάτου του στελέχους της Ν.Δ) όλες οι κομματικές εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί στην Ορεστιάδα, συνέντευξη Τύπου δηλαδή και ομιλία το βράδυ. Κάτι ακούστηκε να λέει “τότε γιατί με κουβαλήσατε εδώ” και ζήτησε αμέσως να επιστρέψει στην Αλεξανδρούπολη.

Κι όλα αυτά, την στιγμή που στο δημαρχείο τον περίμενε ο δήμαρχος Βασίλης Μαυρίδης με αρκετό κόσμο, ανάμεσα τους και απόστρατους. Δεν είδε λοιπόν κανέναν και έφυγε, ο κ.Μαυρίδης δικαιολογημένα εξανέστη και τηλεφώνησε έξαλλος στον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ Άκη Παρασκευόπουλο για να διαμαρτυρηθεί και μάλιστα έντονα για το μπάχαλο, ενώ αν και γνωστός Παοκτζής έκλεισε όπως μαθαίνω το τηλέφωνο με την γνωστή φράση του… Τάκη Τσουκαλά “Αντε γειά”.

Αργότερα, όταν η εκπρόσωπος  Τύπου Μαρία Σπυράκη βρέθηκε στην Ορεστιάδα για φαγητό(μαθαίνω ότι πήγαν στο γνωστό εστιατόριο Safran) και σε μια προσπάθεια… εξευμενισμού κλήθηκε ο κ.Μαυρίδης, όταν πήγε δεν… μάσησε τα λόγια του και τα… έχωσε στον Παρασκευόπουλο.

Και κάτι ακόμα. Ελπίζω να μην έγινε η ακύρωση της εκδήλωσης, επειδή θα πραγματοποιούνταν (και μάλιστα τζάμπα) στο ξενοδοχείο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ της οικογένειας Δερμεντζόπουλου και επειδή υπάρχει η περίπτωση ο γιος να είναι υποψήφιος έγιναν… περίεργες σκέψεις από κάποιους.

Ο… Αρχηγός έκανε κουμάντο στις επισκέψεις

Ο ίδιος επανέλαβε αυτό που έλεγε και σε άλλους όταν όλο το διήμερο διαμαρτυρήθηκαν για το πρόγραμμα. Πως το ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΣΤΑΓΜΑ το είχε ο μοναδικός βουλευτής του κόμματος. Ο Τάσος Δημοσχάκης και επομένως … ΑΡΧΗΓΟΥ ( επιτίμου της ΕΛΑΣ) παρόντος, πάσα άλλη αρχή παυσάτω.

Ποιός να τολμήσει άλλωστε να αντιδράσει σε όσα αποφάσιζε; Ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ δύσκολο, όσοι ακολουθούσαν τις επισκέψεις και εννοώ πολιτευτές, κομματικά στελέχη και άλλους, επίσης θα αντιμετώπιζαν το γνωστό… αυστηρό βλέμμα του κ.Δημοσχάκη, όμοιο με αυτό που είχε όταν ήταν αρχηγός της ΕΛΑΣ.

Ο Βασίλης Κικίλιας πήγε στο ξενοδοχείο της Αλεξανδρούπολης και περίμενε να βραδιάσει ώστε να πάρει την πτήση επιστροφής στην Αθήνα. Μπορεί η ημέρα να ξεκίνησε γι’ αυτόν με χαμόγελα, όπως βλέπετε και στην φωτογραφία με την Χρυσή Μπαχαρίδου, το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος που ακολούθησε το πρόγραμμα και τις δυο ημέρες, αλλά το βράδυ κυριολεκτικά… έβραζε. Μάλλον όμως με τον Αναπληρωτή του στον Τομέα Εθνικής Άμυνας πρέπει να τα έχει και όχι με άλλους.

Συνολικά όμως για το διήμερο, την πρώτη ημέρα με την παρουσία των Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, του Γιάννη Βρούτση και του Χαράλαμπου Αθανασίου και την δεύτερη με τους Κικίλια και Σπυράκη, το πρόγραμμα που καταρτίστηκε δέχθηκε πολλές επικρίσεις από αρκετά τοπικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας. Γιατί οι πέντε βουλευτές επισκέφθηκαν όλοι τα ίδια, συνηθισμένα κάθε φορά πρόσωπα και επιχειρήσεις.

Για τα… πανηγύρια

Δεν συναντήθηκαν ή δεν είδαν άλλους εκπροσώπους θεσμικών φορέων κι επιχειρήσεων, που θα έδιναν μια άλλη “εικόνα” σε ένα κόμμα το οποίο περιμένει σε λίγο καιρό να κυβερνήσει. Σ’ αυτό προφανώς έχει ευθύνη η ΝΟΔΕ Έβρου και ο Πρόεδρος της Άκης Παρασκευόπουλος και δεν μπορεί να τις αποποιείται υποστηρίζοντας σε όσους διαμαρτυρήθηκαν, ότι ο βουλευτής του κόμματος έχει τον… πρώτο λόγο.

Κι όπως έλεγε ένα γνωστό στέλεχος του κόμματος, με αφορμή την απόφαση του κ.Δημοσχάκη να πάει την Ασημακοπούλου και τον Βρούτση στο Πανηγύρι της Λευκίμμης(έχει γνωστούς και φίλους ψηφοφόρους εκεί) ενώ ήταν και ο έτερος απόστρατος στρατηγός Παναγιώτης Φαραντάτος εκεί, “δώσαμε την εικόνα ως κόμμα ότι είμαστε για τα… πανηγύρια”.

Για παράδειγμα, ποιός ο λόγος να επισκεφθούν και να συναντήσουν τον δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη την δεύτερη ημέρα και οι Κικίλιας, Σπυράκη, όταν τον είδαν την πρώτη Άννα Ασημακοπούλου και Γιάννης Βρούτσης; Γιατί να συναντηθούν με τον δήμαρχο Σουφλίου Βαγγέλη Πουλιλιό η Φωτεινή Αραμπατζή την πρώτη ημέρα αλλά και η Μαρία Σπυράκη την δεύτερη.

Πήγαν όλοι σε Λαμπάκη, Πουλιλιό, Πατσουρίδη

Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τον δήμαρχο Διδυμοτείχου Παρασκευά Πατσουρίδη. Τί είχαν να πουν και οι δυο βουλευτίνες και τί να τους πει ο δήμαρχος Διδυμοτείχου; Για την ανικανότητα του εδώ και 8 χρόνια να λύσει το σοβαρό πρόβλημα της ύδρευσης ή το γεγονός οτι έχει οδηγήσει στην οπισθοδρόμηση και τον μαρασμό το Διδυμότειχο.

Γιατί κάποια από τις δύο δεν πήγε μια επίσκεψη στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, όπου παραιτήθηκε πρόσφατα ο Διοικητής, παραμένει “ακέφαλο” και οι εργαζόμενοι είναι στα… όρια τους ,μια και τους οφείλονται χιλιάδες ρεπό, ενώ υπάρχουν και σημαντικές ελλείψεις προσωπικού;

Γιατί τόσο η κ.Ασημακοπούλου την Παρασκευή, μαζί με την κ.Αραμπατζή, όσο και κ.Σπυράκη το Σάββατο, επισκέφθηκαν μόνο την βιομηχανία μεταξωτών Μουχταρίδη και όχι και αυτή της οικογένειας Τσιακίρη,. Την στιγμή μάλιστα που ο κ.Τσιακίρης την επόμενη ημέρα εγκαινίαζε στο Φυλακτό το Κέντρο Υφαντικής Τέχνης και θα μπορούσαν έπικοινωνιακά αλλά και ουσιαστικά, να στείλουν μηνύματα στήριξης τέτοιων πρωτοβουλιών;

Στην ίδια εταιρεία λόγω Μαρέβας

Επειδή δηλαδή η Μαρέβα Γκραμπόφσκι, σύζυγος του Προέδρου Κυριάκου Μητσοτάκη συνεργάζεται με την πρώτη και παίρνει μεταξωτά υφάσματα, έπρεπε να βρεθούν και οι τρεις βουλευτίνες εκεί;

Δεν γνώριζαν όσοι έφτιαξαν το πρόγραμμα, ότι αυτή την εποχή έχουμε τον… τρύγο, να κανονίσουν στο Σουφλί μια επίσκεψη στο οινοποιείο Μπέλλα και τα κτήματα του στο Σουφλί; Κι όλα αυτά, όταν το κόμμα τους είχε κάνει… σημαία και εναντιώθηκε στην απόφαση της Κυβέρνησης να βάλει Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στο κρασί, τον οποίο κατήργησε το ΣΤΕ πρόσφατα;

Με φόντο όλα αυτά στα αμπέλια και τα πατητήρια, αλλά και τον ιδιοκτήτη Θανάση Μπέλλα που είναι και Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών και Εμπορικών Επιχερήσεων Έβρου και δικό τους στέλεχος; Το ίδιο ισχύει και για τις επισκέψεις της Φωτεινής Αραμπατζή, που είναι Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης.

Σωστή η επιλογή να βρεθεί στον Συνεταιρισμό σκόρδου Βύσσας, αλλά στην περιοχή υπάρχουν και άλλες αξιόλογες συνεταιριστικές προσπάθειες, που θα μπορούσε να τις επισκεφθεί, αντί να πάει και αυτή στον Πουλιλιό και στην βιομηχανία μεταξιού.

Τον συνεταιρισμό ΑΡΔΑΣ στην Πλάτη για παράδειγμα, τα Εβρίτικα Κελάρια στα Μαράσια, την ραγδαία ανερχόμενη Βιομηχανία κατεψυγμένων λαχανικών HELLAS FROST στους Μεταξάδες. Να πάει μια διαδρομή σε όλα αυτά κιαι να επιστρέψει από τον άλλο δρόμο, συνεχίζοντας για τις Φέρες όπου συνάντησε τους αγρότες. Είναι δυνατόν να επιλέγονται όλο οι ίδιες επιχειρήσεις για τις επισκέψεις και να μην ανοίγεται η Ν.Δ και σε άλλες;

Δεν πήγαν.. λιμάνι, ούτε είδαν

τους παραγωγικούς φορείς

Για να πάμε και στην Αλεξανδρούπολη, καλή κίνηση, λόγω και της επικαιρότητας του θέματος, η επίσκεψη στην Ιχθυόσκαλα και η συνάντηση με τους ψαράδες από τους Βρούτση, Ασημακοπούλου. Γιατί όμως δεν πήγαν στο λιμάνι; Αυτό θα είναι ο μοχλός ανάπτυξης της πόλης και της περιοχής. Δημιουργούνται ο σταθμός LNG, οι ΗΠΑ επενδύουν σε διάφορους τομείς και δεν προγραμματίστηκε επίσκεψη στον ΟΛΑ;

Και μην ακούω διάφορες… βλακείες, ότι ο Πρόεδρος Χρήστος Δούκας είναι… ΣΥΡΙΖΑ. Αλλοίμονο αν σκέφθηκε κάποιος κάτι τέτοιο και γι’ αυτό δεν “κλείστηκε” επίσκεψη και συνάντηση. Θα ήταν απαράδεκτο ως νοοτροπία. Και φυσικά, δεν υπήρξε επίσημη συνάντηση και συνεργασία με όλους τους εκπροσώπους των θεσμικών παραγωγικών φορέων της Αλεξανδρούπολης σε μια σύσκεψη.

Με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου και Πρόεδρο όλων των Επιμελητηρίων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χριστόδουλο Τοψίδη. Το ότι πήγε ο ίδιος το βράδυ στην κομματική εκδήλωση, δεν έχει καμιά σχέση. Να βρεθεί εκεί ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θράκης και Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ. Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων αλλά και Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Κώστας Χατζηκωνσταντίνου. Ο πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Σταύρος Σταυράκογλου.

Κανένας δεν το σκέφθηκε; Για να μην μιλήσουμε για την έλλειψη συνάντησης με τους δυο Μητροπολίτες του νομού, τον Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμο και τον Διδυμοτείχου Ορεστιάδας και Σουφλίου Δαμασκηνό. Αλλά και στην Σαμοθράκη που βρέθηκε ο κ.Αθανασίου, με το σοβαρό πρόβλημα της “κόντρας” μεταξύ του δήμου, του ΟΛΑ και της εταιρείας SAOS Ferries, κανένας δεν σκέφθηκε να υπάρξει μια συνάντηση με τον ιδιοκτήτη της Φώτη Μανούση που βρίσκεται στο νησί;

Ο… Ναρκαλιευτής

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*