ΜΠΑΧΑΛΟ στην Κύπρου: Τσιμέντωσαν τους τσιμεντένιους κιβόλιθους, κόντρα στη σύμβαση και τις διαβεβαιώσεις Λαμπάκη

ΜΠΑΧΑΛΟ στην Κύπρου: Τσιμέντωσαν τους τσιμεντένιους κιβόλιθους, κόντρα στη σύμβαση και τις διαβεβαιώσεις Λαμπάκη

-Καταγγελία με φωτογραφίες του επικεφαλής της ΑΝΑ.Σ.Α Παύλου Μιχαηλίδη

Έχει χαθεί πλέον κάθε έλεγχος στον δήμο Αλεξανδρούπολης, εκτός από την ψυχραιμία του δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη. Ένα απίστευτο μπάχαλο επικρατεί στην περίφημη πεζοδρόμηση της οδού Κύπρου, αφού ΤΣΙΜΕΝΤΩΣΑΝ τους ιστορικής αξίας τσιμεντένιους κυβόλιθους, ενώ η σύμβαση με τον εργολάβο προβλέπει την αφαίρεση τους, την αποθήκευση και επανατοποθέτηση τους αλλού, ενώ το ίδιο διαβεβαίωνε κατηγορηματικά ο ίδιος ο κ.Λαμπάκης πριν λίγες ημέρες σε επιτόπια συνέντευξη του.

Όπως κατήγγειλε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΑΝΑ.Σ.Α Παύλος Μιχαηλίδης, παραθέτοντας μάλιστα και τα σχετικά φωτογραφικά ντοκουμέντα, αντί να αφαιρεθούν οι ηλικίας περίπου 40 χρόνων τσιμεντένιες πλάκες και κόντρα σε όσα προβλέπει η σύμβαση, αλλά και όσα δήλωσε  την προηγούμενη εβδομάδα ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης σε τηλεοπτικές του δηλώσεις στο e-evros.gr, πως δηλαδή θα αφαιρεθούν λόγω ιστορικότητας οι υπάρχουσες πέτρες- κυβόλιθοι της οδού και θα τοποθετηθούν σε άλλα σημεία της πόλης, έπεσε τσιμέντο και τις σκέπασαν εντελώς αχρηστεύοντας τες.

Στην Προμέτρηση αναφέρεται συγκεκριμένα ότι πρέπει να γίνει με προσοχή εξαγωγή ακέραιων πλακών σε ποσοστό 50%. Δηλαδή στα περίπου 600 μέτρα που είναι το μήκος της οδού Κύπρου έπρεπε να κρατηθούν οι πέτρινοι κυβόλιθοι από τα 300 μέτρα, να αποθηκευθούν και να χρησιμοποιηθούν σε άλλο σημείο όπως δήλωσε και ο κ.Λαμπάκης αλλά προβλέπεται σύμφωνα με πληροφορίες μας και στην σύμβαση με τον εργολάβο που υλοποιεί την ανάπλαση. “Αφαίρεση, διαλογή, αποθήκευση και επανατοποθέτηση” αναφέρεται για το συγκεκριμένο θέμα. Αυτό φαίνεται ότι δεν έγινε.

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΤΡΙΝΕΣ ΠΛΑΚΕΣ Η ΠΡΟΜΕΤΡΗΣΗ

Καμιά πρόβλεψη για το δίκτυο φυσικού αερίου

Κι όχι μόνο αυτό. Πληροφορούμαστε ότι είχε υπάρξει διαβεβαίωση προς τους φορείς που είχαν αντιδράσει για την πεζοδρόμηση της οδού Κύπρου, ότι θα τοποθετηθούν πλάκες για βιοκλιματικούς λόγους και να υπάρχει μείωση της θερμοκρασίας, αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε και απλά έπεσε τσιμέντο. Αρπακολατζίδικη διαχείρηση δηλαδή, που εκθέτει ανεπανόρθωτα την δημοτική αρχή και προσωπικά τον δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη. Ο οποίος για πολλοστή φορά είναι ανακόλουθος των όσων δήλωσε.

Είπε συγκεκριμένα ο κ.Λαμπάκης στην δημοσιογράφο του e-evros Μαρίνα Κριτού σε επιτόπιες δηλώσεις του: “Όπως βλέπετε, φεύγουν τα τουβλάκια αυτά. Τα οποία θα τα κρατήσουμε γιατί έχουν μια ιστορικότητα και κάπου θα τα χρησιμοποιήσουμε σίγουρα στον διευρυμένο δήμο μας”. 

Επίσης, δεν υπήρξε καμιά πρόβλεψη υποδομής για τα δίκτυα του φυσικού αερίου που θα δημιουργηθεί σε λίγους μήνες. Οπότε τότε θα αρχίσει και πάλι… σκάψιμο και ξήλωμα και στην οδό Κύπρου, ενώ θα μπορούσε τώρα να δημιουργηθεί το απαραίτητο δίκτυο στο μήκος της.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*