Δήμος Ορεστιάδας: Πλήρωσε 86.800 ευρώ για Πάολα και Ρουβά στις εκδηλώσεις ΑΡΔΑΣ

Δήμος Ορεστιάδας: Πλήρωσε 86.800 ευρώ για Πάολα και Ρουβά στις εκδηλώσεις ΑΡΔΑΣ

Το ποσό των 86.800 ευρώ πλήρωσε ο δήμος Ορεστιάδας μέσω της δημοτικής επιχείρησης του ΔΗΚΕΠΑΟ, για τις αμοιβές της Πάολα και του Ρουβά, στις φετινές Γιορτές Νέων ΑΡΔΑΣ,  που πραγματοποιήθηκαν τέλη Ιουλίου στις Καστανιές,

Αν μάλιστα υπολογίσουμε και τα επιπλέον έξοδα γι’ αυτούς τους καλλιτέχνες, δηλαδή τα αεροπορικά εισιτήρια, την διαμονή στο ξενοδοχείο (ο Ρουβάς ζήτησε και διανυκτέρευσε στην Αλεξανδρούπολη και όχι στην Ορεστιάδα) και φυσικά το φαγητό, τότε το ποσό που βγήκε από τα ταμεία φτάνει συνολκά στις 90.000 ευρώ. Όλα αυτά φαίνονται ξεκάθαρα από τις αναρτήσεις στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ, όπου με την υπογραφή του Προέδρου της ΔΗΚΕΠΑΟ Αρχοντή Αρχοντίδη, υπάρχουν δυο Χρηματικά Εντάλματα Πληρωμής, που το καθένα είναι από 43.400 ευρώ. Τα ίδια χρήματα δηλαδή δόθηκαν για την Πάολα και τον Ρουβά, τους οποίους όπως φαίνεται και από τις αποφάσεις, εκπροσωπούσαν διαφορετικές εταιρείες.

Για την Πάολα, η πληρωμή στην εταιρεία “ΜΟΔΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ” από την Θεσσαλονίκη που την εκπροσωπούσε σύμφωνα με την απόφαση που είχε ληφθεί από το διοικητικό συμβούλιο της ΔΗΚΕΠΑΟ, έγινε στις 31 Ιουλίου.

ΠΛΗΡΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΟΛΑ

Στην εταιρεία που εκπροσωπούσε τον Σάκη Ρουβά, την “ΟΡΦΕΑΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΗ ΙΚΕ-ΗΧΗΤΙΚΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ”, με έδρα επίσης την Θεσσαλονίκη, η πληρωμή έγινε στις 2 Αυγούστου και ήταν επίσης 43.400 ευρώ.

ΑΜΟΙΒΗ ΤΟΥ ΣΑΚΗ ΡΟΥΒΑ

Το συνολικό ποσό που δόθηκε για τις αμοιβές των καλλιτεχνών που πήραν μέρος στις εκδηλώσεις του ΑΡΔΑ όλες τις ημέρες, ανέρχεται με βάση την ανάρηση στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ στις 149,119,60 ευρώ. Σε αυτά θα πρέπει να προστεθούν άλλες 5.000 ευρώ συnολικά, για τα αεροπορικά εισιτήρια, την διαμονή και διατροφή, με βάση τις αποφάσεις που αναρτήθηκαν στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ.

Δόθηκαν και 23.560 ευρώ για Ασλανίδου-Μπάση

Πληρώθηκε επίσης το ποσό 23.560 ευρώ για τις αμοιβές της Μελίνας Ασλανίδου και του Δημήτρη Μπάση, τους οποίους εκπροσωπούσε η εταιρεία  360 ENTERTAINMENT Γ.Ε ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ-Θ.ΠΛΑΤΥΠΟΔΗ, που έχει έδρα στο Ψυχικό της Αθήνας. Είναι άγνωστο ποιός από τους δύο πήρε τα περισσότερα, δηλαδή τις 14.880 που καταβλήθηκαν σύμφωνα με το ένταλμα πληρωμής στις 31 Ιουλίου και ποιός τα 8.680 ευρώ που πληρώθηκαν στις 2 Αυγούστου.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΕΝΤΑΛΜΑΤΑ ΠΛΗΡΩΜΗΣ

ΠΛΗΡΩΜΗ ΜΕΛΙΝΑΣ ΑΣΛΑΝΙΔΟΥ

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΜΟΙΒΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΑΣΗ

Υπόδειγμα η ΔΙΑΥΓΕΙΑ του δήμου Χίου, γενικόλογη και

χωρίς καν ονόματα η ΔΙΑΥΓΕΙΑ του δήμου Ορεσατιάδας

Θα πρέπει εδώ να επισημάνουμε και κάτι πολύ σημαντικό. Στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ του δήμου Χίου που δημοσιεύσαμε με αφορμή την συναυλία στη Γιορτή Κρασιού του Γιάννη Πάριου, όποιος μπει θα διαπιστώσει ότι πρόκειται για… αποθέωση της διαφάνειας, της λεπτομερούς αναφοράς όλων των εξόδων και χρημάτων που καταβλήθηκαν και σε αναλυτική παράθεση όλων των στοιχείων για τα ποσά που δαπανήθηκαν. Έτσι άλλωστε λειτουργούν οι σοβαροί, οργανωμένοι και συνεπείς στο πνεύμα της δημοσιοποίησης διαχείρισης του δημοσίου χρήμταος δήμοι στην Ελλάδα.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ  ΣΤΗ ΧΙΟ

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΧΙΟ

Αντίθετα, οι αποφάσει της ΔΗΚΕΠΑΟ του δήμου Ορεστιάδας που δημοσιεύουμε, είναι ΓΕΝΙΚΟΛΟΓΕΣ, χωρίς να αναφέρουν τα ονόματα των καλλιτεχνών ούτε στο θέμα των χρημάτων που εισέπραξαν, ούτε στα αεροπορικά εισιτήρια και την διαμονή σε ξενοδοχείο, ούτε στην διατροφή με τα γεύματα. Ένας τίτλος: “Αμοιβές καλλιτεχνών εκδηλώσεων ΑΡΔΑΣ υπάρχει, ίσως γιατί κάποιοι δεν θέλουν να… τραβήξουν το μάτι όποιου αναζητήσει τις αμοιβές της Πάλοας, του Ρουβά και των άλλων.

Μιλάμε άλλωστε για τον δήμο όπου ο επικεφαλής του Βασίλης Μαυρίδης, επειδή ο νόμος το επιτρέπει, δίνει απ’ ευθείας οτιδήποτε αφορά καθαριότητα, φύλαξη, απεντομώσεις, αναλώσιμα σε μια και μνοαδική εταιρεία, την ΠΙΟΝΕΡΟΣ του Νίκου Ραδιόγλου και  μάλιστα όσες φορές υπήρξε διαμαρτυρία από την αντιπολίτευση γιατί δεν γίνονται διαγωνισμοί ή δεν ζητούνται προσφορές και από άλλες εταιρείες με το ίδιο αντικείμενο, απάντησε με αλαζονικό ύφος πως αφού το προβλέπει ο νόμος μέχρι 20.000 ότι μπορεί να γίνει απ’ ευθείας ανάθεση, αυτός θα συνείσει να το κάνει.

Καλό θα ήταν να υπάρξει δημόσιος  και

αναλυτικός απολογισμός των εκδηλώσεων ΑΡΔΑΣ

Μπορεί στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ να υπάρχει γενικόλογη αναφορά, χωρίς συγκεκριμένα ονόματα καλλιτεχνών, αλλά καλό θα ήταν οι δημότες του δήμου Ορεστιάδας, οι οποίοι με δικά τους χρήματα θα επιδοτήσουν φέτος την ΔΗΚΕΠΑΟ με 500.000 ευρώ, μισό εκατομμύριο δηλαδή, προκειμένου να καλύψει τα χρέη που δημιουργούνται μεταξύ εσόδων και εξόδων. να ενημερωθουν αναλυτικά για τα οικονομικά δεδομένα της Συνάντησης Νέων Άρδας 2018.

Άλλωστε ο κ.Μαυρίδης αλλά και ο στενός του συνεργάτης και πρόεδρος τη; ΔΗΚΕΠΑΟ Αρχοντής Αρχοντίδης, είναι υπέρ της πλήρους διαφάνειας και ενημέρωσης των δημοτών τους. ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ λοιπόν για τις φετινές εκδηλώσεις, για να… κλείσουν τα στόματα και σε διάφορους απαράδεκτους σαν εμάς στο Evros-news.gr που κάνουμε κριτική και ασχολούμαστε πως διαχειρίζονται το δημόσιο χρήμα και δεν τους… αποθεώνουμε γιατί κάνουν το αυτονόητο, να… βουλώνουν δηλαδή κάποιες λακούβες στους δρόμους.