Λεωφορείο παιδιών ΑΜΕΑ: Οι Εβρίτες ανταποκρίνονται στο κάλεσμα. ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΟΛΟΙ. Η δική μας μικρή συνεισφορά

Λεωφορείο παιδιών ΑΜΕΑ: Οι Εβρίτες ανταποκρίνονται στο κάλεσμα. ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΟΛΟΙ. Η δική μας μικρή συνεισφορά

Οι Εβρίτες άρχισαν ήδη να ανταποκρίνονται στο κάλεσμα που απηύθυνε ο ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΔΟΞΙΠΑΡΑΣ – Ο ΑΗΤΟΣ και την οικονομική προσπάθεια που ξεκίνησε, προκειμένου να συγκεντρωθεί το χρηματικό ποσό για τον εκτελωνισμό του ειδικού λεωφορείου, το οποίο θα εξυπηρετεί τις ανάγκες  των παιδιών με αναπηρία του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ του δήμου Ορεστιάδας.

Όλοι εμείς εδώ στο Evros-news.gr, που από την πρώτη στιγμή αναδείξαμε το συγκεκριμένο θέμα, χαιρόμαστε πάρα πολύ μαθαίνοντας από την Πρόεδρο του συλλόγου Αναστασία Γκαϊδατζή, ότι αρκετοί είναι ήδη οι συμπολίτες μας από την Ορεστιάδα και όλα τα χωριά του βορείου Έβρου, αλλά και τις περιοχές Διδυμοτείχου, Σουφλίου και Αλεξανδρούπολης, οι οποίοι ήδη βρήκαν τρόπο να δώσουν ένα μικρό χρηματικό ποσό, αλλά ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟ ώστε να συγκεντρωθεί το ποσό των περίπου 8.000 ευρώ που απαιτείται για τον εκτελωνισμό, μετά και τα πρόστιμα των 35 ευρώ  καθημερινά, που δυστυχώς επιβάλλεται όσο καθυστερεί ο εκτελωνισμός.

Η ιστοσελίδα μας και ο υπεύθυνος της Κώστας Πιτιακούδης, δεν θα μπορούσε φυσικά να μην στηρίξει και έμπρακτα την συγκεκριμένα προσπάθεια, με μια έστω και μικρή συμμετοχή των 50 ευρώ, το οποίο παραδώσαμε στους ανθρώπους οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την συγκέντρωση των χρημάτων, παίρνοντας και την ανάλογη απόδειξη που βλέπετε.

Για τις προσφορές σας μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα 6943868263, 6983523120 και 6944524684,καθώς και στο βιβλιοπωλείο ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΟΥ όπως και στο βιβλιοχαρτοπωλείο ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ  

στα οποία με απόδειξη θα μπορείτε να καταβάλλετε το ποσό που επιθυμείτε. Παράλληλα θα επιδιωχθεί η διοργάνωση και δεύτερης φιλανθρωπικής εκδήλωσης για τη συμπλήρωση του τυχόν υπολειπόμενου ποσού.

Στην ανακοίνωση του ο ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΔΟΞΙΠΑΡΑΣ – Ο ΑΗΤΟΣ αναφέρει:

ΤΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΣΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΟΥ ΚΔΑΠ – ΜΕΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΤΕΙ

“Ο ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΔΟΞΙΠΑΡΑΣ – Ο ΑΗΤΟΣ, στις 13 Μαρτίου 2017, ανέλαβε την πρωτοβουλία της διοργάνωσης συναυλίας με τη γνωστή καλλιτέχνη Πέγκυ Ζήνα, η οποία συμμετείχε αφιλοκερδώς, με σκοπό την αγορά ενός λεωφορείου το οποίο θα εξυπηρετεί τη μετακίνηση των παιδιών με αναπηρία του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία του Δήμου Ορεστιάδας (ΚΔΑΠ ΜΕΑ).

Από τα έσοδα της συναυλίας αλλά και άλλες χορηγίες ιδιωτών, μετά από πρωτοφανή κινητοποίηση των κατοίκων του Δήμου Ορεστιάδας, συγκεντρώθηκε το συνολικό ποσό των 15.100 ευρώ. Το λεωφορείο αγοράστηκε μεταχειρισμένο από τη Γερμανία και κόστισε 10.900 ευρώ. Το υπολειπόμενο ποσό δαπανήθηκε για να περάσει από ΚΤΕΟ στη Γερμανία, για να τοποθετηθούν οι πινακίδες της μεταφοράς του στην Ελλάδα, για τα έξοδα μεταφοράς του και για την αμοιβή του οδηγού που το έφερε έως την πόλη μας.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου δαπάνησε επιπλέον χρήματα προσωπικά της για τη μετάβασή της δύο φορές στη Γερμανία, ώστε να διενεργήσει όλες τις διαδικασίες αγοράς του λεωφορείου.

Μετά τα παραπάνω και αφού το λεωφορείο έφτασε στην πόλη μας, το μήνα Μάιο 2018, ξεκίνησε η διαδικασία του εκτελωνισμού του. Ο εκτελωνιστής, Παναγιώτης Ευσταθιάδης, προσφέρθηκε, προς τιμήν του, να βοηθήσει αφιλοκερδώς στη διαδικασία του εκτελωνισμού.

Όμως για τον εκτελωνισμό απαιτείτο το ποσό των 3.000 ευρώ, το οποίο δεν υπήρχε. Από τότε και έως σήμερα το ποσό αυτό έχει αυξηθεί κατά πολύ και συνεχίζει να αυξάνεται συνεχώς, διότι για κάθε ημέρα καθυστέρησης εκτελωνισμού επιβάλλεται πρόστιμο ύψους 35 ευρώ. Σημέρα βρίσκεται περίπου στο ύψος των 8.000 ευρώ.

Επίσης, η παραμονή του λεωφορείου σε ακινησία όλους αυτούς τους μήνες του μη εκτελωνισμού του θα οδηγήσει σταδιακά σε φθορά και υποβάθμιση της αξίας του.

Είναι αναγκαίο επομένως να εξασφαλιστεί το ποσό αυτό, όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, προς αποφυγή μεγαλύτερης αύξησης του ποσού αλλά και φθοράς του λεωφορείου, έτσι ώστε να μπορέσουμε να εκτελωνίσουμε το λεωφορείο και να το παραδώσουμε στο Δήμο Ορεστιάδας και επιτέλους να αποδοθεί προς χρήση στους δικαιούχους του, τα παιδιά με αναπηρία του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Ορεστιάδας.

Για το λόγο αυτό καλούμε τους δημότες του Δήμου Ορεστιάδας, αλλά και οποιουσδήποτε άλλους ενδιαφέρονται, να προσφέρουν όποιο χρηματικό ποσό μπορεί ο καθένας, προκειμένου να συγκεντρωθεί το απαιτούμενο ποσό του εκτελωνισμού.  

Θα είναι άδικο να πάει χαμένη η έως σήμερα συλλογική προσπάθεια των κατοίκων του Δήμου Ορεστιάδας για την αγορά του λεωφορείου και να μην φτάσει τελικά προς χρήση στα παιδιά του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης.

Σας ευχαριστούμε όλους εκ των προτέρων.

Ορεστιάδα 11 Σεπτεμβρίου 2018

Με τιμή

Για τον Σύλλογο

Η Πρόεδρος

Αναστασία Γκαϊδατζή

ΟΡΕΣΤΙΑΔΙΤΕΣ ΚΑΙ ΕΒΡΙΤΕΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Γι’ αυτό τηλεφωνήστε στα συγκεκριμένα τηλέφωνα ή απευθυνείτε στα δυο βιβλιοπωλεία και όσοι μπορούν να δώσουν έστω και ένα ευρώ, παίρνοντας φυσικά και την ανάλογη απόδειξη, ώστε να συγκεντρωθούν τα χρήματα και το Ειδικό Λεωφορείο για τα παιδιά ΑΜΕΑ του δήμου Ορεστιάδας να κάνει πιο εύκολη την μετακίνηση τους.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*