Άνοιξε τις πύλες της χθες με τα επίσημα εγκαίνια η 23η Πανέβρια Αγροτική Έκθεση Φερών

Άνοιξε τις πύλες της χθες με τα επίσημα εγκαίνια η 23η Πανέβρια Αγροτική Έκθεση Φερών

 Άνοιξε χθες τις πύλες της η 23η Πανέβρια Αγροτική Έκθεση Φερών που θα διαρκέσει ως τις 16 Σεπτεμβρίου, με τα επίσημα εγκαίνια που πραγματοποιήθηκαν παρουσία των τοπικών αρχών και αρκετών επισκεπτών.

Ο συγκεκριμένος ετήσιος θεσμός, με καινοτόμες ιδέες και λύσεις για τον αγρότη και τον κτηνοτρόφο, συγκέντρωσε φέτος 60 εκθέτες από τον Έβρο, τη Θράκη και άλλες περιοχές της χώρας. Παρουσία του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμου που έκανε τον αγιασμό, των βουλευτών Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Νατάσσας Γκαρά και Δημήτρη Ρίζου, του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς, του Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος και Υποδομών της Περιφέρειας ΑΜ-Θ Κώστα Βενετίδη, της Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Ελένης Δημούδη.

Παρόντες ήταν ακόμα ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης, Αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θράκης Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ και πολλοί ακόμα εκπρόσωποι των τοπικών αρχών. Τις ομιλίες άνοιξε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.Άνθιμος, που επεσήμανε την ανάγκη ενότητας και συνεργασίας όλων, ώστε ο τόπος να βγει από την κρίση και να  ξεπεράσει τα προβλήματα.

Πέτροβιτς: Ο Έβρος ζει καταστροφή

Έπρεπε να είναι εδώ κάποιος από το υπουργείο

Ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, αφού αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος, με τις καιρικές συνθήκε και την καταστροφή των καλλιεργειών, τόνισεχαρακτηριστικά: “Αυτές τις περιόδους και με την καταστροφή που ζει ο ΄Εβρος, την οποία περιέγραψε και η κυρία Γκαρά, θα έπρεπε να είχαμε εδώ και κάποιον από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης”.

Προεκλογική ομιλία από τον δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης που πήρε στη συνέχεια τον λόγο, έκανε ουσιαστικά μια προεκλογική ομιλία, λες και βρισκόμαστε λίγες μέρες πριν τις δημοτικές εκλογές. Απαρίθμησε όσα κατά τη γνώμη του έχει πραγματοποιήσει στις Φέρες η δημοτική αρχή, ανακοίνωσε και πάλι την κατασκευή του Λυκείου και έκανε ανάλυση του θέματος των Δημοτικών Σφαγείων, επαναλαμβάνοντας όσα λέει τον τελευταίο καιρό ως δικαιλογίες. Επίσης, έκανε… επίθεση φιλίας στους τρεις δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης που όλο το προηγούμενο διάστημα κατηγορούσε ότι για… αφωνία και πως του κάνουν προεκλογικό πόλεμο.

Εγκαίνια 23ης Πανέβριας Αγροτικής Έκθεσης Φερών

Gepostet von Δήμος Αλεξανδρούπολης am Mittwoch, 12. September 2018

Τον λόγο στη συνέχεια πήρε ο πρώην Πρόεδρος του Αγροτικού και Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης Κώστας Δουνάκης, εκπροσωπώντας τους συναδέρφους του. Αναφέρθηκε στο θέμα της κατασκευής των σφαγείων, επισημαίνοντας ότι το μόνο που ακούει ο ίδιος και οι αγρότες με τους κτηνοτρόφους είναι ημερομηνίες και αριθμοί, αλλά ουσία ακόμα δεν υπάρχει. Περισσότερο όμως κατηγόρησε την Περιφέρεια για λάθη και παραλείψεις και κράτησε πολύ…χλιαρή στάση απέναντι στον δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη, διαψεύδοντας με τη στάση του τόσο αυτός όσο και οι συνάδερφοι του, όσα ακούγονταν αλλά έλεγαν και οι ίδιοι ότι θα του… επιτεθούν φραστικά.

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Φερών Νίκος Γκότσης, επίσης έστρεψε τα βέλη του στην Περιφέρεια, με κατεύθυνση φυσικά τον παρόντα Αντιπεριφερειάρχη Δημήτρη Πέτροβιτς, μόνο που δεν αποθέωσε και ο ίδιος, όπως και ο κ.Λαμπάκης τους δυο παρόντες κυβερνητικούς βουλευτές Νατάσσα Γκαρά και Δημήτρη Ρίζο, ενώ αναφέρθκε και στην πορεία της έκθεσης και στον αυξημένο αριθμό φέτος των εκθετών.