Δήμος Ορεστιάδας: Παραιτήθηκε η Αναστασία Γκαϊδατζή απ’ την παράταξη του δημάρχου Βασίλη Μαυρίδη. ΟΙ ΛΟΓΟΙ

Δήμος Ορεστιάδας: Παραιτήθηκε η Αναστασία Γκαϊδατζή απ’ την παράταξη του δημάρχου Βασίλη Μαυρίδη. ΟΙ ΛΟΓΟΙ

Την παραίτηση της από την δημοτική παράταξη «Ορεστιάδα στην Πρώτη Γραμμή» του δημάρχου Βασίλη Μαυρίδη, υπέβαλλε χθες βράδυ η δημοτική σύμβουλος Αναστασία Γκαϊδατζή, η οποία κατείχε  παράλληλα σημαντικές θέσεις στον δήμο. Ήταν  Γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου, Αντιπρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτιστικής Ανάπτυξης (ΔΗΚΕΠΑΟ), Αντιπρόεδρος της ‘Α βάθμιας σχολικής επιτροπής του δήμου (εκπαιδευτικός και η ίδια) και Πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας .

Η κ.Γκαϊδατζή είναι πλέον ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος και παρ’ ότι η ίδια δεν θέλησε να αποκαλύψει τους λόγους της αποχώρησης της από την παράταξη του κ.Μαυρίδη, ούτε και να σχολιάσει τις αιτίες που την οδήγησαν σε αυτήν την κίνηση, είναι φανερό ότι η… σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν οι εξελίξεις με τον εκτελωνισμό του λεωφορείου για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες. Εδώ και πολύ καιρό όμως αντιμετώπιζε… εχθρική αντιμετώπιση εκ μέρους του δημάρχου Ορεστιάδας και μάλιστα οι πληροφορίες μας αναφέρουν, πως της είχε ζητήσει να παραιτηθεί και από δημοτική σύμβουλος, για να πάρει την θέση της αναπληρωματικός, όταν δημοσιοποιήθηκε η άρνηση του να βρει κάποια λύση και να βοηθήσει οικονομικά ο δήμος για τον εκτελωνισμό, μια και αυτός θα πάρει στη συνέχεια ως δωρεά το συγκεκριμένο ειδικό λεωφορείο για τη μεταφορά των παιδιών.

Φυσικά η ίδια αρνήθηκε, αφού οι ψήφοι που πήρε στις εκλογές του 2014 ήταν λόγω της προσωπικότητας της, της κοινωνικής της δράσης σε διάφορους τομείς, όχι μόνο στο χωριό της, την Μεγάλη Δοξιπάρα και την γύρω περιοχή, αλλά και στην πόλη της Ορεστιάδας. Έφερε ψήφους δηλαδή στον κ.Μαυρίδη και την παράταξη του και κέρδισαν τις εκλογές, κάτι που προφανώς αναγνώρισε και ο ίδιος, αναθέτοντας της τις θέσεις ευθύνης που προαναφέραμε. Γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου, Αντιπρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτιστικής Ανάπτυξης (ΔΗΚΕΠΑΟ), Αντιπρόεδρος της ‘Α βάθμιας σχολικής επιτροπής του δήμου (εκπαιδευτικός και η ίδια) και Πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας .

Όλα ξεκίνησαν από την διοργάνωση της φιλανθρωπικής συναυλίας

Όλα κατά την γνώμη μας ξεκίνησαν πριν ενάμιση περίπου χρόνο και συγκεκριμένα τον Μάρτιο του 2017, όταν η Αναστασία Γκαϊδατζή ως Πρόεδρος του ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕΓΑΛΗΣ ΔΟΞΙΠΑΡΑΣ – Ο ΑΗΤΟΣ ανέλαβε την πρωτοβουλία για την πραγματοποίηση της συναυλίας φιλανθρωπικού σκοπού με την Πέγκυ Ζήνα, η οποία βρέθηκε στην Ορεστιάδα και τραγούδησε ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ, ώστε να συγκεντρωθεί το ποσό και να αγοραστεί το ΕΙΔΙΚΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ για την δωρεάν μεταφορά των παιδιών με ειδικές ανάγκες, που τώρα μετακινούνται με κοινό λεωφορείο και τα έξοδα καλύπτει η Περιφέρεια. Ο κόσμος της Ορεστιάδας και της περιοχής ανταποκρίθηκε συγκινητικά, προσέφερε και επιπλέον της συναυλίας χρήματα και συγκεντρώθηκε ποσό 15.000 ευρώ.

Ο δήμαρχος Ορεστιάδας ΔΙΑΦΩΝΟΥΣΕ με την συγκεκριμένη συναυλία, αλλά και ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥ, όπως παραδέχθηκε μιλώντας σήμερα το πρωί στον MAXIMUM FM και την εκπομπή του Δημήτρη Κολιού. Για τους δικούς του λόγους και δικαίωμα του. Από τότε λοιπόν η κ.Γκαϊδατζή μπήκε στην… μαύρη λίστα του. Βλέπετε… χαλούσε την πιάτσα, διοργανώνοντας συναυλίες για φιλανθρωπικούς σκοπούς και φέροντας κορυφαίους καλλιτέχνες όπως η Πέγκυ Ζήνα, να τραγουδήσουν εντελώς αφιλοκερδώς. Όταν ο ίδιος και ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΠΑΟ Αρχοντής Αρχοντίδης ξοδεύουν 150.000 ευρώ για να φέρουν Πάολα, Ρουβά, Μπάση, Πρωτοψάλτη στις εκδηλώσεις του ΑΡΔΑ ή περίπου 7.000 ευρώ για να παίξει δυο-τρεις ώρες πιάνο ο Στέφανος Κορκολής στα Δίκαια. 

Ποιά είναι λοιπόν αυτή που θα φέρνει τζάμπα καλλιτέχνες και μάλιστα να συγκεντρώνει χρήματα για να εξασφαλίσει την δωρεάν μεταφορά, με ειδικό λεωφορείο του δήμου Ορεστιάδας, στα παιδάκια με ειδικές ανάγκες; Κι επειδή όπως αναφέραμε η Αναστασία Γκαϊδατζή είναι και Αντιπρόεδρος της ΔΗΚΕΠΑΟ, να τονίσουμε πως απουσίαζε από τις συνεδριάσεις της δημοτικής επιχείρηση,ς όπου το Δ.Σ ενέκρινε την δαπάνη 150.000 ευρώ για τον ΑΡΔΑ και δεκάδων χιλιάδων άλλων ευρώ για τις υπόλοιπες παρόμοιες εκδηλώσεις.

Γι’ αυτό άλλωστε ο δήμος Ορεστιάδας θα καλύψει φέτος την ΤΡΥΠΑ των 500.000 ευρώ, δηλαδή ΜΙΣΟΥ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥ που εμφανίζει η ΔΗΚΕΠΑΟ, αφού τα ΕΣΟΔΑ της θα είναι 667.800 ευρώ, ενώ τα ΕΞΟΔΑ θα είναι 1.167.800 ευρώ.