Διεμβολίζει απ’ τα… δεξιά τον δήμαρχο Βασίλη Μαυρίδη η Μαρία Γκουγκουσκίδου

Διεμβολίζει απ’ τα… δεξιά τον δήμαρχο Βασίλη Μαυρίδη η Μαρία Γκουγκουσκίδου

Κινήσεις για τις δημοτικές εκλογές του ερχόμενου Μαίου ξεκίνησε η δημοτική σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης “Δήμος Ορεστιάδας Τόπος να Ζω” Μαρία Γκουγκουσκίδου, η οποία θα είναι υποψήφια για την θέση του δημάρχου απέναντι στον Βασίλη Μαυρίδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, η κ.Γκουγκουσκίδου που όλο το προηγούμενο διάστημα είναι, βάση των στοιχείων, αυτή που έχει ασκήσει την πιο έντονη κριτική και ανέδειξε πολλά προβλήματα, παραλείψεις, ανεκπλήρωτες υποσχέσεις και ζητήματα διαχείρισης των χρημάτων των δημοτών από τη νυν δημοτική αρχή, ετοιμάζει με προσεκτικές ενέργειες τον συνδυασμό της. Αν και έχει δεχθεί κρούσεις σε νομαρχικό επίπεδο από στελέχη διαφόρων κομμάτων για επίσημη στήριξη, έδωσε πολύ ευγενικά αρνητική απάντηση. Γιατί θέλει να παρουσιάσει έναν πολυσυλλεκτικό συνδυασμό από όλο το φάσμα της κοινωνικής, οικονομικής, επαγγελματικής και πολιτικής ζωής του δήμου Ορεστιάδας.

Μάλιστα έχει κάνει ήδη επαφές και συζητήσεις με τις οποίες ετοιμάζεται να διεμβολίσει από… δεξιά τον κ.Μαυρίδη. Πρόκειται για στελέχη που ανήκουν στον χώρο της Νέας Δημοκρατίας, αλλά έδειξαν ενδιαφέρον να συστρατευθούν μαζί της, αφού δεν πρόκειται να επιδιώξει κανένα κομματικό χρίσμα και θέλει να παρουσιάσει ένα ψηφοδέλτιο από όλους τους πολιτικούς χώρους. Πρόκειται για άτομα που είτε διαφωνούν με τον τρόπο διοίκησης και λειτουργίας της σημερινής δημοτικής αρχής όλα αυτά τα χρόνια, είτε με κάποιους που θέλουν για πρώτη φορά να ασχοληθούν με την τοπική αυτοδιοίκηση.

Η συγκεκριμένη κίνηση της γνωστής δικηγόρου, η οποία είναι γνωστό πως διαθέτει σημαντική δύναμη στην περιοχή του Τριγώνου, αποτελεί σίγουρα μια έξυπνη κίνηση αντιπερισπασμού, στις προσπάθειες που έκανε και στις προηγούμενες εκλογές αλλά θα επαναλάβει και τώρα ο Βασίλης Μαυρίδης στο χώρο της κεντροαριστεράς, με την παρουσία του Αντιδημάρχου Γιάννη Παπαϊωάννου και την στήριξη του πρώην νομάρχη και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ζαπουνίδη αλλά και της πρώην βουλευτή του ίδιου κόμματος Ελένης Τσιαούση, η οποία μάλιστα πήρε απόσπαση για ένα χρόνο ως κοινωνική λειτουργός σε υπηρεσία του δήμου Ορεστιάδας και ήδη κάνει επαφές και κρούσεις σε στελέχη και ψηφοφόρους του παλαιού ΠΑΣΟΚ ζητώντας τους να στηρίξουν τον Μαυρίδη.

Τα ονόματα όσων έχουν συναντηθεί και συζητούν με την Μαρία Γκουγκουσκίδου κρατούβται ως επτασφράγιστο μυστικό, για ευνόητους λόγους. Από τον Οκτώβριο όμως που αναμένεται να αρχίσουν πλέον να υπάρχουν ουσιαστικές κινήσεις και ίσως ανακοινώσεις όλων των υποψηφίων για τους δήμους του Έβρου, δεν αποκλείεται κάποια από αυτά να αποκαλυφθούν και να προκαλέσουν… δυσάρεστη έκπληξη στον κ.Μαυρίδη.