Καστανιές-Λουτρά: Ακόμα και με τροχόσπιτο μετέφεραν τους λαθρομετανάστες δυο Έλληνες και τέσσερις

Καστανιές-Λουτρά: Ακόμα και με τροχόσπιτο μετέφεραν τους λαθρομετανάστες δυο Έλληνες και τέσσερις

Συνελήφθησαν χθες (15-9-2018), στους νομούς Έβρου και Ροδόπης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, Ορεστιάδας, Ροδόπης και Ξάνθης, έξι (6) διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά είκοσι τρείς (23) λαθρομετανάστες.

Πρόκειται για δύο Έλληνες ηλικίας 65 και 40 ετών και τέσσερις αλλοδαπούς, ηλικίας 52, 46, 42 (άνδρες) και 51 ετών (γυναίκα).

Στην πρώτη περίπτωση, χθες το βράδυ, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Καστανέων, οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Σταθμού Καστανέων συνέλαβαν τον 52χρονο και την 51χρονη, διότι μετέφεραν με αυτοκινούμενο τροχόσπιτο, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας τρείς (3) μη νόμιμους μετανάστες.

Συγκεκριμένα, οι δύο δράστες, επιβαίνοντας στο τροχόσπιτο, μετέβησαν στο σημείο προκειμένου να πραγματοποιήσουν είσοδο στη χώρα μας και όπως διαπιστώθηκε είχαν αποκρύψει σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στο εσωτερικό του, τους τρεις μη νόμιμους μετανάστες.

Στη δεύτερη περίπτωση, χθες το απόγευμα, σε Επαρχιακή Οδό πλησίον του οικισμού Λουτρών, οι αστυνομικοί  του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών εντόπισαν τον 42χρονο να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να λειτουργεί ως προπομπός, για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων σε έτερο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 46χρονος, με το οποίο μετέφεραν, παράνομα, στην ενδοχώρα δώδεκα (12) μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην τρίτη περίπτωση, χθες τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Επαρχιακή Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, οι αστυνομικοί  του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου Ροδόπης, με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης και του Αστυνομικού Τμήματος Γενισέας, συνέλαβαν τους δύο ημεδαπούς, ηλικίας 40 και 65 ετών, διότι μετέφεραν, παράνομα, στην ενδοχώρα οκτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 40χρονο, να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να λειτουργεί ως προπομπός, για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 65χρονος, με το οποίο μετέφεραν, παράνομα, στην ενδοχώρα τους οκτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν πέντε οχήματα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις τρεις υποθέσεις ενήργησαν το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου Ροδόπης, το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών Αλεξανδρούπολης και το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*