Λαϊκή Συσπείρωση-Ορεστιάδα: Να επιστρέψει στη δουλειά της η καθαρίστρια που δεν ανανεώθηκε η σύμβαση της

Να επιστρέψει  στη δουλειά της η καθαρίστρια  που ο Δήμος Ορεστιάδας αρνήθηκε να ανανεώσει τη σύμβασή της, ζητάει με ανακοίνωση της η δημοτική παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση και ο επικεφαλής της Σταμάτης Γκατζίδης με ανακοίνωση τους.

Όπως τονίζεται σε αυτήν:

“Η Λαϊκή Συσπείρωση εκφράζει την πλήρη αντίθεσή της στην απόφαση του Δήμου Ορεστιάδας, να μην ανανεώσει τη σύμβαση της καθαρίστριας του 2ου Λυκείου Ορεστιάδας, με αποτέλεσμα ύστερα από 5 χρόνια εργασίας στο σχολείο να χάσει τη δουλειά της.

Η απόφαση της μη ανανέωσης της σύμβασης είναι απόλυτα αδικαιολόγητη. Δε φτάνει που οι εργαζόμενες στην καθαριότητα των σχολείων βρίσκονται εδώ και χρόνια σε ομηρία με το απαράδεκτο καθεστώς των συμβάσεων ορισμένου χρόνου, βρίσκονται αντιμέτωπες και με αυταρχικές συμπεριφορές.

Η απαίτηση της Διευθύντριας του σχολείου να υπογράψει η εργαζόμενη υπεύθυνη δήλωση στην οποία αναφέρονταν «θα εκτελώ τις επαγγελματικές μου υποχρεώσεις με υπευθυνότητα, συνέπεια, ευσυνειδησία , χωρίς να αντιδρώ, να συμπεριφέρομαι κόσμια στις παρατηρήσεις, συστάσεις και υποδείξεις της Διευθύντριας … και σε περίπτωση άρνησης συμμόρφωσής μου θα υποστώ τις νόμιμες κυρώσεις» είναι ο ορισμός του εργασιακού μεσαίωνα. Τέτοιες συμπεριφορές πρέπει να καταδικαστούν από όλους και όχι να καλύπτονται ουσιαστικά από τη Δημοτική Αρχή.

Η μη υπογραφή από την εργαζόμενη αυτής της απαράδεκτης δήλωσης είναι απόλυτα δικαιολογημένη. Υπάρχει σύμβαση εργασίας που ορίζει τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων. Μάλιστα η σύμβαση εργασίας πρέπει να βελτιωθεί προς τα συμφέροντα των εργαζομένων και όχι να επιβάλλονται αυθαίρετα επιπλέον αντιδραστικοί όροι.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Ορεστιάδας εκφράζει τη συμπαράστασή της στην εργαζόμενη – απολυμένη καθαρίστρια και καλεί όλους τους εργαζόμενους να βγάλουν τα απαραίτητα πολιτικά συμπεράσματα και κυρίως για την μήτρα που γεννά τα προβλήματα , την πολιτική της ΕΕ και της Κυβέρνησης, συνολικά των αστικών κομμάτων και των εκπροσώπων τους στην τοπική διοίκηση και τις δυνάμεις του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού, που όλοι μαζί προωθούν τις ευέλικτες μορφές εργασίας, για να έχουν τους εργαζόμενους φτηνούς και με σκυμμένο το κεφάλι

Καλούμε ακόμα τους εργαζόμενους της περιοχής μας να σταθούν στο πλευρό της καθαρίστριας, που έχασε τη δουλειά της και να στηρίξουν με όλους τους τρόπους και σε όλα τα επίπεδα τον αγώνα για την επαναπρόσληψή της και τη μετατροπή των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου.

Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα”.