Μπάχαλο με την πρόσληψη καθαριστριών μέσω ΑΣΕΠ στο Π.Γ.Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

Μπάχαλο με την πρόσληψη καθαριστριών μέσω ΑΣΕΠ στο Π.Γ.Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

Ένα τεράστιο μπάχαλο έχει δημιουργηθεί, με την πρόσληψη καθαριστριών στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, υπό την μορφή των ατομικών συμβάσεων. Με αποτέλεσμα όσες είναι μεταξύ αυτών που πέτυχαν μέσω ΑΣΕΠ, να βρίσκονται σε τεράστιο δίλημμα και να μην ξέρουν πως να ενεργήσουν.

Τί συνέβη; Όσες είχαν πάρει μέρος στην προκήρυξη που έγινε τον περασμένο Φεβρουάριο του 2018  μέσω της προκήρυξης του ΑΣΕΠ 1Κ/2017, περίμεναν όλους αυτούς τους μήνες να βγουν τα αποτελέσματα και φυσικά εκείνες που πέτυχαν να προσληφθούν.  Προχθές Παρασκευή δέχθηκε τηλεφώνημα και τις ενημέρωσαν να μεταβούν στον ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης, προκειμένου να υπογράψουν σε ένα χαρτί ότι δέχονται ή ή δεν δέχονται την συγκεκριμένη θέση, η οποία όμως θα είναι 3μηνης διάρκειας. Από αρχές Οκτωβρίου μέχρι τέλος του 2018 δηλαδή και μετά όπως ενημερώθηκαν θα ξαναβγεί και άλλη προκήρυξη για το 2019.

Ουσιαστικά τις έφεραν μπροστά σε ένα σημαντικό δίλημμα και μια απόφαση που δεν είναι εύκολη. Τι θα κάνουν όσες έχουν μόρια από την ανεργία; Αν υπογράψουν και πάνε για δουλειά, αυτόματα χάνουν τα μόρια της ανεργίας και  μετά από 3 μήνες δεν θα μπορούν να υποβάλλουν νέα αίτηση στην καινούργια προκήρυξη, αφού θα τους λείπουν τα συγκεκριμένα μόρια.

Στους εύλογους προβληματισμούς τους και τις ερωτήσεις που έκαναν θέτοντας το θέμα στον Διοικητή του ΠΓΝΑ Δημήτρη Αδαμίδη, παρουσιάζοντας το θέμα στις πραγματικές τοπυ διαστάσεις, διαπίστωσαν πως δεν το ήξερε ούτε αυτός και είχε παντελή άγνοια, ότι θα χαθούν τα μόρια της ανεργίας  αν οι γυναίκες δουλέψουν για 3 μήνες ως καθαρίστριες μέχρι το τέλος του χρόνου.

Αν αποφασίσουν να μην αποδεχθούν τώρα τον διορισμό και δεν πάνε για δουλειά, μόνο σίγουρο δεν είναι ότι θα ξαναβγεί προκήρυξη για το 2019 και πότε θα συμβεί κάτι τέτοιο. Κι αυτό γιατί χρειάζεται νέα υπουργική απόφαση προκειμένου να γίνει καινούργια προκήρυξη μέσω ΑΣΕΠ. Κι όλα αυτά, επειδή η Κυβέρνηση επιμένει να αντικαταστήσει τις εταιρείες καθαρισμού με πρόσληψη καθαριστριών μέσω ατομικών συμβάσεων. Στο ΠΓΝΑ Αλεξανδρούπολης μάλιστα, η εταιρεία που κατά γενική ομολογία κάνει άριστη δουλειά στον τομέα του καθαρισμού, βρίσκεται στα δικαστήρια για το συγκεκριμένο θέμα.
Στην μέση είναι οι γυναίκες που  ψάχνουν μια δουλειά, τους υποσχέθηκαν ότι θα την βρουν παίρνοντας μέρος στην προκήρυξη του περασμένου Φεβρουαρίου και τώρα τους… βγάζουν το λάδι, αφού δεν ξέρουν αν πρέπει να δεχθούν την πρόταση των 3 μηνών ως το τέλος αυτού του χρόνου, γιατί υπάρχει το δίλημμα που προαναφέραμε. Όλα δείχνουν πως οι κυβερνώντες προσπάθησαν να εκμεταλλευθούν το συγκεκριμένο θέμα για να το “καρπωθούν” εκλογικά, αλλά με τον εμπαιγμό που γίνεται, μάλλον θα τους γυρίσει μπούμερανγκ.