Ορεστιάδα: Απαράδεκτη κατάσταση και εστία μόλυνσης στο πάρκο Πεύκων καταγγέλουν γονείς

Ορεστιάδα: Απαράδεκτη κατάσταση και εστία μόλυνσης στο πάρκο Πεύκων καταγγέλουν γονείς

Απαράδεκτη χαρακτηρίζουν την κατάσταση που επικρατεί στο πάρκο Πεύκων, το οποίο βρίσκεται στο κέντρο της Ορεστιάδας, οι γονείς που πηγαίνουν με τα παιδιά τους στην μοναδική παιδική χαρά της πόλης και διαπίστωσαν ότι έχει δημιουργηθεί εστία μόλυνσης.

Ενώ τα δέντρα και γενικά το πάρκο δημιουργούν ένα όμορφο περιβάλλον, μόλις πάει κάποιος κοντά βλέπει ότι από μια βρύση που υπάρχει εκεί, λίγα μόλις μέτρα από την παιδική χαρά όπου αρκετοί πηγαίνουν τα μικρά παιδιά τους να παίξουν ανέμελα και να διασκεδάσουν, τα νερά τρέχουν ανεξέλεγκτα και χωρίς να υπάρχει κάποια αποχέτευση για να διοχετευθούν. Έτσι χύνονται στον χώρο, λυμνάζουν και δημιουργούν βρωμιά, η οποία ιδιαίτερα το καλοκαίρι μετατρέπεται σε εστία μόλυνσης, όπου τα κουνούπια κυριαρχούν. Είναι άλλωστε γνωστό πως παρόμοιες συνθήκες ευνοούν την παρουσία τους.

“Λίγα μέτρα μακριά παίζουν τα παιδά μας στην παιδική χαρά και υπάρχει ένα αναψυκτήριο όπου μπορεί να καθήσει κάποιος. Όμως αυτή η εικόνα, πέρα από πολύ αποκρουστική, είναι γεμάτη κουνούπια που μέσα από τις βρωμιές φεύγουν και μας τσιμπάνε. Με κινδύνους που ακούμε ότι μπορούν να δημιουργήσουν για την υγεία όλων μας και κυρίως των παιδιών μας. Ανησυχούμε γιατί η Ορεστιάδα πρόσφατα τέθηκε και σε καραντίνα για τον ιό του Δυτικού Νείλου”, μας τόνισε η μητέρα που έστειλε τις φωτογραφίες στο Evros-news.gr.

“Ο δήμος δεν μπορεί να κάνει κάτι; Αποκλείεται οι άνθρωποι του στην μοναδική παιδική χαρά της πόλης, να μην είδαν αυτή την απαράδεκτη κατάσταση. Να τρέχουν τα νερά χωρίς να υπάρχει αποχέτευση και επίσης να υπάρχουν από πάνω διάφορα άλλα σκουπίδια.  Γράψτε κάτι σας παρακαλώ μήπως δοθεί κάποια λύση από τις αρμόδιες υπηρεσίες”, συμπλήρωσε και επεσήμανε ότι εκφράζει και άλους γονείς με τους οποίους  πηγαίνουν τα παιδιά τους στο πάρκο Πεύκων.