ΣΥΡΙΖΑ Έβρου: “Μάχη” για τον έναν βουλευτή που θα εκλέξει στις επόμενες εκλογές

ΣΥΡΙΖΑ Έβρου: “Μάχη” για τον έναν βουλευτή που θα εκλέξει στις επόμενες εκλογές

Την στιγμή που στο νομό Έβρου όσον αφορά τη Νέα Δημοκρατία γίνεται “μάχη’ για μια από τις έξι θέσεις του ψηφοδελτίου, στον ΣΥΡΙΖΑ σε τοπικό επίπεδο συμβαίνει το ίδιο αλλά για την μία θέση βουλευτή, που αναμένεται να εκλέξει στις επόμενες εθνικές εκλογές, αν με βάση όλες τις δημοσκοπήσεις είναι δεύτερο κόμμα.

Το υπάρχον εκλογικό σύστημα, έχει αυτή την… στρέβλωση όσον αφορά το νομό. Ακόμα και πρώτο να είναι ένα κόμμα στον Έβρο, όπως για παράδειγμα συνέβη με τη Ν.Δ και στις δυο εκλογικές αναμετρήσεις του 2015, εκλέγει έναν βουλευτή όταν πανελλαδικά είναι δεύτερο. Γι’ αυτό και ο ΣΥΡΙΖΑ αν και δεύτερος με αρκετά μεγάλη διαφορά σε επίπεδο νομού, εξέλεξε τρεις βουλευτές και κατά σειρά Γιώργο Καίσα, Νατάσσα Γκαρά και Δημήτρη Ρίζο. Οι δυο τελευταίοι με λίγες χιλιάδες ψήφους, όταν οι Άκης Γεροντόπουλος και Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, που ήταν δεύτερος και τρίτος στη Ν.Δ αλλά δεν εκλέχθηκαν φυσικά, είχαν πάνω από 12.000 ψήφους.

Τώρα λοιπόν και επειδή όλα δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι αντιπολίτευση, η μία θέση βουλευτή θα αποτελέσει στόχο όχι μόνο των τριών νυν εκπροσώπων του στο Κοινοβούλιο, αλλά και των όσων θα είναι συνυποψήφιοι τους στις 6 θέσεις του ψηφοδελτίου. Ο Γιώργος Καίσας που ήταν πρώτος, βλέπουμε να… έχει πιάσει στασίδι στη ΔΕΛΤΑ Τηλεόραση, που όλοι διαπιστώνουν ότι είναι τώρα το φιλκοκυβερνητικό κανάλι στην περιοχή και έχει άριστες σχέσεις με τον συγκεκριμένο βουλευτή.

Γι’ αυτό προφανώς, επειδή έχει… καλομάθει από την συγκεκριμένη αντιμετώπιση, διαμαρτυρήθηκε πρόσφατα για άλλο κανάλι της Αλεξανδρούπολης, επειδή δεν ανέφερε την παρουσία του στον αγιασμό των σχολείων. Ο συνταξιούχος γιατρός-χειρούργος, θεωρείται πως έχει το προβάδισμα και πάλι για την πρώτη θέση, αν και είναι γεγονός ότι επικοινωνιακά(και δεν εννοώ ως εμφάνιση) υστερεί.

Η δεύτερη το 2015 Νατάσσα Γκαρά, θα μπορέσει να καλύψει την αρκετές χιλιάδες ψήφους που είχε; Αρκετοί το θεωρούν αρκετά δύσκολο έως αδύνατο, όχι μόνο γιατί θα υπάρξουν νέες υποψηφιότητες που θα δυσκολέψουν αυτή την προσπάθεια, αλλά και επειδή κατάφερε να δημιουργήσει προβληματισμό και διαμαρτυρίες μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ. Όχι μόνο σε τοπικό αλλά και κεντρικό επίπεδο, λόγω των σχέσεων της με δημάρχους που ανήκουν στη Ν.Δ και αυτό είναι κάτι γνωστό σε όλους. Κυρίως με τον δήμαρχο Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη, αλλά και με αυτόν της Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη.

Περιμένει ότι θα υπάρξουν δεξιοί που θα μας ψηφίσουν στις επόμενες εκλογές, όταν μάλιστα το κόμμα τους πηγαίνει να γίνει Κυβέρνηση; Φυσικά και δεν πρόκειται να συμβεί αυτό. Άρα ελπίζει πως όλοι αυτοί θα πείσουν τους δικούς μας ψηφοφόρους που γνωρίζουν να προτιμήσουν την ίδια. Κοιτάζδει λοιπόν τον εαυτό της πρώτα” σχολιάζουν χαρακτηριστικά αρκετοί.

Όσο για τον Δημήτρη Ρίζο που ήταν τρίτος την προηγούμενη φορά, αυτό το καλοκαίρι δεν άφησε… πανηγύρι για πανηγύρι και εκδήλωση για εκδήλωση. Όμως είναι σίγουρο πως δεν θα είναι ούτε καν τρίτος στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση, όποτε αυτή γίνει.

Μαλτέζος και στο βάθος… Τσολακίδης;

Για τις άλλες τρεις θέσεις του ψηφοδελτίου, πολλά θα κριθούν από τις εξελίξεις στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Ποιός δηλαδή θα είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης ή δήμαρχος στην Αλεξανδρούπολη. Θέλει να ξαναείναι υποψήφιος ο Κώστας Κυργιαλάνης, πρώην Γραμματέας της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ και αποσπασμένος από 2013 στο κόμμα από τον δήμο Αλεξανδρούπολης όπου είναι υπάλληλος(θα έχουμε καπιες ενδιαφέρουσες αποκαλύψεις σύντομα), αλλά αυτός έτσι και αλλιώς δεν έχει την παραμικρή πιθανότητα ή τύχη ακόμα και να… πλησιάσει στην πρώτη θέση.

Ο περιφερειακός σύμβουλος και Πρόεδρος του παραρτήμος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Θράκης, ο Μενέλαος Μαλτέζος, αν τελικά μπει στο ψηφοδέλτιο, έχει πιθανότητες να “χτυπήσει” ακόμα και την πρώτη θέση. Γιατί είναι σοβαρό, αποδεκτό απ’ όλους σε κόμμα αλλά και τοπική κοινωνία στέλεχος, άνθρωπος που δεν έχει δημιουργήσει αντιπαλότητες, ούτε αρνητικές εντυπώσεις με τον τρόπο που λειτουργεί και εκφράζεται και πάνω απ’ όλα έντιμος. Γι’ αυτό και όσοι είναι ακριβώς το αντίθετο από αυτόν, δεν θέλουν ούτε να τον βλέπουν.

Τον τελευταίο καιρό ακούγεται έντονα και το όνομα του Προέδρου του ΚΑΠΕ (Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας) Βασίλη Τσολακίδη, από το Νεοχώρι της Ορεστιάδας. Είναι χρόνια στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, συμμετέχει σε επιτροπές του κόμματος και σε Γραμματείες που αφορούν το αντικείμενο του, έχει άριστες σχέσεις με το νέο Γραμματέα Πάνο Σκουρλέτη αλλά και πολλά ακόμα κορυφαία κυβερνητικά στελέχη, ενώ το ΚΑΠΕ έχει παρουσιάσει έργο στον Έβρο με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Ο ίδιος συνέβαλλε καθοριστικά τόσο στον ερχομό του φυσικού αερίου σε Ορεστιάδα και Αλεξανδρούπολη, στην αξιοποίηση της γεωθερμίας στην ίδια πόλη έχοντας άριστη συνεργασία με τον Αντιδήμαρχο Γιάννη Φαλέκα.

Ο Τσολακίδης ήταν αυτός που έπαιξε καθοριστικό ρόλο να έρθει το εργοστάσιο της YTONG στην Ορεστιάδα, αφού τότε ήταν επικεφαλής της εταιρείας στην Ελλάδα και έπεισε την κεντρική διοίκηση να μην το πάει στη γειτονική Τουρκία όπως ήταν ο αρχικός προγραμματισμός. Επίσης, διετέλεσε και μεγαλομέτοχος του Ορέστη Ορεστιάδας, όταν βγήκε στην Γ΄εθνική πριν από χρόνια. Το όνομα του “παίζει” και για την Περιφέρεια ΑΜ-Θ, αλλά ο ίδιος… δεν ανοίγει τα χαρτιά του.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*