Ορεστιάδα: Συνελήφθησαν τρία άτομα που έφεραν απ’ την Τουρκία λαθραία φυτοφάρμακα και τσιγάρα

Ορεστιάδα: Συνελήφθησαν τρία άτομα που έφεραν απ’ την Τουρκία λαθραία φυτοφάρμακα και τσιγάρα

Τρεις συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν το βράδυ του Σαββάτου στην Ορεστιάδα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας Ορεστιάδας, ενός 49χρονου Έλληνα και δύο αλλοδαπών ηλικίας 52 και 48 ετών γιατί έφεραν από την Τουρκία λαθραία φυτοφάρμακα και τσιγάρα.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί εθνικού τελωνειακού κώδικα.  Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει επίσης έναν ακόμη 47χρονο ημεδαπό, συνεργό των δραστών, ο οποίος δεν εντοπίσθηκε και αναζητείται.

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δράστες να επιβαίνουν σε δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, στο εσωτερικό των οποίων βρέθηκαν ποσότητες φυτοπροστατευτικών προϊόντων και πακέτων τσιγάρων, τα οποία όπως προέκυψε, είχαν εισάγει παράνομα από την Τουρκία.

Συγκεκριμένα οι αστυνομικοί εντόπισαν:

  • Στο όχημα που επέβαιναν ο 49χρονος και ο 48χρονος
  • 185 πλαστικές φιάλες που περιείχαν φυτοπροστατευτικό προϊόν, το οποίο δεν είχε την απαιτούμενη έγκριση – πιστοποίηση της αρμόδιας αρχής
  • 150 πακέτα τσιγάρων, για τα οποία  δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί
  • Στο όχημα που οδηγούσε ο 52χρονος:
  • 114 πλαστικές φιάλες και 20 πλαστικά δοχεία που περιείχαν φυτοπροστατευτικό προϊόν, το οποίο δεν είχε την απαιτούμενη έγκριση – πιστοποίηση της αρμόδιας αρχής

Κατασχέθηκαν οι παραπάνω ποσότητες φυτοπροστατευτικών προϊόντων και πακέτων τσιγάρων καθώς επίσης τα δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα των δραστών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ορεστιάδας.