ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ Πατσουρίδη: ‘Εφτιαξε πεζόδρομους για τυφλούς, σε χωριά χωρίς τυφλό και ελάχιστους κατοίκους!!!

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ Πατσουρίδη: ‘Εφτιαξε πεζόδρομους για τυφλούς, σε χωριά χωρίς τυφλό και ελάχιστους κατοίκους!!!

Όλοι αυτοί οι κακοπροαίρετοι που κατηγορούν τον δήμαρχο Διδυμοτείχου Παρασκευά Πατσουρίδη, τί έχουν να πουν για την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ που έχει έναντι όλων των δήμων σε κάθε σημείο της Γης; Γιατί ο δήμος Διδυμοτείχου είναι ο μοναδικός στον Πλανήτη που έφτιαξε πεζόδρομους για τυφλούς, σε χωριά ΧΩΡΙΣ ΤΥΦΛΟ και με ελάχιστους κατοίκους.

Μιλάμε ότι το τερμάτισαν ο κ.Πατσουρίδης και οι συνεργάτες του, μες πρώτο και καλύτερο τον Αντιδήμαχο Γιάννη Εμμανουηλίδη, αφού ξόδεψαν πάνω από 100.000 ευρώ προκειμένου να κατασκευάσουν πεζοδρόμια με ειδική σήμανση για τυφλούς, στα χωριά Ευγενικό. Ελαφοχώρι και Λάδη απ’ την οποία και κατάγεται ο ίδιος, τα οποία έχουν το πολύ 100 ηλικιωμένος στην πλειοψηφία τους κατοίκους.

Το βλέπαμε, το φωτογραφίζαμε, το βιντεοσκοπήσαμε και πραγματικά δεν πιστεύαμε στα μάτια μας. Είναι δυνατόν να συμβαίνει κάτι τέτοιο; Τα πεζοδρόμια έλειπαν από τα συγκεκριμένα χωριά που όπως τονίσαμε, έχουν μείνει με ελάχιστους ηλικιωμένους κατοίκους;

Υπάρχει έστω και ένας τυφλός, για τον οποίο και κατασκευάστηκαν τα συγκεκριμένα πεζοδρόμια; Ακόμα όμως και αν υπάρχει, όπως βλέπετε στο βίντεο και τις φωτογραφίες, αυτά ξεκινούν… ξαφνικά, πηγαίνουν κάποια μέτρα και μετά… λακούβες, αλλά και απότομο τελείωμα, που ακόμα και κάποιος που βλέπει κανονικά υπάρχει κίνδυνος να.. γκρεμοτσακιστεί.

Με τις παραπάνω από 100.000 ευρώ που αναφέρουν οι  πληροφορίες ότι κόστισαν, θα μπορούσαν να γίνουν παρεμβάσεις και να βελτιωθούν οι λακούβες σε διάφορα σημεία του Διδυμοτείχου, αλλά και των δρόμων στα χωριά. Να υπάρξουν άλλες ουσιαστικές και απαραίτητες πάρεμβάσεις.

Κι ύστερα μετά από όλα αυτά, ο Παρασκευάς Πατσουρίδης επιμένει ότι θα είναι ξανά υποψήφιος και θα ζητήσει από τους δημότες του δήμου Διδυμοτείχου να τον ψηφίσουν; Ο άνθρωπος είναι ακατάλληλος, άσχετος, ανίκανος και όποιος τον ψηφίσει θα κάνει “έγκλημα”.

Ένα σχόλιο

 1. Ξανασχολιάζω με τα ίδια λόγια, όπως έκανα και όταν τα πρωτοαντίκρισα…Δεν γνώριζα το κόστος. Το έμαθα απο το δικό σας δημοσίευμα ..
  Πριν περίπου ένα μήνα που επισκέφθηκα την παραπάνω περιοχή, μου έκαναν εντύπωση τα πολύχρωμα ανυψώματα στις άκρες των δρόμων(που υποτίθεται ότι ήταν τα καινούργια πεζοδρόμια), γι΄αυτό και αναρωτήθηκα, όπως θα έκανε κάθε ΄΄λογικός άνθρωπος΄΄, αν πρόκειται για αντιπλημμυρικά έργα ή για σκακιέρες των δρόμων να απασχολούνται οι εναπομείναντες άνθρωποι της υπαίθρου όταν έχουν χρόνο και διάθεση?
  Τελικά έμαθα πως είναι τα καινούγια πεζοδρόμια που κατασκευάζει ο Δήμος.
  Έμεινα άλαλος! Σε μια συζήτηση με αγαπημένη φίλη, μου περιέγραψε όσα βίωσε μια γιαγιά στο χωριό Ελαφοχώρι..
  Προσπαθούσε να ανέβει σε ένα πεζοδρόμιο, αλλά δεν τα κατάφερνε η καημένη. Έγερνε συνέχεια προς τα πίσω, μέχρι που κάποιος κύριος την βοηθήθησε να ανέβει το ανάχωμα..που θα ΄λεγαν και οι ντόπιοι στην Θρακιώτικη ντοπιολαλιά, ΄΄εδώ στ΄ σιόσιο γκιμπιρντάμι , εδώ θα τα καταφέρουμι!΄΄
  Σταμάτησα επίσης στο χωριό Ευγενικό, να δω ιδίοις όμμασι τις δημιουργίες του Δήμου. Βγήκαν μάλιστα και δυο ηλικιωμένοι για να μου περιγράψουν τα όσα παράλογα βιώνουν. Παρόλο που διαμαρτυρήθηκαν κανένας αρμόδιος δεν έδωσε την ανάλογη σημασία στα λεγόμενα τους.
  Σε αυτές τις κακοτεχνίες για να ανέβεις ή να περπατήσεις χρειάζεται να είσαι δεκαθλητής με ιδιαίτερες ικανότητες. Απορώ ποιος ευλογημένος τα σχεδίασε και ποιοι τα χρματοδότησαν? Χωρίς αισθητική και προπάντων κακόγουστα.
  Κάποτε πρέπει να δούμε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα όσα διαδραματίζονται γύρω μας .
  Οι δημοτικές και οι περιφερειακές εκλογές δεν αργούν. Πετάξτε όσους αδιαφορούν και δεν μπορούν να δώσουν λύσεις σε απλά προβλήματα. Πρέπει να γνωρίζουμε πως τα απλά είναι και τα ουσιώδη. Είναι αυτά που κάνουν την διαφορά στην καθημερινότητα μας.
  Υπάρχουν αξιόλογοι άνθρωποι που έχουν την διάθεση να προσφέρουν και την γνώση να τα υλοποιήσουν. Ανακαλύψτε τους! Αρκεί να έχουν διάθεση να ακούσουν και να δουλέψουν!
  Μακριά απο κάθε κομματική σκοπιμότητα δημιουργήστε έναν καινούργιο σύνδεσμο που να έχει όραμα .Έχω δει αξιόλογους ανθρώπους ανάμεσα σας. Τι σας εμποδίζει?
  Αν ήμουν στη θέση σας θα τον ονόμαζα ΄΄ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ΄΄..
  Σας εύχομαι καλή συνέχεια!
  ΥΓ. Η βελτίωση της καθημερινότητας δεν έρχεται απο μόνη της…
  Φιλικά Απόστολος Πουτουλούδης

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*