Μουσείο Μετάξης: Ο Εβρίτης σεφ Κώστας Τερζούδης “πάντρεψε” αρμονικά παράδοση και σύγχρονη μαγειρική

Μουσείο Μετάξης: Ο Εβρίτης σεφ Κώστας Τερζούδης “πάντρεψε” αρμονικά παράδοση και σύγχρονη μαγειρική

Σε μια πολύ όμορφη εκδήλωση, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), με αφορμή τη λήξη της περιοδικής έκθεσης «Νύφες. Ιστορίες από μετάξι» (25/9) διοργάνωσε γαστρονομική εκδήλωση για μικρούς και μεγάλους, στο Μουσείο Μετάξης Σουφλίου, με τον Εβρίτη σεφ Κώστα Τερζούδη.

Ο συντοπίτης μας σεφ, με παρουσία σε κορυφαία εστιατόρια της Αθήνας αλλά και εστιατόρια σπουδαίων ξενοδοχείων(όπως το Μεγάλη Βρεττανία), “πάντρεψε” αρμονικά την παράδοση με τις σύγχρονες μαγειρικές τάσεις. Παρουσίασε τοπικά γλυκά και γενικότερα εδέσματα που προσφέρονται στον γάμο, επηρεασμένος όπως είπε από τις παιδικές του αναμνήσεις στους Μεταξάδες Διδυμοτείχου, αλλά και ολόκληρη την περιοχή του Έβρου. Μάλιστα οι εκπληκτικές γευστικές δημιουργίες του έγιναν στο τέλος… ανάρπαστες από το κοινό, που είχε την ευκαιρία να τις δοκιμάσει.

Ο ίδιος ο Κώστας Τερζούδης ήταν ιδιαίτερα συγκινημένος, αφού το Μουσείο Μετάξης Σουφλίου και το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) του έδωσε την ευκαιρία να παρουσιάσει τις γευστικές του… εμπνεύσεις στον τόπο που γεννήθηκε και μεγάλωσε. Υπήρχε όμως και ένας εξίσου σημαντικός λόγος. Η παρουσία του πατέρα και της μητέρας του στην εκδήλωση, οι οποίοι όπως είναι φυσικό καμάρωναν για τον γιο τους που έχει φτάσει στις πρώτες θέσεις της λίστας των κορυφαίων σεφ στην Ελλάδα, αλλά παραμένει απλός και συνεσταλμένος.

Παρόντες στην εκδήλωση και οι Σουηδοί προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές που ειδικεύονται στον σχεδιασμό και το ντιζάιν υφάσματος και τους φιλοξενεί ο τοπικός Σύλλογος Φίλων Μετάξης «Χρυσαλλίδα»,  Οι Σουηδοί έμειναν εντυπωσιασμένοι από την εμπειρία και τις γεύσεις που δοκίμασαν μαζί με τους υπόλοιπους θεατές.