Ο πρώην Πρύτανης του ΔΠΘ Κωνσταντίνος Σιμόπουλος προστέθηκε στη λίστα υποψήφιων Περιφερειαρχών

Ο πρώην Πρύτανης του ΔΠΘ Κωνσταντίνος Σιμόπουλος προστέθηκε στη λίστα υποψήφιων Περιφερειαρχών

Το όνομα του πρώην  Πρύτανη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Κωνσταντίνου Σιμόπουλου, προστέθηκε σε αυτά που ακούγονται για τους υποψήφιους Περιφερειάρχες Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, που ζητούν την στήριξη της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ.Σιμόπουλος ανήκει στον χώρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μέχρι τώρα το όνομα του δεν είχε ακουστεί και γραφτεί, αλλά προέκυψε τον τελευταίο καιρό, επειδή υπάρχει έντονη αμφισβήτηση για το νυν Περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου.  Γιατί μπορεί ο τελευταίος να θεωρείται πως έχει το προβάδισμα ώστε να πάρει το χρίσμα, λόγω των σχέσεων του με το περιβάλλον Μητσοτάκη και κυρίως τον σύμβουλο Σωτήρη Νέζη, αλλά ακόμα και συνεργάτες του αμφισβητούν την ικανότητα να κερδίσει τις εκλογές της 26ης Μαίου, αφού θεωρείται πολύ «λίγος».

Οι πληροφορίες του Evros-news.gr  αναφέρουν, ότι ο κ.Σιμόπουλος βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ και είχε επαφές και συζητήσεις με συνεργάτες του και κομματικά στελέχη, που έχουν ενεργό ανάμιξη σε θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης. Εξεδήλωσε μάλιστα το ενδιαφέρον και την πρόθεση του, να είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης με την στήριξη της Ν.Δ.

Χθες μάλιστα κατέβηκε στην Αθήνα και στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην οδό Πειραιώς, για τον ίδιο λόγο. Είναι άγνωστο ακόμα που θα αποφασίσει να δώσει τα χρίσματα στις Περιφέρειες η Ν.Δ και αν θα είναι ο Μέτιος υποψήφιος τον Μάιο του 2019. Ο ίδιος επιμένει πως απομένει μόνο η τυπική απόφαση του αρχηγού της Ν.Δ, αλλά τίποτα δεν είναι σίγουρο.

Αθηναϊκά ΜΜΕ αναφέρουν

Πέτροβιτς και Μαρκόπουλο

Δεν είναι φυσικά μόνο αυτοί οι “μνηστήρες” για την θέση του Περιφερειάρχη. Υπάρχουν για παράδειγμα, αν πιστέψουμε τα δημοσιεύματα αθηναϊκών ΜΜΕ και οι Αντιπεριφερειάρχες Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς και Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος. Αυτό τουλάχιστον ανέφερε η εφημερίδα το “Βήμα” βασιζόμενη σε κάποιες δηλώσεις ή επισημάνσεις των δύο συγκεκριμένων Αντιπεριφερειαρχών.

Μέτιος για δήμαρχος Κομοτηνής;

Υπάρχει και κάτι ακόμα που μπορεί να προκύψει τώρα, αν και έχει ακουστεί εδώ και πολύ καρό (έγραψε σχστικά και το Evros-news.gr) και αφορά το ενδεχόμενο ο κ.Μέτιος να είναι τελικά υποψήφιος δήμαρχος Κομοτηνής, μετά την χθεσινή απόφαση του Γιώργου Πετρίδη να μην είναι υποψήφιος εκ νέου. Αν συμβεί άλλωστε κάτι τέτοιο, αυτόματα μειώνονται και τα πρόσωπα που θέλουν την στήριξη του κόμματος για την Περιφέρεια ΑΜ-Θ.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*