Ανακοίνωση δήμου Αλεξανδρούπολης κατά Evros-news.gr: “Δεν έχουν κατατεθεί ασφαλιστικά μέτρα για την Κύπρου”

Ανακοίνωση δήμου Αλεξανδρούπολης κατά Evros-news.gr: “Δεν έχουν κατατεθεί ασφαλιστικά μέτρα για την Κύπρου”

Ανακοίνωση κατά του Evros-news.gr για το ρεπορτάζ που δημοσιεύσαμε την Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου και αναφέραμε ότι σύμφωνα με πληροφορίες μας, έχουν κατατεθεί ασφαλιστικά μέτρα κατά των εργασιών πεζοδρόμησης της οδού Κύπρου, μετά το “έγκλημα” που έγινε με την τσιμεντοποίηση των πέτρινων κυβόλιθων, εξέδωσε ως απάντηση πριν λίγο ο δήμος Αλεξανδρούπολης.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

Είναι αδιανόητο, αλλά δυστυχώς πραγματικό. Η μάστιγα των fake news, της παραγωγής και διασποράς ψευδών ειδήσεων ήρθε και στη δημόσια σφαίρα της Αλεξανδρούπολης. Ο ιδιοκτήτης του site Κωνσταντίνος Πιτιακούδης και οι πέριξ αυτού, κατασκεύασαν και διακίνησαν την ανύπαρκτη είδηση ότι «Υποβλήθηκαν ασφαλιστικά μέτρα και σταμάτησαν τα έργα πεζοδρόμησης της οδού Κύπρου», με μοναδικό στόχο να πλήξουν το κύρος και την αξιοπιστία του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Κίνητρό τους είναι η διαμόρφωση ενός αρνητικού κλίματος εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών τον Μάιο του 2019. Όπως αποδεικνύεται από σχετική βεβαίωση από το Πρωτοδικείο Αλεξανδρούπολης με ημερομηνία 20/9/2018 «Δεν έχει κατατεθεί αίτηση Ασφαλιστικών Μέτρων ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αλεξανδρούπολης, κατά του Δήμου Αλεξανδρούπολης που να αφορά αίτηση πολίτη για τη λήψη μέτρων περί αναστολής εργασιών πεζοδρόμησης της οδού Κύπρου στην Αλεξανδρούπολη».
Η συγκεκριμένη πρακτική τους, τραυματίζει θανάσιμα την τοπική μας δημοκρατία, δηλητηριάζει τον δημόσιο βίο, μεταμορφώνει τον ελεύθερο διάλογο, προβληματισμό και αντίλογο σε βρώμικο πόλεμο χωρίς αρχές και ηθική.
Η δημοτική αρχή της Αλεξανδρούπολης δεν θα ακολουθήσει πότε την τακτική τους. Θα υπερασπίζεται σταθερά την αλήθεια έναντι του ψεύδους. Θα διακινεί επιχειρήματα έναντι των συκοφαντών.
Η απάντηση της δημοτικής αρχής της Αλεξανδρούπολης που αρμόζει στους συκοφάντες (πέραν των άλλων) είναι μία : «Οψόμεθα εις Φιλίππους».

Η απάντηση του Evros-news.gr σε όσα αναφέρει η ανακοίνωση 

Κατ’ αρχάς, χαιρόμαστε που ο δήμος Αλεξανδρούπολης, έστω και με καθυστέρηση δύο ημερών από το δημοσίευμα του Evros-news.gr, μπήκε στον κόπο να μας απαντήσει. Αντίδραση αρκετά ικανοποιητική, αν κρίνουμε απ’ τα αντανακλαστικά του σε άλλες περιπτώσεις και δημοσιεύματα μας.

-Χαιρόμαστε επίσης, που τον τελευταίο καιρό, τις δυο φορές που εξέδωσε ανακοινώσεις-απαντήσεις σε τοπικά ΜΜΕ ο δήμος της πόλης, αυτές αφορούσαν το site μας. Η πρώτη για την ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ του κόστους της συναυλίας Γιάννη Πάριου στην Γιορτή Κρασιού, που ήταν ΤΡΙΠΛΑΣΙΟ σε σχέση με αντίστοιχη παρουσία στην Χίο και τώρα για την πεζοδρόμηση της οδού Κύπρου.

-Λυπούμαστε όμως, γιατί στην ανακοίνωση δεν γίνεται αναφορά του ονόματος της ιστοσελίδας μας, αλλά μόνο του ιδιοκτήτη της Κώστα Πιτιακούδη. Γιατί μας έκαναν μόνο… μισή ΤΖΑΜΠΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ και δεν ανέφεραν και το Evros-news.gr; Ο κόσμος, αυτοί οι ελάχιστοι τέλος πάντων που μας διαβάζουν, τον τίτλο της ιστοσελίδας γνωρίζουν. Τους είναι άγνωστος ο… ανύπαρκτος δημοσιογράφος Κώστας Πιτιακούδης. Άλλωστε οι Αμερικανοί λένε… ας σε βρίζουν, αρκεί να γράφουν και να λένε σωστά το όνομα σου. Τζάμπα διαφήμιση σου κάνουν. Οπότε… Δημοσθένη, χρωστάμε καφέ έστω και για την μισή διαφήμιση.

-Λυπούμαστε, που ήρθαμε εμείς, ” η μάστιγα των fake news, της παραγωγής και διασποράς ψευδών ειδήσεων” όπως μας αποκαλεί η ανακοίνωση και κάναμε τόσο μεγάλο κακό στην δημόσια σφαίρα της Αλεξανδρούπολης, όπως επίσης μας κατηγορούν. Σε αυτή την ιδανική, αγγελικά πλασμένη δημόσια σφαίρα των ΜΜΕ της πόλης, που επικρατούσε πλήρης ηρεμία και κανένας δεν… σύγχιζε τον δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη, ήρθαμε και φέραμε αναστάτωση. Απαράδεκτοι.

-Λυπούμαστε ακόμα, που διαμορφώσουμε αρνητικό κλίμα εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών τον Μάιο του 2019, όπως επίσης χαρακτηριστικά μας κατηγορούν. Αλλά ο γίγαντας δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης, ο καλύτερος δήμαρχος στην Ελλάδα που θα εκλεγεί από την πρώτη Κυριακή, σύμφωνα με τις δηλώσεις του ίδιου στα τοπικά ραδιόφωνα, είναι δυνατόν να ασχολείται με ένα αναξιόπιτσο σάιτ; Ποιός το διαβάζει άλλωστε και ποιόν να επηρεάσει; Τόσα άλλα ΜΜΕ είναι πρόθυμα να προβάλλουν τις απόψεις του; Με μας ασχολείται;

-Λυπούμαστε που η κριτική (σκληρή το παραδεχόμαστε) στον δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη, όπως αναφέρει η ανακοίνωση-απάντηση του δήμου…”τραυματίζει θανάσιμα την τοπική μας δημοκρατία, δηλητηριάζει τον δημόσιο βίο, μεταμορφώνει τον ελεύθερο διάλογο, προβληματισμό και αντίλογο”. Βέβαια, πρόσφατα στις παραιτήσεις τους, οι πρώην στενοί συνεργάτες του κ.Λαμπάκη και δημοτικοί του σύμβουλοι Βαγγέλης Μυτιληνός και Ελένη Ιντζεπελίδου, το πρώτο που τον κατηγόρησαν ήταν πως αυτός δεν λειτουργούσε δημοκρατικά  και έπαιρνε τις αποφάσεις χωρίς να ρωτάει την γνώμη της παράταξης του και έκανε του… κεφαλιού του. Με αποκορύφωμα την πεζοδρόμηση της οδού Κύπρου για την οποία και συζητάμε. Όταν λοιπόν οι πρώην συνεργάτες του σε κατηγορούν πως δεν λειτουργείς δημοκρατικά ως δήμαρχος, έχεις ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ, γιατί θράσος είναι, να κατηγορείς τους άλλους ότι τραυματίζουν την τοπική δημοκρατία;

Λυπούμαστε επίσης που τους βάλαμε σε… τρεξίματα για την σχετική βεβαίωση από το Πρωτοδικείο Αλεξανδρούπολης με ημερομηνία 20/9/2018 όπου τονίζεται ότι «Δεν έχει κατατεθεί αίτηση Ασφαλιστικών Μέτρων ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αλεξανδρούπολης. Οι δικές μας πληροφορίες αυτό ανέφεραν. Ότι οι εργασίες σταμάτησαν λόγω ασφαλιστικών μέτρων. Αλλιώς γιατί να μην συνεχίζονται, μια και όλα γίνονται ΝΟΜΙΜΑ και με ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΣΥΜΒΑΣΗ. Ή μήπως δεν γίνονται έτσι… γίγαντα Αντιδήμαρχε Γιώργο Κουκουράβα;

-Τί δημοκρατία είναι επίσης αυτή, ποιός ελεύθερος διάλογος, προβληματισμός και αντίλογος, όταν δεν ανέχεται την αντίθετη άποψη, τον αντίλογο και την κριτική; Επειδή τους είχαν κάποιοι καλομάθει τόσα χρόνια στο… λιβάνισμα, την ομερτά και την έλλειψη ανάδειξης των λαθών τους, ξαφνικά ζορίζονται και αρχίζουν να χάνουν την ψυχραιμία τους;

ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΤΩΡΑ

  1. Βγήκε χθες 19 Σεπτεμβρίου, στον MAXIMUM FM και τον Δημήτρη Κολιό ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργος Κουκουράβας (ελπίζω πλέον να προσέχει που παρκάρει έξω από το σπίτι του και να μην αφήνει το αμάξι πάνω σε τίποτα πεζοδρόμια, απορροφημένος απ’ τις σκοτούρες και τις ευθύνες της εξουσίας)  δήλωσε ότι από σήμερα θα άρχιζαν ξανά τα έργα στην οδό Κύπρου. Οι φωτογραφίες μας αλλά και το επιτόπιο ρεπορτάζ, αναφέρει πως σήμερα ΔΕΝ ΑΡΧΙΣΕ ΚΑΜΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ.
  2. ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ τις δηλώσεις Κουκουράβα στον κ.Κολιό με τίτλο: “Γιώργος Κουκουράβας: “Από αύριο συνεχίζονται κανονικά οι εργασίες πεζοδρόμησης της οδού Κύπρου”
  3. Στις 12 Σεπτεμβρίου, ΠΡΙΝ ΑΠΟ 8 ΗΜΕΡΕΣ ΔΗΛΑΔΗ, το Evros-news.gr, δημοσίευσε φωτογραφικά ντοκουμέντα και ρεπορτάζ για τα έργα στην οδό Κύπρου, με τίτλο: “ΜΠΑΧΑΛΟ στην Κύπρου: Τσιμέντωσαν τους πέτρινους κυβόλιθους, κόντρα στη σύμβαση και τις διαβεβαιώσεις Λαμπάκη”, όπου φαινόταν ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι ο εργολάβος ΤΣΙΜΕΝΤΩΣΕ τους ΠΕΤΡΙΝΟΥΣ ΚΥΒΟΛΙΘΟΥΣ. Κόντρα σε όσα αναφέρει η σύμβαση που υπογράφηκε από τον ίδιο και τον δήμο Αλεξανδρούπολης. Για εκείνα τα “Fake news και την παραγωγή και διασπορά ψευδών ειδήσεων”, 8 ημέρες τώρα, ακόμα ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ.
  4. ΡΩΤΑΜΕ επίσης τους Βαγγέλη Λαμπάκη και Γιώργο Κουκουράβα: Βρισκόταν στην υπηρεσία της ή μήπως είχε άδεια η Επιβλέπουσα του έργου όταν αυτό ξεκίνησε και ο εργολάβοας ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ ΣΚΕΠΑΣΕ τους κυβόλιθους;
  5. Αντί να μας… απειλεί λοιπόν με μηνύσεις και άλλες νομικές ενέργειες ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης, τώρα και δημοσίως, αλλά τους προηγούμενους μήνες στέλοντας μας… μηνύματα με διάφορους, να δούμε στην περίπτωση πεζοδρόμησης της οδού Κύπρου και στην ΤΣΙΜΕΝΤΟΠΟΙΗΣΗ των κυβόλιθων παράνομα μια και η σύμβαση προβλέπει άλλα, ποιός υπάρχει περίπτωση να έχει νομικά και δικαστικά μπλεξίματα από σχετικές καταγγελίες.

Τέλος, ευχαριστώ γιατί με την αναφορά στην ανακοίνωση ότι “η δημοτική αρχή της Αλεξανδρούπολης θα υπερασπίζεται σταθερά την αλήθεια έναντι του ψεύδους”, με έκαναν και γέλασα με την καρδιά μου. Είναι πραγματικά αστείο οι άνθρωποι που λένε τα ψέματα με την ίδια ευκολία που λένε… καλημέρα και τα παραδείγματα είναι άπειρα, να κατηγορούν τους άλλους.

Υ.Γ: Κι επειδή όπως αναφέρει η ανακοίνωση εναντίον του Evros-news.gr: “Κίνητρό τους είναι η διαμόρφωση ενός αρνητικού κλίματος εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών τον Μάιο του 2019”, έχουμε να συστήσουμε… ψυχραιμία στον δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη, αφού μας χωρίζουν 9 μήνες μέχρι τότε. Που να δημοσιοποιήσουν δηλαδή τις προθέσεις τους να διεκδικήσουν  τη θέση του δημάρχου, μετά τον συνονόματο του Βαγγέλη Μυτιληνό και οι άλλοι… ΤΡΕΙΣ που ΕΡΧΟΝΤΑΙ.

ΜΠΑΧΑΛΟ στην Κύπρου: Τσιμέντωσαν τους τσιμεντένιους κιβόλιθους, κόντρα στη σύμβαση και τις διαβεβαιώσεις Λαμπάκη

ΕΚΤΑΚΤΟ: Υποβλήθηκαν ασφαλιστικά μέτρα και σταμάτησαν τα έργα πεζοδρόμησης της οδού Κύπρου

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*