Μακάρι να βρει μιμητές η ενέργεια της Α.Ισμαήλος Α.Ε-Mercedes που υιοθέτησε τα σχολεία των Δικαίων

Μακάρι να βρει μιμητές η ενέργεια της Α.Ισμαήλος Α.Ε-Mercedes που υιοθέτησε τα σχολεία των Δικαίων

Μακάρι να βρει και άλλους μιμητές για την περιοχή μας, η ενέργεια της Α. Ισμαήλος Α.Ε  που είναι ο εξουσιοδοτημένος διανομέας και επισκευαστής της Mercedes-Benz Ελλάς, ,με την οποία έδωσε ξεχωριστή λάμψη στο αστέρι που αντιπροσωπεύει με την κίνηση «Υιοθεσίας του Βορειότερου Σχολείου της Ελλάδος», στα ακριτικά Δίκαια του νομού Έβρου.

Την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου ξεκίνησε το πρόγραμμα που σχεδίασαν οι καθηγητές όλων των βαθμίδων σε συνεργασία με τον κ. Πάνο Ισμαήλο, το οποίο θα διεξαχθεί σε 3 φάσεις κατά την διάρκεια της τρέχουσας σχολικής χρονιάς.

Η πρώτη φάση, που ξεκίνησε ήδη με την παράδοση του απαιτούμενου εξοπλισμού περιλαμβάνει την δωρεά διαδραστικών πινάκων, ηλεκτρονικών υπολογιστών και τηλεοράσεων με σκοπό να μπορεί το μάθημα να γίνεται με σύγχρονο τρόπο!

Επίσης το χημείο του Γυμνασίου-Λυκείου φτιάχτηκε από την αρχή και περιλαμβάνει πλέον όλα τα απαιτούμενα υλικά για την σωστή διεξαγωγή του μαθήματος. Επιπλέον η εταιρία προσέφερε αθλητικό υλικό για όλες τις βαθμίδες.

Η Ισμαήλος Α.Ε. υιοθέτησε το βορειότερο σχολείο της Ελλάδος

Η δεύτερη φάση θα περιλαμβάνει δύο με τρείς φορές τον χρόνο την διεξαγωγή mentor day, όπου άνθρωποι της αγοράς θα επισκέπτονται το σχολείο και θα διεξάγονται εργαστήρια με σκοπό οι νεαροί μαθητές να μπορούν να εκμεταλλευτούν τις δυνατότητες της ψηφιακής εποχής και να γνωρίσουν τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούν να παράγουν έργο από απόσταση και να παραμείνουν κάτοικοι της περιοχής ανοίγοντας παράλληλα τους ορίζοντες τους.

Η τρίτη φάση θα περιλαμβάνει την πλήρη κάλυψη του κόστους των μαθητικών εκδρομών για όλες τις βαθμίδες με το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό να επισκέπτονται την Αθήνα και την Βουλή των Ελλήνων, ενώ αντίστοιχα το Γυμνάσιο και το Λύκειο την περιοχή των Δελφών.

"

 

Κατά την διάρκεια της τελετής «Υιοθεσίας του Βορειότερου Σχολείου της Ελλάδος» ο Διευθυντής Γυμνασίου κ. Δημήτρης Τσάμογλου ανέφερε ότι «το σχολείο μας φέτος κλείνει 50 χρόνια λειτουργίας,δυστυχώς όμως η μαθητική παρουσία φθίνει σε παράλληλη πορεία με τον πληθυσμό της ευρύτερης περιοχής. Φτάνει κάποιος να κάνει μια σύγκριση με τις δεκαετίες του 80-90 όπου στο Λύκειο από το Γυμνάσιο γραφόντουσαν 50 μαθητές τον χρόνο, ενώ το 2018 μόλις 6. Παρόλα αυτά δεν έχουμε την πολυτέλεια να είμαστε απαισιόδοξοι για το μέλλον. Πόσο μάλλον τώρα που έχουμε άξιους συμπαραστάτες μας μια τόσο μεγάλη εταιρία ‘όπως είναι η Mercedes-Benz Α.ΙΣΜΑΗΛΟΣ Α.Ε.».

Στην συνέχεια με συγκινητικά λόγια οι διευθυντές Δημοτικού κ. Διαμαντής Χαρισιάδης και Γυμνασίου κ. Χρύσα Καλαμαρά εξήγησαν στους μικρότερους μαθητές την ευκαιρία που τους δίνεται την φετινή χρονιά να ζήσουν μια εντελώς ξεχωριστή εμπειρία.

Τέλος ο κ. Πάνος Ισμαήλος ανέφερε πως «γνώρισα τον Έβρο λόγω της στρατιωτικής μου θητείας, μεγάλο μέρος της οποίας υπηρέτησα στην περιοχή. Σημαντικός λόγος που την αγάπησα ήταν η παρότρυνση του σημερινού στρατηγού και διοικητή της 16η Μεραρχίας Πεζικού κ Βασίλη Παπαδόπουλου, να γυρίσω και να γνωρίσω όλα τα χωριά εκμεταλλευόμενος τον χρόνο που βρισκόμουν εκεί. Έτσι είδα τις ανάγκες και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι αυτών των περιοχών.Σήμερα είμαι χαρούμενος που στα πλαίσια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της εταιρίας μας μπορώ να προσφέρω μια μικρή βοήθεια στους μαθητές των Δικαίων! Οι 124 μαθητές των σχολείων εδώ μεγαλώνουν την οικογένεια της Α. Ισμαήλος Α.Ε. και θα παραμείνουμε κοντά τους όσο περισσότερο μπορούμε με σκοπό να βελτιώνουμε την σχολική τους εμπειρία και να συμβάλουμε στο να γίνουν ενεργοί πολίτες του σύγχρονου ψηφιακού οικονομικού γίγνεσθαι από το μέρος που βρίσκονται».

Η συγκεκριμένη ενέργεια είναι μία από τις ομορφότερες κινήσεις που έχουν γίνει.

Αποδεικνύεται πως πίσω από τα λαμπερά αστέρια, τις πωλήσεις και τους αριθμούς υπάρχουν και άλλες σκέψεις, που προσφέρουν κάτι διαφορετικό στο κοινωνικό σύνολο.