Ορεστιάδα: Ενδιαφέρον από Εβρίτες μετανάστες της Ευρώπης να βοηθήσουν στον εκτελωνισμό του ειδικού λεωφορείου

Ορεστιάδα: Ενδιαφέρον από Εβρίτες μετανάστες της Ευρώπης να βοηθήσουν στον εκτελωνισμό του ειδικού λεωφορείου

Ενδιαφέρον από συμπατριώτες μας μετανάστες οι οποίοι ζουν και εργάζονται σε διάφορες χώρες της Ευρώπης, ώστε να βοηθήσουν οικονομικά στον εκτελωνισμό του ειδικού λεωφορείου των παιδιών ΑΜΕΑ, έχει εκδηλωθεί τις τελευταίες ημέρες, μετά την έναρξη της προσπάθειας για συγκέντρωση του ποσού που απαιτείται.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, κυρίως μεμονωμένοι Εβρίτες και Θρακιώτες που μένουν στην Γερμανία, το Βέλγιο και την Ολλανδία, καθώς και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, επικοινωνούν με την Πρόεδρο του Συλλόγου Μεγάλης Δοξιπάρας και δημοτική σύμβουλο του δήμου Ορεστιάδας Αναστασία Γκαϊδατζή και ζητούν πληροφορίες για το συγκεκριμένο θέμα, εκφράζοντας; την επιθυμία να συνδράμουν οικονομικά σε αυτή την αξιέπαινη προσπάθεια.

Μάλιστα υπάρχουν διαβεβαιώσεις, πως θα κινηθούν πλέον και συλλογικά οι Εβρίτες-Θρακιώτες της Ευρώπης και μέσω των διαφόρων συλλόγων που είναι ενταγμένοι και δραστηριοποιούνται, ώστε να συγκεντρωθούν οι αρκετές χιλιάδες ευρώ που απαιτούνται για τον εκτελωνισμό και τα παιδιά με αναπηρία της Ορεστιάδας να έχουν σύντομα το συγκεκριμένο λεωφορείο στη διάθεση τους.

Για όσους συμπατριώτες μας από το εξωτερικό θέλουν να βοηθήσουν οικονομικά με οποιονδήποτε τρόπο, μπορούν να απευθύνονται:

Για τις προσφορές σας μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα 6943868263, 6983523120 και 6944524684,καθώς και στο βιβλιοπωλείο ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΟΥ όπως και στο βιβλιοχαρτοπωλείο ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ  

στα οποία με απόδειξη θα μπορείτε να καταβάλλετε το ποσό που επιθυμείτε. Παράλληλα θα επιδιωχθεί η διοργάνωση και δεύτερης φιλανθρωπικής εκδήλωσης για τη συμπλήρωση του τυχόν υπολειπόμενου ποσού.

Απέφυγαν να πάρουν θέση για το σοβαρό

αυτό θέμα κάποιες δημοτικές παρατάξεις

Μια και αναφερθήκαμε στο συγκεκριμένο θέμα, που αποτελεί αντικείμενο συζήτησης τον τελευταίο καιρό στην Ορεστιάδα και προκάλεσε και την ανεξαρτιτοποίηση της δημοτικής συμβούλου Αναστασίας Γκαϊδατζή από την πλειοψηφούσα δημοτική παράταξη του δημάρχου Βασίλη Μαυρίδη, σίγουρα προκαλεί μεγάλη εντύπωση η… ΑΦΩΝΙΑ των άλλων δημοτικών παρατάξεων, οι οποίες απέφυγαν να πάρουν θέση.

Με εξαίρεση την επικεφαλής της παράταξης “Δήμος Ορεστιάδας Τόπος Να Ζω” Μαρία Γκουγκουσκίδου, η οποία όχι μόνο ανέδειξε το συγκεκριμένο θέμα μέσα στο δημοτικό συμβούλιο αλλά και βοηθάει ενεργά ώστε να βρεθεί λύση και να δοθεί το ειδικό λεωφορείο στα παιδιά ΑΜΕΑ, γι’ αυτό και δέχεται συνεχείς “επιθέσεις” από τον δήμαρχο κ.Μαυρίδη και τους συνεργάτες του, οι υπόλοιποι δεν είπαν κουβέντα.

Θα περίμενε κανείς, ιδιαίτερα από τις δυο αριστερές παρατάξεις, αυτή του Σταμάτη Γκατζίδη που πρόσκειται στο ΚΚΕ και την “Αυτότονομη Κίνηση Πολιτών” η οποία πρόσκειται στον ΑΝΤΑΡΣΥΑ, όχι απλά να τοποθετηθούν και να αναδείξουν το θέμα, αλλά και να πάρουν πρωτοβουλίες ώστε να βρεθεί λύση. Κι αυτό γιατί συχνά επικαλούνται τις… ευαισθησίες της αριστεράς σε παρόμοια ζητήματα.

Αντ’ αυτού, ο κ.Γκατζίδης στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο αρκέστηκε απλά να πει πως θα περιμένει να πάει εκεί η παραιτηθείσα κ.Γκαϊδατζή για να πληροφορηθεί λεπτομέρειες του θέματος και ασχολήθηκε μόνο με την μη ανανέωση σύμβασης μιας καθαρίστριας. Επαναλαμβάνοντας την γνωστή φρασεολογία του ΚΚΕ για παρόμοια ζητήματα. Οι εκπρόσωποι της παράταξης “Είναι στο χέρι μας”, αν και είναι στο… χέρι τους να βοηθήσουν, καμιά παρέμβαση ή συζήτηση δεν έκαναν. Όπως φυσικά και οι σύμβουλοι της παράταξης του πρώην δημάρχου Δημήτρη Μουζά.

ΔΕΙΤΕ: Ορεστιαδίτες-Εβρίτες ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ να εκτελωνιστεί το λεωφορείο για τα παιδιά ΑΜΕΑ

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*