Ορεστιάδα: Χωρίς υποψήφιο ο ΣΥΡΙΖΑ. Στηρίζει Β.Μαυρίδη η Γκαρά και σκέφτεται Καζαλτζή το ΚΙΝ.ΑΛ

Ορεστιάδα: Χωρίς υποψήφιο ο ΣΥΡΙΖΑ. Στηρίζει Β.Μαυρίδη η Γκαρά και σκέφτεται Καζαλτζή το ΚΙΝ.ΑΛ

Χωρίς υποψήφιο θα μείνει στην Ορεστιάδα το κυβερνών κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, αν και με τρεις εκλεγμένους βουλευτές στο νομό Έβρου, αφού με απόφαση της Νατάσσας Γκαρά θα στηριχθεί ο νυν δήμαρχος Βασίλης Μαυρίδης, στις αυτοδιοικητικές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν στις 26 Μαίου 2019.

Σε αντίθεση με την Αλεξανδρούπολη, όπου καταβάλλονται προσπάθειες και εξετάζονται οι περιπτώσεις κάποιων υποψηφίων (ο φαρμακοποιός Γιώργος Καίσας, Χρήστος Δούκας), στην δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του νομού όλα δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει ανεπίσημα τον… δεξιό Μαυρίδη. Η επιλογή ανήκει στην κ.Γκαρά, η οποία είναι σε όλους γνωστό πως έχει άριστες σχέσεις με αυτόν και συνεργάζονται στο πλαίσιο του θεσμικού τους ρόλου.

Έχει λοιπόν ξεκαθαρίσει ότι δεν πρέπει να υπάρξει κάποιος υποψήφιος προερχόμενος από τον χώρο της κυβερνητικής παράταξης, κάτι που σύμφωνα με πληροφορίες μας έχει δημιουργήσει δυσαρέσκεια σε επίπεδο Νομαρχικής Επιτροπής, αλλά και σε κεντρικό επίπεδο. Όμως απ’ την στιγμή που η ίδια ως Ορεστιαδίτισσα δεν δείχνει διάθεση να βρει κάποιο τοπικό στέλεχος, τελικά σιωπηλά οι ψηφοφόροι της θα πάρουν… γραμμή να στηρίξουν Μαυρίδη.

Είναι χαρακτηριστικό ένα γεγονός που συνέβη την περασμένη Παρασκευή στο χωριό Αμμόβουνο, όπου ο Αντιδήμαρχος Σαράντης Μπαξεβανίδης παρέθεσε δείπνο στην ταβέρνα του χωριού σε στελέχη της δημοτικής παράταξης του δημάρχου Βασίλη Μαυρίδη και προέδρους Τοπικών Κοινοτήτων. Σε αυτήν παραβρέθηκαν τόσο ο διευθυντής του γραφείου της κ.Γκαρά Σάκης Παπαβασιλείου όσο και η συνεργάτιδα της Φιλιώ Καπετανίδου, όπως εύκολα μπορεί να διαπιστώσει κανείς από την ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό με το σχόλιο μάλιστα: “Ορεστιάδα πρώτη γραμμή .. αρχίζουμε.. No1:Αμμόβουνο!!!”.

Παρεμπιπτόντως, η ενέργεια του κ.Μπαξεβανίδη να “βαφτίσει” την συγκεκριμένη μάζωξη που έγινε με δική του πρόσκληση, ως συγκέντρωση της δημοτικής παράταξης, δεν άρεσε καθόλου σε ορισμένους Προέδρους Τοπικών Κοινοτήτων, οι οποίοι δεν ανήκουν σε αυτήν. Θεωρούν πως κακώς δημιουργήθηκαν τέτοιες εντυπώσεις και η ενέργεια αυτή χαρακτηρίστηκε… ανφέρ.

Σκέψεις για Καζαλτζή στο Κίνημα Αλλαγής

Όσον αφορά το Κίνημα Αλλαγής και τις επιλογές του στην Ορεστιάδα, υπάρχουν δύο… γραμμές. Από την μία η επίσημη, που σύμφωνα με πληροφορίες μας εξετάζει το ενδεχόμενο να στηριχθεί η υποψηφιότητα του καθηγητή Χρήστου Καζαλτζή, ο οποίος  έδειξε θετικός σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο στην κρούση που του έγινε. Απ’ την άλλη η γραμμή της γνωστής ομάδας του πρώην νομάρχη και βουλευτή Νίκου Ζαμπουνίδη, που την εκφράζουν ο νυν Αντιδήμαρχος Γιάννης Παπαϊωάννου και η πρώην βουλευτής Ελένη Τσιαούση, η οποία πήρε απόσπαση σε υπηρεσία του δήμου Ορεστιάδας από την Αλεξανδρούπολη.

Όλοι αυτοί έχουν ξεκαθαρίσει πως στηρίζουν τον δήμαρχο Βασίλη Μαυρίδη, για τους δικούς του λόγους ο καθένας. Αν χρειαστεί μάλιστα δεν αποκλείεται ο κ.Παπαϊωάννου να κατεβάσει δικό του συνδυασμό ως… παλαιό ΠΑΣΟΚ, με στόχο να πάρει ψήφους των ψηφοφόρων του συγκεκριμένου χώρου, κυρίως στην περιοχή των χωριών του Τριγώνου, όπου είναι γνωστό πως η Μαρία Γκουγκουσκίδου διατηρεί σημαντικά ερείσματα αλλά και μεγάλη επιρροή.

Μια και αναφερθήμα στην κ.Γκουγκουσκίδου, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δέχθηκε βολιδοσκοπήσεις τόσο από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σε κεντρικό επίπεδο νομού όσο και του ΚΙΝ.ΑΛ, αν θέλει να στηρίξουν επίσημα την δημοτική της παράταξη “Δήμος Ορεστιάδας Τόπος Να Ζω”. Αυτή όμως ευγενικά απάντησε πως δεν θέλει καμιά κομματική στήριξη, γιατί δημιουργεί πολυσυλλεκτικό συνδυασμό.

Όπως γράψαμε άλλωστε, ετοιμάζεται να διεμβολίσει από… δεξιά τον κ.Μαυρίδηκαι ήδη κάνει εδώ και λίγο καιρό συναντήσεις, επαφές και διεξοδικές συζητήσεις με στελέχη όλων των πολιτικών χώρων. Υπάρχει διάθεση συστράτευσης μαζί της και στελεχών που προέρχονται από τη Νέα Δημοκρατία και γενικότερα τον κεντροδεξιό χώρο, κάποια από τα οποία στις προηγούμενες εκλογές ήταν στο πλευρό είτε του πρώην δημάρχου Δημήτρη Μουζά, είτε του νυν δημάρχου.

Το ΚΚΕ πάλι με Γκατζίδη, συνεδρίαση

της Αυτόνομης Κίνησης για αποφάσεις 

Όσον αφορά τις άλλες δημοτικές παρατάξεις, το ΚΚΕ είναι δεδομένο πως θα στηρίξει και πάλι τον Σταμάτη Γκατζίδη, που κάνει κάνει αντιπολίτευση με την γνωστή φρασεολογία του συγκεκριμένου κόμματος, αντί να αναδείξει σημαντικά θέματα λειτουργίας και αποφάσεων της δημοτικής αρχής. Όπως οι απ’ ευθείας αναθέσεις σε συγκεκριμένη εταιρεία (νόμιμες ως 20.000 ευρώ) αλλά χωρίς έστω και έναν τυπικό διαγωνισμό ή έρευνα αγοράς, κατασπατάληση εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ σε εκδηλώσεις και χρηματοδότηση με 500.000 ευρώ της ΔΗΚΕΠΑΟ ώστε να καλυφθούν τα χρέη που δημουργούνται ή την… ουδέτερη στάση (αν και αριστερό κόμμα) στο θέμα του ειδικού λεωφορείου των παιδιών με αναπηρία.

Η Αυτόνομη Κίνηση Πολιτών για το δήμο Ορεστιάδας «Είναι στο χέρι μας», από την πλευρά της καλεί τους πολίτες σε συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στις 6μ.μ του Σαββάτου, 22 Σεπτεμβρίου, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Ορεστιάδας. Η θεματολογία της συνέλευσης θα περιλαμβάνει ανασκόπηση των πεπραγμένων της Κίνησης μέχρι σήμερα και ενημέρωση σχετικά με τον Κλεισθένη, τον καινούριο αυτοδιοικητικό νόμο.

Θα ακολουθήσει συζήτηση για τις μελλοντικές δράσεις της  Κίνησης και ίσως για καθορισμό του προσώπου που θα είναι επικεφαλής στις επόμενες εκλογές. Αν και το 2014 πήρε πάντως σημαντικό ποσοστό, εκπροσωπώντας δυνάμεις όπως ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η παρουσία του αυτό το χρονικό διάστημα στο δημοτικό συμβούλιο δεν δικαίωσε τις προσδοκίες που είχαν καλλιεργηθεί.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*