Γνωστός επιχειρηματίας της Αλεξανδρούπολης δικάζεται σήμερα για κακούργημα στο Εφετείο Κομοτηνής

Γνωστός επιχειρηματίας της Αλεξανδρούπολης δικάζεται σήμερα για κακούργημα στο Εφετείο Κομοτηνής

Στο εδώλιο του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θράκης στην Κομοτηνή, θα καθίσει σήμερα πολύ γνωστός επιχειρηματίας της Αλεξανδρούπολης, ο οποίος κατηγορείται για φοροδιαφυγή άνω των 150.000 ευρώ, αδίκημα που είναι κακούργημα και για το οποίο είχε πρωτόδικα καταδικαστεί από το Τριμελές Εφετείο της Κομοτηνής.

Η σημερινή δίκη είχε αναβληθεί 3 φορές, ενώ οι κατηγορίες εναντίον του είναι: Φοροδιαφυγή, λήψη-αποδοχή εικονικών φορολογικών στοιχείων κατ’εξακολούθηση για ανύπαρκτες συναλλαγές (εικονικών τιμολογίων δηλαδή), η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει τις 150.000 ευρώ.

Το όνομα του συγκεκριμένου επιχειρηματία της Αλεξανδρούπολης και του Έβρου γενικότερα, αφού δραστηριοποιείται και σε άλλη πόλη του νομού, φιγουράρει μάλιστα και στις λίστες των μεγαλοοφειλετών του δημοσίου, φυσικών και νομικών προσώπων, με ληξιπρόθεσμα χρέη άνω των 150.000 ευρώ, που ανακοινώνει δημόσια διαδίκτυο η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. Σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία οφείλει περισσότερα από 1,5 εκατ. ευρώ.

Σε πολλούς μάλιστα προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι αποφεύγει να κάνει έστω κάποια ρύθμιση, αν και η μια εκ των επιχειρήσεων του στην Αλεξανδρούπολη δείχνει να πηγαίνει πολύ καλά, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες. Ίσως του αρέσει το τραγούδι του Χρήστου Δάντη “οι ωραίοι έχουν χρέη”. Ίσως να αισθάνεται δυνατός γιατί έχει φίλους πολιτικούς και μάλιστα το… διατυμπανίζει κιόλας αυτό.