Πεζοδρόμηση οδού Κύπρου: Τσιμέντωσαν τους κυβόλιθους και τώρα προσπαθούν να καλύψουν το “έγκλημα” μέσω δημοτικού συμβουλίου

Πεζοδρόμηση οδού Κύπρου: Τσιμέντωσαν τους κυβόλιθους και τώρα προσπαθούν να καλύψουν το “έγκλημα” μέσω δημοτικού συμβουλίου

Την στιγμή που στον δήμο Αλεξανδρούπολης ανακαλύπτουν… εχθρούς και βγάζουν ανακοινώσεις εναντίον του Evros-news.gr για το θέμα πεζοδρόμησης της οδού Κύπρου, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργος Κουκουράβας παραδέχθηκε αυτό που αναφέραμε στο σχετικό ρεπορτάζ μας. Ότι δηλαδή τσιμέντωσαν τους κυβόλιθους χωρίς να προβλέπεται στην αρχική σύμβαση.

Μιλώντας στην ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, επιβεβαίωσε ότι δεν αφαιρέθηκαν οι κυβόλιθοι, χρησιμοποιήθηκαν ως υπόστρωμα και ο εργολάβος έριξε απλά πάνω τους τσιμέντο. Όμως η σύμβαση αλλά και η προμελέτη που δημοσιεύσαμε, αναφέρουν ξεκάθαρα ότι θα αφαιρεθούν σε ποσοστό 50% και θα τοποθετηθούν σε άλλα σημεία της πόλης. Το ίδιο δήλωσεΚΑΤΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ και ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης, σε επιτόπιες δηλώσεις που έκανε στο σάιτ e-evros και ήταν ξεκάθαρος γι’ αυτό.

Επειδή προφανώς υπάρχει σοβαρό πρόβλημα, ο κ.Κουκουράβας με την γνωστή… έπαρση και αλαζονεία που τον διακρίνει, ξεκίνησε λέγοντας: “Είχα πει ότι θα γελάνε και οι πέτρες. Τώρα θα αρχίσουν να μας βαράνε και οι πέτρες στο κεφάλι”, στη συνέχεια παραδέχθηκε ότι ήταν και ο ίδιος ενήμερος για την ενέργεια του εργολάβου να τσιμεντώσει τους κυβόλιθους: “Εμείς τί είπαμε; Προκειμένου κάτω από το στανμποτό δάπεδο να ξηλώσουμε και να ρίξουμε μια υπόβαση, αφήνουμε τους υφιστάμενους κυβόλιθους και εκεί επάνω γίνεται το στανμποτό. Δεν προκύπτει κάτι το παράνομο”.

Όμως ακολούθησε η παραδοχή πως κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται στην σύμβαση και γι’ αυτό θα γίνει προσπάθεια να… περάσει το θέμα και να ρυθμιστεί μέσω του δημοτικού συμβουλίου. “Επομένως με μια τροποποίηση της σύμβασης και με έναν συγκριτικό πίνακα που προβλέπει η νομοθεσία και με έναν απολογιστικό πίνακα εργασιών που θα περάσει από δημοτικό συμβούλιο, τακτοποιούνται οι ποσότητες, δεν πρόκειται ο ανάδοχος να το πληρωθεί αυτό. Ότι έκανε τσιμέντο ενώ δεν έκανε. Βλάκας δεν είμαι”.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι:

  1. Αν οι εργασίες έγιναν με βάση την σύμβαση, γιατί θα πρέπει να γίνει τροποποίηση της και να ψηφιστεί αυτή από το δημοτικό συμβούλιο; Άρα, δεν εφαρμόστηκαν από τον εργολάβο όσα προβλέπει η σύμβαση που υπέγραψε με τον δήμο Αλεξανδρούπολης.
  2. Αφού όπως παραδέχθηκε αυτό το γνώριζε ο κ.Κουκουράβας, ενδεχομένως και άλλοι,. γιατί μέρες τώρα μετά το ρεπορτάζ του Evros-news.gr δεν μας απάντησαν και να μιλήσουν πάλι για Fake news όπως έκαναν χθες στην ανακοίνωση για τα ασφαλιστικά μέτρα;
  3. Πως είναι σίγουρος ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών ότι θα ψηφιστούν όλα αυτά που αναφέρει απ’ το δημοτικό συμβούλιο; Η πλειοψηφία της παράταξης Λαμπάκη είναι πλέον οριακή και άρα μόνο σίγουρο δεν είναι κάτι τέτοιο.
  4. Η Επιβλέπουσα το συγκεκριμένο έργο, ΗΤΑΝ ΕΝΗΜΕΡΗ για την αλλαγή αυτή εργασιών σε όσα προβλέπει η σύμβαση; Και αν ναι, ενημέρωσε γραπτώς γι’ αυτό; Να μας δώσουν σε μια τέτοια περίπτωση το έγγραφο της.
  5. Για να… μην γελάνε και οι πέτρες όπως λέει και ο Γιώργος Κουκουράβας, γιατί δεν δίνει στη δημοσιότητα την σύμβαση για την πεζοδρόμηση της οδού Κύπρου, για να δούμε με ποιόν θα γελάνε όλοι;