Σαντορινιός: «Δεν υπάρχει σχεδιασμός για Λιμενική Ακαδημία στην Αλεξανδρούπολη”-Βαγγέλη τα ‘μαθες τα νέα;

Σαντορινιός: «Δεν υπάρχει σχεδιασμός για Λιμενική Ακαδημία στην Αλεξανδρούπολη”-Βαγγέλη τα ‘μαθες τα νέα;

Άλλο ένα… αφήγημα, ένα τεράστιο “παραμύθι” του δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη, η ίδρυση Λιμενικής Ακαδημίας στην Αλεξανδρούπολη, κατέρρευσε παταγωδώς με τις δηλώσεις που έκανε ο  αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ.

Μιλώντας στον δημοσιογράφο Γιάννη Σιδηρόπουλο για το συγκεκριμένο θέμα, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει στους σχεδιασμούς της Κυβέρνησης η ίδρυση Λιμενικής Ακαδημίας είτε στην πρωτεύουσα του Έβρου είτε κάπου αλλού. Παρέπεμψε μάλιστα το θέμα στο απώτερο μέλλον, λέγιοντας πως αν και όποτε αποφασιστεί να εξαταστεί κάτι τέτοιο, η Αλεξανδρούπολη θα μπορούσε να είναι υποψήφια.

Όλα αυτά που υποστήριζε λοιπόν επί μήνες ο κ.Λαμπάκης, υποστηρίζοντας με βεβαιότητα ότι η Λιμενική Ακαδημία θα γίνει στην Αλεξανδρούπολη, πως του την υποσχέθηκε ο πρώην πλέον υπουργός Ναυτιλίας (και φίλος του) Παναγιώτης Κουρουμπλής, ότι συζητάει επίσης με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και “τρέχει” μάλιστα τις διαδικασίες για να πάρει το παλαιό Νοσοκομείο και να στεγαστεί εκεί, αποδεικνύονται… Fake news και ψεύτικες υποσχέσεις του δημάρχου. Μαθημένος άλλωστε στις ανέξοδες υποσχέσεις και στο να λέει την μια στιγμή το ένα και την άλλη τα εντελώς αντίθετα. Γιατί ακόμα και όταν ψηφίστηκαν δυο νομοσχέδια του υπουργείου Ναυτιλίας και δεν υπήρχε πουθενά το παραμικρό, αυτός επέμενε να μιλάει για Λιμενική Ακαδημία.

Απαντώντας σε ερώτηση για το  διαχρονικό αίτημα – ελπίδα της Αλεξανδρούπολης για δημιουργία Λιμενικής Ακαδημίας, ο κ. Σαντορινιός ήταν σαφής: “Δεν υπάρχει κάποιος σχεδιασμός για νέα Λιμενική Ακαδημία αυτή τη στιγμή. Κανείς δεν λέει όχι σε ένα τέτοιο αναπτυξιακό σχεδιασμό. Προφανώς και ιδίως τέτοιου είδους εκπαιδευτικές δομές θα πρέπει να αποκεντρωθούν,όμως, αυτή τη στιγμή,έχουμεψηφίσει έναν νόμο, με τον οποίο αναβαθμίζουμε τον τρόπο εισαγωγής λιμενικών στο σώμα, μέσω πανελλήνιων… Για την υλοποίηση αυτού του σχεδιασμού, που είναι επιτακτικός και αναγκαίος, θα χρησιμοποιηθούν οι ήδη υφιστάμενες δομές.

Δεν υπάρχει κάποιος σχεδιασμός για να γίνει Λιμενική Ακαδημία, ούτως ώστε κάποιος να πει γιατί δεν την κάνεις εδώ και την κάνεις εκεί… Αν στο μέλλον υπάρξει τέτοια αναγκαιότητα, προφανώς και  μπορεί να συζητηθεί η περίπτωση της Αλεξανδρούπολης, που απ’ όσο ξέρω και ο Δήμος και οι φορείς θέλουν να βοηθήσουν και υλικά. Άρα θα είναι ένα από τα συν αυτής της πρότασης».