Σύλλογος Ποντίων Έβρου “Αλέξιος Κομνηνός”: Καμιά σχέση η επιχορήγηση μας με την παρουσία στη Γιορτή Κρασιού

Σύλλογος Ποντίων Έβρου “Αλέξιος Κομνηνός”: Καμιά σχέση η επιχορήγηση μας με την παρουσία στη Γιορτή Κρασιού

Ανακοίνωση, με την οποία παίρνει θέση και διαμαρτύρεται για όσα ειπώθηκαν και γράφτηκαν σχετικά με την απόφαση του δήμου Αλεξανδρούπολης να τον επιχορηγήσει με 10.000 ευρώ, εξέδωσε ο Μορφωτικός Σύλλογος Ποντίων Ν.Έβρου “Αλέξιος Κομνηνός”.

Σε αυτήν υποστηρίζει, ότι η απόφαση του να διαφοροποιηθεί από την συντριπτική πλειοψηφία των συλλόγων-μελών της ΕΠΟΦΕ που απείχαν και να πάρει μέρος στην Γιορτή Κρασιού, δεν έχει την παραμικρή σχέση με τα χρήματα που θα εισπράξει απ’ την δημοτική αρχή. Στην ανακοίνωση που υπογράφουν η Πρόεδρος Ιωάννα Τερζίδου και η Εύα Σπυριδοπούλου, τονίζεται πως το αίτημα προς τον δήμο για χρηματοδότηση υποβλήθηκε στις 3 Σεπτεμβρίου 2018, λίγες δηλαδή ημέρες μετά την λήξη της Γιορτής Κρασιού όπου πήραν μέρος και εγκρίθηκε 14 Σεπτεμβρίου. Επισημαίνεται ακόμα, πως είχαν αποφασίσει ως διοίκηση να προχωρήσουν στις συγκεκριμένες δράσεις για τις οποίες ζήτησαν τα χρήματα αυτά, αλλά δεν το έκαναν επειδή δεν ξανασυνεδρίασαν από τον περασμένο Μάιο λόγω των καλοκαιρινών διακοπών.

Κι επειδή αναφέρονται σε όσους ανέδειξαν το συγκεκριμένο θέμα και το Evros-news.gr ήταν από τους πρώτους που το έκανε, θα θέσουμε μερικά ερωτήματα:

  1. Υποστηρίζουν ότι υπέβαλλαν αίτημα για οικονομική ενίσχυση στον δήμο Αλεξανδρούπολης μετά την Γιορτή Κρασιού, όπου ήταν απ’ τους ελάχιστους συλλόγους που έσπασαν το… εμπάργκο της ΕΠΟΦΕ και στήριξαν τον δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη και τον Πρόεδρο της ΤΙΕΔΑ Τριαντάφυλλο Αρβανιτίδη. Γιατί αν και το είχαν στο μυαλό τους καιρό πριν, δεν ξανασυνεδρίασε το διοικητικό τους συμβούλιο από τον Μάιο, λόγω καλοκαιρινών διακοπών. Δηλαδή για ένα τόσο σοβαρό θέμα, όπως η διαφοροποίηση τους απ’ την ΕΠΟΦΕ, θέλουν να μας πείσουν οι αγαπητές κυρίες που υπογράφουν την ανακοίνωση πως δεν υπήρξε συνεδρίαση του Δ.Σ; Μόνες τους την πήραν;
  2. Για την συμμετοχή τους στην Ποντιακή Βραδιά, προφανώς και έπρεπε να γίνουν κάποιες προετοιμασίες και μάλιστα σημαντικές. Όπως το περίπτερο που θα στήνονταν στη Γιορτή Κρασιού, η υπογραφή της συμφωνίας με την ΤΙΕΔΑ για να διαθέτουν σουβλάκια και ποτά και άλλες λεπτομέρειες που είχαν μεγάλη σημασία και απαιτούν προγραμματισμό, οργάνωση και συνεργασία όλων των μελών της διοίκησης. Με καθημερινή επαφή, συζήτηση και τρέξιμο. Ούτε γι’ αυτά λοιπόν συνεδρίασε το Δ.Σ του συλλόγου; Με τον… αυτόματο πιλότο έγιναν και δεν σκέφθηκαν από πριν να υποβάλλουν το σχετικό αίτημα;
  3. Όσα αναφέρουν ότι θέλουν την χρηματοδότηση, εννοούμε δράσεις και εκδηλώσεις, όπως δημιουργία βιβλιοθήκης, συνέδρια, χορευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις και βελτίωση των εγκαταστάσεων του συλλόγου, αφορούν όχι μόνο τους άλλους Ποντιακούς συλλόγους του δήμου Αλεξανδρούπολης και κάθε άλλο πολιτιστικό σύλλογο. Σε αυτούς όμως η δημοτική αρχή δεν είδαμε να εγκρίνει επιχορήγηση 10.000 ευρώ. Έτσι, για να μην… δουλευόμαστε και μεταξύ μας δηλαδή, γιατί ούτε μικρά παιδιά τα πιστεύουν.