Η εταιρεία SOLIS A.E ανέλαβε την κατασκευή Λυκείου Φερών, μετά απ’ τα σχολεία στο ΚΕΓΕ και την ανάπλαση παραλιακής

Η εταιρεία SOLIS A.E ανέλαβε την κατασκευή Λυκείου Φερών, μετά απ’ τα σχολεία στο ΚΕΓΕ και την ανάπλαση παραλιακής

Η κατασκευαστική εταιρεία SOLIS A.E με έδρα την Λάρισα, είναι ο ανάδοχος-εργολάβος υλοποίησης του έργου «Κατασκευή Λυκείου Φερών», αφού προέκυψε από την διαδικασία μετά την αποσφράγιση των τεχνικών και οικονομικών προσφορών που έγινε χθες Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018.

Αυτό είναι το τρίτο έργο που αναλαμβάνει στον δήμο Αλεξανδρούπολης η εταιρεία της Λάρισας, η οποία άρχισε να παίρνει μέρος στους διαγωνισμούς και ήδη υπέγραψε την σύμβαση του έργου «Κατασκευή κτιρίων Γυμνασίου και Λυκείου στην περιοχή ΚΕΓΕ του Δήμου Αλεξανδρούπολης» προϋπολογισμού 9.500.000 ευρώ.με έκπτωση 58,3% επί του αρχικού προϋπολογισμού. Η υπογραφή (από αυτήν είναι η φωτογραφία) έγινε μάλιστα με πανηγυρικό τρόπο, από τον δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της αναδόχου εταιρίας SOLIS A.E., κ. Χρήστο Καρκαντό.

Κέρδισε την προσφυγή

Ακολούθησε πριν λίγες ημέρες, η ανάδειξη της σε ανάδοχο του έργου «Ανάπλαση Δυτικής Χερσαίας Ζώνης Λιμένα Αλεξανδρούπολης», αν και αρχικά είχε αποκλειστεί από τον σχετικό διαγωνισμό. Όμως μετά από προσφυγή της εταιρείας, η Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών ωτην δικαίωσε, ακυρώνοντας την απόφαση του Δήμου που έδινε το έργο σε κοινοπραξία εταιρειών από τον Έβρο. Σύμφωνα μάλιστα με το πρακτικό του διαγωνισμού, τη μεγαλύτερη έκπτωση (59,40%) ήταν αυτή που κατέθεσε η εταιρεία SOLIS Α.Ε., με έδρα τη Λάρισα.

Η λαρισινή εταιρεία SOLIS  A.E μπορεί να εμφανίστηκε ξαφνικά, αλλά κατάφερε και πήρε τα τρία σημαντικά έργα της Αλεξανδρούπολης, αρκετών εκατομμυρίων ευρώ, επειδή προσφέρει μεγάλες εκπτώσεις που “αγγίζουν” το 60% και γι’ αυτό κερδίζει τους διαγωνισμούς.