Με 47 μαθητές φέτος το πρώτο κουδούνι στα ελληνικά σχολεία της Ίμβρου!!!

Με 47 μαθητές φέτος το πρώτο κουδούνι στα ελληνικά σχολεία της Ίμβρου!!!

Πέντε χρόνια μετά την λειτουργία και πάλι του ελληνικού Δημοτικού σχολείου στην Ίμβρο, το 2013, την φετινή χρονιά τα νέα είναι πολύ ευχάριστα, αφού συνολικά 47 μαθητές ξεκίνησαν την σχολική χρονιά σε Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο που πλέον διαθέτει το γειτονικό στην Σαμοθράκη μας ελληνικό νησί.

Ένα όνειρο χρόνων αρχίζει να παίρνει σιγά-σιγά σάρκα και οστά λοιπόν στην Ίμβρο, το κάποτε ελληνικό νησί που σήμερα ανήκει στους Τούρκους με βάση την  Συνθήκη της Λοζάνης, που όρισε ότι εκεί είναι έδαφος τουρκικό. Η ελληνική κοινότητα που μόλις το 2013 απέκτησε και πάλι Δημοτικό στους Αγίους Θεοδώρους, το 2015 Γυμνάσιο και Λύκειο στα Αγρίδια και το 2017 Νηπιαγωγείο επίσης στους Αγίους Θεοδώρους. Τώρα μπορεί να υπερηφανεύεται ότι στις 17 Σεπτεμβρίου στο πρώτο κουδούνι που χτύπησε στα ελληνικά σχολεία συνολικά 47 μαθητές έδωσαν το παρών στις σχολικές αίθουσες.

Τα σχολεία θεωρούνται ένα ισχυρό κίνητρο επιστροφής στην Ίμβρο. Στο Νηπιαγωγείο φέτος θα φοιτούν 7 παιδιά τα οποία σχεδόν όλα είναι γεννημένα στο νησί. Στο Δημοτικό είναι δέκα μαθητές και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση συνολικά τριάντα μαθητές.

Πάντως, η φετινή αναμένεται να είναι μια πολύ ιδιαίτερη χρονιά για τους μαθητές του Λυκείου καθώς το ελληνικό σχολείο είναι ένα από τα έξι που επελέγησαν για το πρόγραμμα «Μια Οδύσσεια στα μνημεία πολιτισμικής κληρονομιάς της UNESCO στην Ευρώπη».

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*