Μαυρίδης: Δεν υπάρχει μαύρη τρύπα στη ΔΗΚΕΠΑΟ. Της δίνουμε 500.000 ευρώ για πολιτισμό, αθλητισμό (ΒΙΝΤΕΟ)

Μαυρίδης: Δεν υπάρχει μαύρη τρύπα στη ΔΗΚΕΠΑΟ. Της δίνουμε 500.000 ευρώ για πολιτισμό, αθλητισμό (ΒΙΝΤΕΟ)

Απάντηση σε όσα ακούγονται και γράφονται, αλλά ειπώθηκαν και στο δημοτικό συμβούλιο της Ορεστιάδας για τις εκδηλώσεις του ΑΡΔΑ στις Καστανιές, καθώς και την επιχορήγηση 500.000 ευρώ στην ΔΗΚΕΠΑΟ ώστε να καλυφθεί το κενό μεταξύ εσόδων και εξόδων, προσπάθησε να δώσει ο δήμαρχος Βασίλης Μαυρίδης.

Συνεχίζοντας το… μπαράζ ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών του συνεντεύξεων τον τελευταίο καιρό και σε μια απέλπιδα προσπάθεια να δικαιολογήσει τ’ αδικαιολόγητα, μίλησε στην ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ και υποστήριξε ότι οι Συνάντηση Νέων ΑΡΔΑΣ ήταν κερδοφόρα, πως δεν υπάρχουν… μαύρες τρύπες στην ΔΗΚΕΠΑΟ, δηλαδή την δημοτική επιχείρηση πολιτισμού και αθλητισμού, απλά ο δήμος Ορεστιάδας την επιχορηγεί με ΜΙΣΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΕΥΡΩ γιατί θέλει να χρηματοδοτήσει τον πολιτισμό και τον αθλητισμό.

Ο κ.Μαυρίδης είπε αρχικά για τον οικονομικό απολογισμό των εκδηλώσεων στις Καστανιές ότι:  “Έβγαλαν κάποια στοιχεία στο δημοτικό συμβούλιο χωρίς να είναι τα επίσημα, τα οποία έλεγαν ότι όλα τα έξοδα στις εκδηλώσεις ΑΡΔΑΣ είναι 250.000 ευρώ καιι τα έσοδα απ’ τα εισιτήρια και τις κάρτες διαρκείας ήταν 150.000 ευρώ. Έβγαλαν λοιπόν το συμπέρασμα ότι μπήκε μέσα η διοργάνωση κατά 100.000.

Απλώς να τονίσω και συγνώμη που γελάω, δεν υπολόγισαν, επειδή είναι άνθρωποι που δεν πάτησαν στο φεστιβάλ του Άρδα, δεν υπολόγισαν τα έσοδα από τις χορηγίες, από την ενοικίαση των εγκαταστάσεων που έχουμε εκεί. Ένα τεράστιο ποσό που μας απέφερε. Δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα. Όλα τα στοιχεία και τα έσοδα και τα έξοδα είναι αναρετημένα στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ και θα τα φέρουμε και στο δημοτικό συμβούλιο”.

ΣΑΣ ΡΩΤΑΜΕ κύριε Δήμαρχε

Με βάση τα όσα είπε στην συνέντευξη του στην ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, ρωτάμε τον κύριο Μαυρίδη:

  1. Αρχικά, τα ΕΣΟΔΑ από το φεστιβάλ του Άρδα δεν είναι αναρτημένα στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ. Υπάρχουν μόνο τα ΕΞΟΔΑ και αυτά γενικόλογα στις περισσότερες περιπτώσεις, χωρίς ονόματα και συγκεκριμένο κόστος. Όπως αποκαλύψαμε άλλωστε στο Evros-news.gr, πουθενά δεν εμφανίζονται τα ονόματα των καλλιτεχνών (Πάολα, Ρουβάς, Μπάσης, Πρωτοψάλτη, Ασλανδίου κ.α) πόσο κόστισε ο καθένας. Ας ρίξει μια ματιά και αυτός και ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΠΑΟ Αρχοντής Αρχοντίδης στην αντίστοιχη ΔΙΑΥΓΕΙΑ του δήμου Χίου για τον Γιάννη Πάριο, για να καταλάβουν τί σημαίνει ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ.
  2. Αφού λοιπόν είναι αναρτημένα κιαι τα έσοδα και τα έξοδα, γιατί δεν κάνουν έναν συγκεντρωτικό απολογισμό και να τον φέρουν άμεσα στο δημοτικό συμβούλιο για ενημέρωση, αλλά όπως λένε οι πληροφορίες αυτό θα γίνει το… Νοέμβριο; 
  3. Επικαλείται, ότι όσοι ισχυρίστηκαν στο δημοτικό συμβούλιο πως τα έσοδα ήταν 150.000 και τα έξοδα 250.000, άρα υπάρχει κενό 100.000 ευρώ, δεν υπολόγισαν τα έσοδα από χορηγίες και ενοικίαση περιπτέρων και χώρων στις εκδηλώσεις, που όπως ο ίδιος είπε χαρακτηριστικά “απέφεραν ένα τεράστιο ποσό”. Κι αυτό προφανώς θα είναι πάνω από τις 100.000 ευρώ που είναι η διαφορά εσόδων-εξόδων. Στις 6 ημέρες του φεστιβάλ ΑΡΔΑΣ δηλαδή, οι χορηγοί και οι ενοικιάσεις περιπτέρων (ανάμεσα τους και οι εθελοντές αιμοδότες ή ο αθλητικός σύλλογος Άθλος) απέφεραν πάνω από 20.000 ευρώ καθημερινά στον δήμο Ορεστιάδας;  Τότε θα πρέπει να βραβευθούν ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ο κ.Μαυρίδης, ο κ.Αρχοντίδης, που κατάφεραν να εξασφάλισαν ένα τόσο ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΟΣΟ. Μπράβο και πάλι μπράβο δήμαρχε και άσε τους… εμπαθείς Πιτιακούδηδες να γράφουν ότι θέλουν.
  4. Τέλος, ελπίζουμε όταν έρθει ο απολογισμός στο δημοτικό συμβούλιο, αυτοί που δεν έχουν να κρύψουν τίποτα, να αναφέρουν αναλυτικά και με συγκεκριμένα αποδεικτικά στοιχεία, όλα αυτά τα τεράστια έσοδα από χορηγούς και ενοικιάσεις χώρων.

“Δεν υπάρχει καμιά… τρύπα στην ΔΗΚΕΠΑΟ. Δίνουμε

τις 500.000 ευρώ για τον πολιτισμό και αθλητισμό”

Όσον αφορά το γνωστό θέμα που έχουμε αναδείξει ως Evros-news.gr πολλές φορές, την κάλυψη δηλαδή της ΜΑΥΡΗΣ “ΤΡΥΠΑΣ” στα οικονομικά της ΔΗΚΕΠΑΟ με 500.000 ευρώ από τον δήμο, ο Βασίλης Μαυρίδης είπε πως δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. “Αυτό που ενδιαφέρει τους δημότες, είναι ότι ο ΑΡΔΑΣ δεν ζημίωσε ούτε ένα ευρώ τον δήμο. Και το δεύτερο και κυριότερο, επειδή το παραλληλίζουν με την επιχορήγηση που δίνει ο δήμος Ορεστιάδας και προσπαθούν να παραποιήσουν την αλήθεια, την χρηματοδότηση των 500.000 ευρώ και βγάζουν το αυτονόητο συμπέρασμα ότι αυτά τα λεφτά δεν είναι για να καλύψουν καμία τρύπα. Δεν υπάρχει τρύπα στην ΔΗΚΕΠΑΟ. Απλώς δεν μπορούν κάποιοι να χωνέψουν ότι μπορούμε και εξασφαλίζουμε κάθε χρόνο 500.000 ευρώ για να δώσουμε στον πολιτισμό και στον αθλητισμό.

Εκεί διοχετεύονται τα χρήματα και δυστυχώς γι’ αυτούς που σηκώνουν τέτοια θέματα, καταρρέει αυτό το αφήγημα για μαύρες τρύπες και αποδεικνύεται η υποκριτική τους στάση. Αυτοί που υποτίθεται νοιάζονται για τον πολιτισμό και τον αθλητισμό, να κατηγορούν τον δήμο που μπόρεσε με το συμμάζεμα των οικονομικών, να μπορεί και να παρέχει 500.000 έξτρα απ’ τα έσοδα της ΔΗΚΕΠΑΟ, για να διατεθούν σε πολιτιστικές και αθλητικές δράσεις. Είναι κάτι που δεν μπορούν να το χωνέψουν”.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΑΥΡΙΔΗ ΣΤΗΝ ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Η ΔΗΚΕΠΑΟ, η επιχορήγηση και το

μεγάλο κενό εσόδων και εξόδων

Το θέμα της ΔΗΚΕΠΑΟ τώρα και τις επιχορήγησης που παρέχει ο δήμος Ορεστιάδας με ΜΙΣΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΕΥΡΩ, το έχουμε επίσης αναδείξει εμείς τα… κακά παιδιά εδώ στο Evros-news.gr. Ρωτάμε λοιπόν τον αξιότιμο δήμαρχο κύριο Μαυρίδη:

  1.  Για το 2018, τα ΕΣΟΔΑ της ΔΗΚΕΠΑΟ προβλέπονται 667.800 ευρώ, ενώ τα ΕΞΟΔΑ θα είναι 1.167.800 ευρώ. Οπότε οι 500.000 ευρώ που λείπουν (στρογγυλεμένα μάλιστα έσοδα και έξοδα), πως ακριβώς λέγονται. “Τρύπα” και μάλιστα… μαύρη “τρύπα” δεν είναι;
  2. Αλήθεια, αφού όπως επικαλέστηκε για τις εκδηλώσεις του ΑΡΔΑ κατάφεραν και μάζεψαν πάνω από 100.000 ευρώ από χορηγίες και ενοικιάσεις χώρων για μόλις 6 ημέρες, γιατί δεν έκαναν την ίδια πετυχημένη διαχείριση και για τις άλλες εκδηλώσεις, ώστε να μην δημιουργείται αυτό το ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΕΝΟ στη ΔΗΚΕΠΑΟ;
  3. Υποστηρίζει ο κ.Μαυρίδης ότι ο δήμος Ορεστιάδας μπόρεσε με το συμμάζεμα των οικονομικών του να διαθέτει 500.000 ευρώ επιπλέον των σόδων της ΔΗΚΕΠΑΟ σε αυτήν, για πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις. Πως γίνεται από την μια μεριά να συμμαζεύεις  τα οικονομικά και απ’ την άλλη να… σκορπάς χρήματα αβέρτα; Δίνοντας 7.000 ευρώ (τόσο κόστισε συνολικά) στον Στέφανο Κορκολή για να παίξει δυο ώρες πιάνο στα Δίκαια ή 3.700 ευρώ σε ένα δημοσιογράφο απ’ την Αθήνα (τον Λάμπρο Κωνσταντάρα) για παρουσίαση των εκδηλώσεων στον ΑΡΔΑ; Για να μην πούμε για τιε 43.800 ευρώ σε Πάολα και άλλα τόσα στον Ρουβά. Φοβερό συμμάζεμα πραγματικά. 
  4. Κι ο δήμος που έχει συμμαζέψει τα οικονομικά του και ξοδεύει χάρη στον…κιμπάρη δήμαρχο του ΜΙΣΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΕΠΙΠΛΕΟΝ για πολιτιστικές εκδηλώσεις, δεν θέλει να δώσει μερικές χιλιάδες ευρώ για τον ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΜΟ του ΕΙΔΙΚΟΥ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥ των παιδιών με αναπηρία;
  5. Υπάρχει έστω και ένας στα Δίκαια που προτιμάει να δίνονται 7.000 ευρώ για να ακούσει Κορκολή και όχι να ξοδεύονται τα χρήματα αυτά για να βελτιωθεί ο δρόμος μέσα ή έξω απ’ το χωριό;
  6. Δίνεται ΜΙΣΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΕΥΡΩ ΕΠΙΠΛΕΟΝ για τα…πανηγύρια και το επαρχιακό δίκτυο του δήμου Ορεστιάδας είναι σε πολλά σημεία και χιλιόμετρα σε κακή έως τραγική κατάσταση; Αυτό είναι συμμάζεμα και σωστή διαχείριση των χρημάτων του δήμου κύριε δήμαρχε;