Ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρυ Πάιατ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕ μέσω twitter, το ρεπορτάζ μας για επίσκεψη στην Αλεξανδρούπολη

Ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρυ Πάιατ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕ μέσω twitter, το ρεπορτάζ μας για επίσκεψη στην Αλεξανδρούπολη

Επιβεβαίωσε ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα Τζέφρυ Πάιατ μέσω twitter, το πρωινό ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ρεπορτάζ του Evros-news.gr, για την επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει στην Αλεξανδρούπολη αρχές Οκτωβρίου, μαζί με το νέο Πρόξενο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, Γκρέγκορι Φλέγκερ.

Ο κ.Πάιατ έκανε Retweet στην προσωπική του σελίδα, στο Tweet που ανεβάσαμε στην αντίστοιχη σελίδα του Eνros-newς με την συγκεκριμένη είδηση. Επιβεβαιώνοντας ότι θα βρεθεί στην περιοχή μας στις αρχές του επόμενου μήνα και σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου.

Όπως γράψαμε, οι δυο Αμερικανοί, Πρέσβης στην Αθήνα και Πρόξενος της Θεσσαλονίκης, θα συνοδεύονται από πολυμελές επιτελείο Αμερικανών στελεχών, διαφόρων αρμοδιοτήτων και ιδιοτήτων, προκειμένου να εξετάσουν διάφορα θέματα γεωπολιτικής σημασίας για την ευρύτερη περιοχή.

Μην ξεχνάμε ότι μέσα στον Οκτώβριο θα δημοσιοποιηθεί  η προκήρυξη για τον διεθνή διαγωνισμό παραχώρησης χρήσης εκτάσεων του λιμένα Αλεξανδρούπολης, για το οποίο είναι γνωστό ότι οι ΗΠΑ ενδιαφέρονται έντονα. Ο ίδιος ο πρέσβης τους εξάλλου το αναφέρει συχνά σε παρεμβάσεις του σε διεθνή συνέδρια αλλά και στις συνεντεύξεις του.

Να θυμίσουμε επίσης ότι ο κ.Πάιατ επρόκειτο να επισκεφθεί την περιοχή, αλλά τελευταία στιγμή ανέβαλλε την παρουσία του εδώ, λόγω των λανθασμένων χειρισμών του δημάρχου Βαγγέλη Λαμπ[άκη, ο οποίος εκείνο τον καιρό είχε φέρει αντιπροσωπείες Ρώσων για τα εγκαίνια του ναϊδίου ρωσικού ρυθμού.