Παρατημένη η παραλιακή ζώνη. Άσχημες εικόνες αντικρίζουν δημότες και επισκέπτες (ΒΙΝΤΕΟ)

Παρατημένη η παραλιακή ζώνη. Άσχημες εικόνες αντικρίζουν δημότες και επισκέπτες (ΒΙΝΤΕΟ)

 

Κάτι συμπτώσεις που υπάρχουν καμιά φορά.Την στιγμή που συμπατριώτης μας μετανάστης στη Γερμανία, που βρέθηκε όπως κάθε χρόνο για πολυήμερες διακοπές στην Αλεξανδρούπολη μας έστειλε e-mail με φωτογραφίες και βίντεο από την παραλιακή ζώνη της πόλης, έφτανε ένα ακόμα από τον δήμο Αλεξανδρούπολης.

Σε αυτό το ενημερωτικό -email, αναφέρονταν διθυραμβικά ότι εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση για το έργο «Περιβαλλοντική αναβάθμιση και εκσυγχρονισμός πάρκου Προσκόπων Αλεξανδρούπολης». Μόνο που όσα μας έστειλε ο συντοπίτης μας και τα σχόλια του, παρουσίαζαν την άσχημη εικόνα που αντικρύζει όποιος περνάει από το συγκεκριμένο σημείο, λίγο μετά την στροφή του Εγνατία, στην περιοχή της Απολλωνιάδας. Όλοι άλλωστε γνωρίζουν ότι δεν είναι μόνο αυτό το σημείο, αλλά το μεγαλύτερο κομμάτι της παραλιακής ζώνης που είναι παρατημένο απ’ τον δήμο Αλεξανδρούπολης και βλέπει κανείς σκουπίδια, εγκατάληψη και έλλειψη φροντίδας, για ένα σημείο που κανονικά πρέπει να… διαφημίζει την πόλη.

“Βρέθηκα και φέτος για περίπου 2 μήνες στην πατρίδα μου, τον Έβρο και το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα το πέρασα στην Αλεξανδρούπολη, όπου μετά από σκληρή δουλειά πολλών χρόνων στη Γερμανία, κατάφερα να έχω ένα εξοχικό εδώ και λίγα χρόνια. Φέτος μάλιστα έφερα μαζί μου και φιλοξένησα για δυο εδομάδες τον παλιό διευθυντή μου στο εργοστάσιο, με την γυναίκα του. Οι Γερμανοί ξετρελλάθηκαν με την περιοχή και τους φιλόξενους ανθρώπους. Γυρίσαμε σχεδόν όλο το νομό. Τρεις μέρες πριν επιστρέψουμε όλοι μαζί στην Στουτγκάρδη, καθίσαμε για ψαράκι στην ταβέρνα που είναι πρώτη όπως ερχόμαστε από το γήπεδο.

Όλα ήταν πολύ νόστιμα, η θέα της θάλασσας καταπληκτική, αλλά όταν οι φίλοι μας είδαν την κατάσταση που επικρατούσε στην παραλία, απογοητεύθηκαν. Με ρώτησαν γιατί δεν καθαρίζουν τα σκουπίδια και είναι γεμάτη η παραλία σε εκεόνο το σημείο. Πόσο καιρό έγιναν τα έργα και είναι παρατημένα τσιμέντα και άλλα υλικά. Γιατί κάποιες από τις βάρκες που δείχνουν αχρησιμοποίητες είναι εγκαταλελειμμένες επίσης εκεί και φυσικά μόνο όμορφο θέαμα δεν δημιουργείται για όπιον θα ήθελε πιθανόν να κατέβει στην παραλία και να φτάσει ως την θάλασσα.

Ειλικρινά ντράπηκα και δεν ήξερα τί να τους απαντήσω. Δίπλα μας κάθονταν και μια παρέα Τούρκων, που απ’ ότι κατάλαβα επίσης έβλεπαν την συγκεκριμένη κατάσταση. Ευτυχώς που οι ελληνικοί μεζέδες και το τσίπουρο Έβρου, μας έκαναν όλους να ξαναβρούμε το κέφι μας. Σας στέλνω όμως τις φωτογραφίες που έβγαλα και το βίντεο, για να δείξετε την απαράδεκτη αυτή κατάσταση.

Όταν ρώτησα κάποιον, γιατί ο δήμος δεν τα καθαρίζει και δεν τα προσέχει, μου είπε ότι αν πήγαινα λίγα μέτρα πιο πέρα και έβλεπα τους γεμάτους κάδους με τα σκουπίδια να είναι πεταμένα και απ’ έξω, θα έπαιρνα την απάντηση. Μου συμπλήρωσε επίσης, ότι ίσως τα έχουν εγκαταλείψει επειδή κάποια στιγμή θα αρχίσουν έργα στην παραλιακή, όπως λένε απ’τον δήμο. Μέχρι τότε όμως δεν μπορεί να υπάρχει αυτή η απαράδεκτη κατάσταση”.

Αυτά μας έγραψε ο συντοπίτης μας απ’ την Στουτγκάρδη για το σημείο που βρίσκεται λίγα μέτρα απ’ το Πάρκο Προσκόπων, για το οποίο ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης, ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Κουκουράβας και οι άλλοι, με δελτίο τύπου… πανηγυρίζουν πως έπειτα από 8 χρόνια στην δημοτική αρχή, εξασφάλισαν χρηματοδότηση για το έργο «Περιβαλλοντική αναβάθμιση και εκσυγχρονισμός πάρκου Προσκόπων Αλεξανδρούπολης».