Στην Αλεξανδρούπολη αρχές Οκτώβρη ο Αμερικανός Πρέσβης Τζέφρυ Πάιατ και ο νέος Πρόξενος Γκρέγκορι Φλέγκερ

Στην Αλεξανδρούπολη αρχές Οκτώβρη ο Αμερικανός Πρέσβης Τζέφρυ Πάιατ και ο νέος Πρόξενος Γκρέγκορι Φλέγκερ

Στην Αλεξανδρούπολη αναμένεται να βρεθούν στις αρχές Οκτωβρίου, ο Αμερικανός Πρέσβης στην Αθήνα Τζέφρυ Πάιατ, αλλά και ο νέος Πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, ο Γκρέγκορι Φλέγκερ (Gregory W. Pfleger, Jr).

Σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί-εκτός πολύ σοβαρού απρόοπτου, την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου και έχει ενημερωθεί ήδη ο δήμος Αλεξανδριούπολης. Μάλιστα οι Αμερικανοί Πρέσβης και Πρόξενος, θα συνοδεύονται από πολυμελές επιτελείο Αμερικανών στελεχών, διαφόρων αρμοδιοτήτων και ιδιοτήτων, προκειμένου να εξετάσουν διάφορα θέματα γεωπολιτικής σημασίας για την ευρύτερη περιοχή.

Μην ξεχνάμε ότι μέσα στον Οκτώβριο θα δημοσιοποιηθεί  η προκήρυξη για τον διεθνή διαγωνισμό παραχώρησης χρήσης εκτάσεων του λιμένα Αλεξανδρούπολης, για το οποίο είναι γνωστό ότι οι ΗΠΑ ενδιαφέρονται έντονα. Ο ίδιος ο πρέσβης τους εξάλλου το αναφέρει συχνά σε παρεμβάσεις του σε διεθνή συνέδρια αλλά και στις συνεντεύξεις του. Να θυμίσουμε επίσης ότι ο κ.Πάιατ επρόκειτο να επισκεφθεί την περιοχή, αλλά τελευταία στιγμή ανέβαλλε την παρουσία του εδώ, λόγω των λανθασμένων χειρισμών του δημάρχου Βαγγέλη Λαμπ[άκη, ο οποίος εκείνο τον καιρό είχε φέρει αντιπροσωπείες Ρώσων για τα εγκαίνια του ναϊδίου ρωσικού ρυθμού.

Αναβλήθηκε μεγάλη στρατιωτική άσκηση

Ελλάδας-ΗΠΑ-ΝΑΤΟ στην περιοχή μας

Να επισημάνουμε εδώ, ότι πριν λίγες ημέρες αναβλήθηκε μεγάλη στρατιωτική άσκηση που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί, με την συμμετοχή Ελλάδας-ΗΠΑ και ΝΑΤΟ. Μάλιστα θα έπαιρναν μέρος και πολλά στρατιωτικά ελικόπτερα των Αμερικανών. Η συγκεκριμένη εξέλιξη “φούντωσε” τα σενάρια για μεταφορά της βάσης ελικοπτέρων, που πρώτοι στο Evros-news.gr αποκαλύψαμε ότι σκέφτονται να δημιουργήσουν οι Αμερικανοί στην περιοχή, σε άλλα μέρη όπως το Στεφανοβίκειο και άλλες.

Η ουσία είναι πως η Αλεξανδρούπολη βρίσκεται και πάλι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των Αμερικανών, με αποτέλεσμα ως περιοχή να αναβαθμίζεται με την παρουσία σημαντικών  παραγόντων όχι μόνο από την Αμερική, αλλά και πολλές ακόμα χώρες.

Ένα σχόλιο

  1. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

    ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΧΡΗΣΗ 148.010 Τ.Μ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗ Ν. ΧΙΛΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (ΦΕΚ 68 Α/8-4-2002).Η ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΑΥΤΗ ΑΝΑΚΑΛΕΙΤΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΕΝΤΟΣ ΕΥΛΟΓΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.
    ΜΗΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΚΤΑΣΗ ;

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*