Δημοτικό camping Αλεξανδρούπολης: Επιστολή για ελλείψεις και προβλήματα από χρήστη του πολλά χρόνια

Δημοτικό camping Αλεξανδρούπολης: Επιστολή για ελλείψεις και προβλήματα από χρήστη του πολλά χρόνια

Επιστολή για το Δημοτικό camping της Αλεξανδρούπολης, μας έστειλε μία κυρία που το χρησιμοποιεί χρόνια όπως αναφέρει, νοικιάζοντας τις υπηρεσίες του. Σε αυτή επισημαίνει ελλείψεις κιαι προβλήματα που διαπίστωσε.

Η συγκεκριμένη επιστολή στάλθηκε και στην ΤΙΕΔΑ, που είναι υπεύθυνη για την λειτουργία του χώρου, αλλά είναι άγνωστο αν την διάβασε κάποιος και πολύ περισσότερο αν λάβει υπόψη όσα αναφέρονται ή αν πετάχθηκε στον κάλαθο των αχρήστων. Την παραθέτουμε αυτούσια με όσα αναφέρει:

Αγαπητό camping,

Μετά από χρόνια παραμονής μου σε σένα, αποφάσισα να σου γράψω ένα γράμμα για να σου εκφράσω τα παράπονα που έχω από σένα. Πολύ πιθανό βέβαια να έχεις και συ από μένα, άλλωστε έτσι είναι οι σχέσεις. Απλά επειδή εγώ είμαι πελάτης σου χρόνια, δεν έχω δημιουργήσει ποτέ πρόβλημα και σε πληρώνω κανονικά χωρίς καθυστέρηση, θεωρώ πως έχω το δικαίωμα να παραπονεθώ.

Ας αρχίσουμε λοιπόν από το θέμα της καθαριότητας. Όλοι οι χώροι καθαρίζονται πλέον, τα τελευταία 6 χρόνια, επιφανειακώς, τρεις φορές την ημέρα. Και ‘άντε να το δεχτώ σε περίοδο με λίγο κόσμο, στη φουλ σαιζόν τι γίνεται? Θεωρείς αγαπητό camping  ότι είναι επαρκείς η καθαριότητα? Και για να αιτιολογήσω το επιφανειακώς θα αναφέρω το εξής: Ρίχνω χλωρίνη πάνω στη λεκάνη και ξεπλένω με το λάστιχο (ναι το έχω δει). Στα ντους δε, δεν σαπουνίζονται ποτέ οι τοίχοι και οι πόρτες και καλά  για ξαράχνιασμα δε θα  μιλήσω, είναι ψιλά γράμματα.

Να πάμε λίγο και στην παραλία? Τα σκίαστρα και οι ομπρέλες δε φτάνουν μιας και ο καθένας «καβατζόνει» ένα από δαύτα δένοντας εκεί την καρέκλα του. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι, ειδικά φέτος, η εμφάνιση πολλών «ιδιωτικών» σκιάστρων, που σημαίνει έξτρα έξοδα για τους κατασκηνωτές. Ας μη μιλήσουμε για τους καβγάδες που δημιουργούνται μεταξύ των κατασκηνωτών λόγω αυτής της κατάστασης.Ίσως μια σωστή ενημέρωση κατά την είσοδο ΟΛΩΝ των κατασκηνωτών (ακόμη και των παλιών εννοώ) στην πύλη ή η διανομή ενός ενημερωτικού φυλλαδίου ή ακόμη καλύτερα ο επί τόπου έλεγχος από υπαλλήλους  να είναι απαραίτητα.

Πριν 3-4 χρόνια στην παραλία είχαν τοποθετηθεί αρκετές ξαπλώστρες. Ωραία κίνηση αλλά ανώφελη μιας και σχεδόν όλες καταλήξανε να γίνουν ιδιοκτησία των περισσότερων κατασκηνωτών. Μάλιστα τις βλέπουμε ακόμη να <<κατεβαίνουν>> στην παραλία  αλλά ποιος να τολμήσει να ρωτήσει από πού προήρθαν. Όταν είχαμε ζητήσει να χρεώνεται το κάθε παρτέρι από μία ή δύο ξαπλώστρες ήμασταν παράλογοι. Όπως φαίνεται όμως, σκοπός σου  αγαπητό camping,  ήταν να τις δωρίσεις. Κρίμα που δεν επωφελήθηκα και γω!!

Να πούμε τώρα και για τα ζώα?? Κανείς δεν τηρεί τους κανόνες που προβλέπονται, έλεγχος δεν υπάρχει επίσης και το αποτέλεσμα? Σκυλιά παντού και άδετα να κάνουν την ανάγκη τους.

Φέτος επίσης, είχαμε και ένα επεισόδιο φωτιάς. Ήρθε η πυροσβεστική, κατέγραψε το όνομα του κατασκηνωτή και έφυγε. Ούτε μια παρατήρηση για τον τρόπο που ήταν  στημένο το κουζινάκι του κυρίου που προκάλεσε τη φωτιά. Θα μου πεις……..δε φταίω εγώ! Και όμως φταις και πολύ μάλιστα, γιατί δεν έκανες ποτέ έλεγχο να δεις αν πληρούνται οι προδιαγραφές που πρέπει να έχει το στήσιμο ενός τροχόσπιτου ή μιας σκηνής. Ο ένας πάνω στον άλλο είμαστε.

Να πούμε τώρα και για το χάλι που επικρατεί με τ΄ αυτοκίνητα? Παρκαρισμένα παντού και ανορθόδοξα!! Στην πλατεία που παίζουν τα παιδιά, στο χώρο έξω από τις τουαλέτες γιατί εκεί έχει σκιά και δε μας ενδιαφέρει αν μπορείς να περάσεις. Είναι τόσο δύσκολο να εκμεταλλευθείς το χώρο στο πάνω μέρος προς το δρόμο δημιουργώντας ένα παρκινγκ με μια χαμηλή χρέωση, πχ 1 ευρώ ημερησίως, για να έχουμε εκεί όλοι τα αυτοκίνητα μας?

Τώρα να πούμε και για τις καλαμωτές? Είναι τόσο ανάρια βαλμένες οι καλαμιές που μόνο σκιά δεν κάνουν. Ψάχνεις λοιπόν και επινοείς τρόπους σκίασης μπαίνοντας για μια ακόμη φορά σε έξοδα. Οι δε καινούριες αλουμινένιες κατασκευές, απαράδεκτες. Καθόλου σκιά.

Και τέλος, γιατί έγραψα πολλά και μάλλον δε θα διαβάσεις όλο το γράμμα μου αγαπητό camping, βάλε και κανένα προβολέα προς τη θάλασσα! Και για λόγους αισθητικής και για λόγους ασφαλείας.

Όπως βλέπεις αγαπητό μου camping έχεις πολλές ατέλειες και ξέρεις κάτι, έχω και γω. Το μόνο πρόβλημα είναι πως δε με πλησίασες ποτέ να με ρωτήσεις τη γνώμη μου. Γιατί ναι, εμένα πρέπει να ρωτήσεις, γιατί εγώ σε ζω τόσα χρόνια και γω είμαι που θέλω να γίνεις καλύτερο για να συνεχίσω να σε επισκέπτομαι.

Πέρυσι ή πρόπερσι, πέρασε από δω ο Δήμαρχος και όταν πήγαμε να του εκφράσουμε τα παράπονα μας, μας απάντησε πως βρισκόμαστε σε καιρό κρίσης και δεν πρέπει να περιμένουμε πολλά. Ναι, η χώρα περνάει την κρίση της όμως εγώ είμαι εδώ ακόμη, γιατί μπορώ να είμαι, πληρώνω κανονικά, ακόμη και μετά τις περσινές αυξήσεις που έκανες ( σε περίοδο κρίσης) και απαιτώ να έχω παροχές.

Μια φίλη σου!!!!!!!!

Υ. Γ. να μην ξεχάσω να επαινέσω την άριστη συμπεριφορά, χρόνια τόσα, της υπαλλήλου στην πύλη, της κ. Πόπης.