ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Η “εκρεμμότητα” Μέτιου, ο γρίφος Τοψίδη και η Αλεξά που παράτησε τον ΣΥΡΙΖΑ Έβρου

ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Η “εκρεμμότητα” Μέτιου, ο γρίφος Τοψίδη και η Αλεξά που παράτησε τον ΣΥΡΙΖΑ Έβρου

Κάτι μου λέει ότι η εβδομάδα που ξεκίνησε θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και δεν πρόκειται να… πλήξουμε απ’ τις εξελίξεις, κυρίως σε επίπεδο δήμων. Υπάρχουν άλλωστε προγραμματισμένες συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων και τα θέματα που αναμένεται να συζητηθούν είναι πολύ… ενδιαφέροντα.

Οι δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές, αν και μας χωρίζουν 8 μήνες από τις 26 Μαίου που θα διεξαχθούν, εκτός αν η Κυβέρνηση κάνει πάλι καμιά έκπληξη κιαι τις μεταθέσει για… Οκτώβριο του 2019, απασχολούν ήδη και τις εφημερίδες του Σαββατοκύριακου, οι οποίες κάνουν αναλύσεις γι’ αυτούς που θα στηρίξουν τα κόμματα σε Περιφέρειας και δήμους. Κυρίως τους μεγάλους της χώρας.

Εκκρεμότητα με τον Μέτιο

Ψάχνω πάντως να βρω κάποια θετική αναφορά για το νυν Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστο Μέτιο, αλλά πουθενά δεν υπάρχει. Τουλάχιστον στα έντυπα πανελλήνιας κυκλοφορίας. Τζάμπα η φιλία και οι πολύ καλές σχέσεις με τον Μακάριο Λαζαρίδη, πρώην υπεύθυνο Τύπου του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη.

Για παράδειγμα, στην κυριακάτικη Real news του συμπατριώτη μας Νίκου Χατζηνικολάου, γράφτηκε ότι η Περιφέρεια ΑΜ-Θ παραμένει σε εκκρεμότητα, γιατί η περίπτωση Μέτιου προβληματίζει. Αναφέρεται μάλιστα πως αμφισβητείται από Αντιπεριφερειάρχες του και απλούς περιφερειακούς συμβύλους. Γνωστά όλα αυτά σε όσους γνωρίζουν τί συμβαίνει και δεν περιμέναμε την Real να μας… διαφωτίσει.

Επαναλαμβάνει επίσης και αυτή, ότι εξετάζονται ως εναλλακτικές ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, για τον οποίο υπενθυμίζει πως συγκέντρωσε 64% στο νομό στις προηγούμενες Περιφερειακές εκλογές του 2014, επί αείμνηστου Γιώργου Παυλίδη και ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος. Αυτά βέβαια έχουν γραφτεί και κατά την γνώμη μου, η περίπτωση Μαρκόπουλου δεν “παίζει”.

Επιμένει ο Μέτιος που “έκλεισε” Δαβή

Ο Μέτιος πάντως επιμένει ότι αυτός θα πάρει τελικά το χρίσμα και σε λίγες ημέρες θα υπάρξει ανακοίνωση απ’ το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, γιατί έχει ήδη εξασφαλίσει την συγκατάθεση του Προέδρου Κυριάκου Μητσοτάκη. Μάλιστα κάνει επαφές και συζητήσεις και προσπαθεί να “κλείσει” υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους.

Ένας από αυτούς, μαθαίνω ότι θα είναι ο Γραμματέας του δήμου Σουφλίου Απόστολος Δαβής, δημοτικός σύμβουλος τώρα Τυχερού. Έχουν μιλήσει και συμφώνησαν, αρκεί φυσικά να είναι τελικά υποψήφιος ο κ.Μέτιος. Γιατί αν εξαιρέσει κανείς ορισμένους μουσουλμάνους υποψήφιους από την Κομοτηνή, άλλον δεν έχω ακούσει προσωπικά να δηλώνει… ενθουσιασμένος με την προοπτική της υποψηφιότητας του.

Δεν μπορούν να αλλάξουν το κλίμα, ούτε οι δυο προσλήψεις δημοσιογράφων που έκανε πρόσφατα, ούτε οι σχέσεις με ορισμένα ΜΜΕ της Καβάλας κυρίως (λόγω Λαζαρίδη) ή της Κομοτηνής, που προσπαθούν να δημιουργήσουν… κλίμα υπέρ του, για λόγους που σύντομα θα αποκαλύψουμε και με συγκεκριμένα στοιχεία.

Γρίφος η περίπτωση Τοψίδη

Την ίδια στιγμή, παραμένει γρίφος η περίπτωση του Χριστόδουλου (Χριστόδουλος-Χριστόδουλος-Χριστόδουλος είπαμε, μην βρούμε και κανέναν μπελά ξαφνικά) Τοψίδη. Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου αλλά και πλέον όλων των Επιμελητηρίων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, έχει κάνει την αεροπορική διαδρομή Αλεξανδρούπολη-Αθήνα λες και είναι… Νέα Βύσσα (για να μην ξεχνάμε και το χωριό του)-Ορεστιάδα.

Συνέχεια τον τελευταίο καιρό κατεβαίνει στην πρωτεύουσα, πηγαίνει απ’ ότι μαθαίνω στα κεντρικά γραφεία της Ν.Δ στην οδό Πειραιώς και προφανώς συζητάει και με τον κουμπάρο του Νικήτα Κακλαμάνη, που είναι ο Πρόεδρος της επιτροπής για τις υποψηφιότητες στην αυτοδιοίκηση. Δεν αποφασίζει φυσικά μόνος του, αλλά έχει ασφαλώς βαρύνουσα σημασία η γνώμη του.

Ο Τοψίδης είναι ξεκάθαρο ότι επιθυμεί να πάρει το χρίσμα από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αν αυτό δεν γίνει, οι φίλοι του λένε κάτι… ηρωικά, πως θα κατέβει ακόμα και ως “αντάρτης”. Εμένα πάντως που μιλάω μαζί του, από τον Ιούνιο με πάει συνέχεια… “σε λίγες μέρες θα αποφασίσω” και δεν βιάζομαι”. Αν και αρχικά έλεγε πως μέσα στον Ιούλιο θα πάρει τις αποφάσεις του, μετά σίγουρα θα μιλήσει τον Αύγουστο και τώρα τελειώνει και ο Σεπτέμβριος.

Όχι τίποτα άλλο, αλλά έχουμε όλοι αγωνία τί τελικά θα κάνει και για να την ξεπερνάμε το ρίξαμε στις μπύρες… ΒΕΡΓΙΝΑ (καθόλου τυχαία η επιλογή μας) και στο τέλος θα μεθύσουμε. Αλλά συγχρόνως αγωνιά και η φίλη του… Σοφία Λαμπάκη, που με δική του εισήγηση ο Χρήστος Μέτιος την τοποθέτησε Πρόεδρο στην εταιρεία της Περιφέρειας, την ΔΕΣΜ-ΟΣ και όλο συζητούν με τον Λάζαρο τον Κιτσικίδη, τον άλλο “κολλητό” του Τοψίδη.

Να λένε για τις εκλογές του δήμου Αλεξανδρούπολης, μάλλον δύσκολο είναι. Μην κοιτάτε που ορισμένοι κακεντρεχείς υποστηρίζουν ότι η Σοφία, παρά τις διαψεύσεις που κάνει,  “επιστρατεύθηκε” απ’ τον αδερφό της Βαγγέλη Λαμπάκη να τον βοηθήσει, τώρα που είναι φανερό ότι… ζορίζεται εν όψει των επόμενων εκλογών. Γιατί να μην το κάνει εξάλλου; Το… αίμα νερό δεν γίνεται.

Απ’ την άλλη, ο Λάκης Κιτσικίδης, που συνέχεια διατυμπάνιζε πως δεν θέλει ούτε να ακούει το όνομα του νυν δημάρχου Αλεξανδρούπολης και έκανε συζητήσεις με άλλους υποψήφιους, είναι δυνατόν να το παίζει… δίπορτο ή και… τρίπορτο; Αποκλείεται, γιατί σε μια τέτποια περίπτωση από τις πολλές στροφές ,μπορεί να σκάσει κανένα… λάστιχο. Άκου λάστιχο; Πως μου ήρθε πάλι αυτό.

Παράτησε τον ΣΥΡΙΖΑ Έβρου η Αλεξά

Κι ο ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκεται σε όλα αυτά; Πουθενά. Δεν του έφτανε που ζορίζεται να βρει υποψήφιο για την Περιφέρεια (στο τέλος θα καταλήξουν στην σίγουρη λύση,,.. Μενέλαος Μαλτέζος) αλλά και στους δήμους του Έβρου, τους παράτησε σύξυλους και η Γραμματέας της Νομαρχιακής Ειρήνη Αλεξά. Όχι. Δεν απηύδυσε η κοπέλα απ’ τις συνεχείς… κωλοτούμπες του Προέδρου της και Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, που άλλα έλεγε και δεσμεύονταν χρόνια τώρα και κάνει τα ακριβώς αντίθετα.

Τέτοιες… ευασιθησίες τις έχασαν οι Συριζαίοι, αφού μπροστά στην παραμονή του κόμματος στην Κυβέρνηση, καταπίνουν αμάσητα τα πάντα. Απλά η κοπέλα, για οικογενειακούς λόγους, μετακόμισε στην γειτονική Κομοτηνή και παραιτήθηκε από την θέση της. ΄Ετσι ουσιαστικά κουμάντο στη Νομαρχιακή κάνουν ο Μαλτέζος με τον φίλο μου τον Σπύρο Δέδογλου. Μέχρι να εκλεγεί νέος Γραμματέας.

Αλήθεια, γιατί δεν ξαναβάζουν τον Κώστα Κυργιαλάνη; Έτσι και αλλιώς δεν κάνει τίποτα ως αποσπασμένος στον ΣΥΡΙΖΑ Έβρου από τον δήμο Αλεξανδρούπολης, όπου κανονικά είναι υπάλληλος. Εδώ και 5 χρόνια, από το 2013, ο Κυργιαλάνης έχει αποσπαστεί στο κόμμα. Το ίδιο φυσικά κάνουν και τα άλλα κόμματα, για να μην παρεξηγηθώ. Το ΠΑΣΟΚ, η Νέα Δημοκρατία, η ΑΝΕΛ, ακόμα και η Χρυσή Αυγή.  Όλα έχουν αποσπασμένους.

Μια όμως και δεν κάνει τίποτα εκεί, αλλά ήταν και πριν Γραμματέας, ας βάλουν τον Κυργιαλάνη. Που να τα προλάβει όλα ο Δέδογλου. Πήγαν έμαθα προχθές στους Κήπους μαζί μετον Μαλτέζο και είχαν συνάντηση με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ απ’ τις Φέρες και ήταν… τρεις κι ο κούκος. Κυριολεκτικά, Μόνο τρία άτομα βρέθηκαν εκεί για να ακούσουν και να εκφράσουν απόψεις για πιθανή υποψηφιότητα του φαρμακοποιού Γιώργου Καίσα στην Αλεξανδρούπολη.

Να έτρεχε έτσι και για τα προβλήματα των μηχανημάτων

Τώρα που το θυμήθηκα, αν και πέρασε περίπου μια εβδομάδα από την ανακοίνωση του δήμου Αλεξανδρούπολης εναντίον του Evros-news.gr, για το θέμα πεζοδρόμησης της οδού Κύπρου. Έτρεχε ο Γιωργάκης (με αγάπη το γράφω μια και εγώ μπροστά του βαδίζοντας πλέον στα 55 είμαι… γέρος) Κουκουράβας, στα Πρωτοδικεία να πάρει έγγραφο ότι δεν κατατέθηκαν ασφαλιστικά μέτρα.

Είχε αγωνία, γιατί έχει και ο ίδιος ευθύνες αφού όπως δήλωσε γνώριζε για την ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ να τσιμεντοποιηθούν οι κυβόλιθοι, αν και στην σύμβαση με τον εργολάβο αναφέρονται πως πρέπει να αφαιρεθούν, να αποθηκευτούν και να επανατοποθετηθούν. Γι’ αυτό άλλωστε θα φέρουν τώρα άρον άρον τροποποιητική στο δημοτικό συμβούλιο, ώστε να νομιμοποιήσουν την παρανομία αυτή, κατόπιν εορτής.

Να έτρεχε πάντως το ίδιο και για τον στόλο των αυτοκινήτων και των μηχανημάτων, τα οποία οι ίδιοι οι εργαζόμενοι καταγγέλουν ότι δεν επισκευάζονται και παραμένουν καθηλωμένα στα γκαράζ, τα πράγματα θα ήταν καλύτερα στην πόλη της Αλεξανδρούπολης. Αλλά που να προλάβει ο Κουκουράβας. Απ’ το πρωί που ανεβαίνει στο αυτοκίνητο του, το οποίο κάνοντας παράβαση παρκάρει όπως μαθαίνω πάνω στο πεζοδρόμιο έξω απ’ το σπίτι του, όλη την ημέρα μέσα στο facebook είναι.

Υπάρχουν και τα Fake.. πτυχία

Μια και ανέφερα την ανακοίνωση του δήμου που μας κατηγορούσε για Fake news, δεν ξέρω αν το γνωρίζουν ο Βαγγέλης Λαμπάκης και ο στενός πυρήνας των συνεργατών του, αλλά υπάρχουν και τα Fake… πτυχία. Τα πλαστά πτυχία δηλαδή. Αρκετοί τα χρησιμοποιούν για να πάρουν θέσεις που δεν δικαιούνται ή αυξήσεις μισθών τις οποίες δεν δικαιούνται.

Μάλιστα ορισμένοι είναι τόσο… στόκοι στο μυαλό, που ούτε τί γράφουν αυτά στην γλώσα της χώρας που υποτίθεται σπούδασαν, δεν μαθαίνουν . Γιατί μπορεί να βρεθούν ξαφνικά σε κανένα δικαστήριο και να τους ζητήσει ο Πρόεδρος απ’ την έδρα, να διαβάσουν τί γράφει το πτυχίο που υποτίθεται σπούδασαν και απέκτησαν και να μην ξέρουν λέξη. Και να τον κοιτάνε σαν… χάνοι.

Άσχετο (;)

Ακόμα περιμένω από αυτόν που έλεγε δημόσια σε καφέ της Αλεξανδρούπολης, πως μόλις εμφανιστώ στην πόλη θα με… πλακώσει στο ξύλο. Γιατί τον ενημέρωσα μέσω τρίτων που θα είμαι, αλλά δεν εμφανίστηκε πουθενά.

Ο… Ναρκαλιευτής

Ένα σχόλιο

  1. ΚΩΣΤΑ ΟΣΟ ΤΟΥΣ ΤΑ ΧΩΝΕΙΣ ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ κανένα τους ( μικρά γράμματα , για μικρούς…), ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΓΙΑ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*