Πρόεδρος Συνοριοφυλάκων: Πολύ επικίνδυνοι στους δρόμους οι ανήλικοι οδηγοί που χρησιμοποιούν τα κυκλώματα διακινητών

Πρόεδρος Συνοριοφυλάκων: Πολύ επικίνδυνοι στους δρόμους οι ανήλικοι οδηγοί που χρησιμοποιούν τα κυκλώματα διακινητών

Την επικίνδυνη κατάσταση που επικρατεί στον Έβρο με την πίεση απ’ την αύξηση των μεταναστευτικών ροών να αυξάνεται, αλλά και την χρησιμοποίηση ανήλικων οδηγών απ’ τα κυκλώματα των διακινητών, επισημαίνει ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων Παναγιώτης Χαρέλας.

Μιλώντας στο ράδιο Χρόνος 87,5 της Κομοτηνής και στον Δήμο Μπακιρτζάκη και αναφερόμενος στον Έβρο, τόνισε: “Στον Έβρο η πίεση είναι αρκετά μεγάλη, το αντιλαμβάνεται όλη η κοινωνία από τις συλλήψεις των διακινητών τους οποίους συλλαμβάνουμε σε καθημερινή βάση. Όχι μόνο στον Έβρο αλλά σε όλο το εθνικό δίκτυο. Η επικινδυνότητα είναι ότι πλέον τα κυκλώματα βάζουν για οδηγούς στα οχήματα ανήλικους αλλοδαπούς, οι οποίοι παίρνουνε το τιμόνι στα χέρια τους και βάζουνε μέσα δέκα, είκοσι τριάντα μετανάστες και πρόσφυγες και οδηγούν ανεξέλεγκτα. Από μόνη της αυτή η κίνηση είναι ό,τι πιο επικίνδυνο θα μπορούσε να υπάρχει στο επαρχιακό και εθνικό δίκτυο. Δημιουργούνται δυστυχήματα αλλά όταν διασταυρώνονται οχήματα τέτοιου είδους με τους πολίτες που οδηγούν και τηρούν τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας καταλαβαίνεται πόσο επικίνδυνη είναι αυτή η κατάσταση”.

Αναφορικά με τις ευρωπαϊκές εξαγγελίες περί ενίσχυσης της επιτήρησης των συνόρων με ευρωπαίους συνοριαφύλακες τονίζει ότι “εμείς στην ομοσπονδία και σαν συνδικαλιστικός φορέας κρατάμε μικρό καλάθι. Πρώτα η Ελλάδα θα πρέπει να δει πως θα διαχειριστεί αυτό το φαινόμενο και μετά να προσδοκούμε βοήθεια από την Ευρώπη και την ευρωπαϊκή συνοριοφυλακή. Η ευρωπαϊκή συνοριοφυλακή έχει συσταθεί, προσπαθούν για την αναδιοργάνωση αλλά δυστυχώς για την ελληνική συνοριοφυλακή δεν κουνιέται φύλλο. Σήμερα μιλάμε για μια ένταση του φαινομένου της μετανάστευσης της παράνομης, για τα κυκλώματα των διακινητών.

Η πολιτική ηγεσία πρέπει να δείξει μεγάλο ενδιαφέρον για το πως να αντιμετωπίσουμε τα κυκλώματα λαθροδιακίνησης. Τότε ενδεχομένως θα σφίξουν αρκετά τα πράγματα έτσι ώστε να έχουμε ελαχιστοποίηση των ροών. Όσο είναι μη ελεγχόμενη η κατάσταση με τα κυκλώματα που θησαυρίζουν τότε θα μπαίνουν κατά χιλιάδες οι μετανάστες. Αν δεν οργανωθεί η Ελλάδα στην ελληνική συνοριοφυλακή και προσδοκούμε μόνο την βοήθεια από την Ευρώπη και την ευρωπαϊκή συνοριοφυλακή τότε δεν θα μπορέσουμε να πετύχουμε τίποτα”.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*