Η απάντηση της Νατάσας Γκαρά στο δημοσίευμα του Evros-news.gr ότι στηρίζει Βασίλη Μαυρίδη: Fake News

Η απάντηση της Νατάσας Γκαρά στο δημοσίευμα του Evros-news.gr ότι στηρίζει Βασίλη Μαυρίδη: Fake News

Απάντηση στο δημοσίευμα του Evros-news.gr, ότι η Νατάσα Γκαρά δεν θέλει να κατεβάσει υποψήφιο δήμαρχο στην Ορεστιάδα ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί στηρίζει το νυν δήμαρχο Βασίλη Μαυρίδη, έδωσε σήμερα η βουλευτής Έβρου, με ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό και τίτλο: Fake News

Αν και δεν μας έκανε ούτε αυτή την φορά την τιμή να μας στείλει την άποψη της, όπως δεν στέλνει ποτέ δελτία Τύπου στο Evros-news.gr και φυσικά είναι δικαίωμα της να αγονεί το ΠΡΩΤΟ σε ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ σάιτ του Έβρου, εμείς με την βοήθεια κάποιων φίλων της, βρήκαμε την συγκεκριμένη ανάρτηση. Κι επειδή όπως λέει το σλόγκαν μας ΤΑ ΓΡΑΦΕΙ… ΟΛΑ, σας την παρουσιάζουμε. Η απάντηση μας σε όσα μας καταλογίζει ή μας κατηγορεί, στη συνέχεια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ-Ορεστιάδα: Χωρίς υποψήφιο ο ΣΥΡΙΖΑ. Στηρίζει Β.Μαυρίδη η Γκαρά και σκέφτεται Καζαλτζή το ΚΙΝ.ΑΛ

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Evros-news.gr και του ΚΩΣΤΑ ΠΙΤΙΑΚΟΥΔΗ

Χαίρομαι κατ’ αρχάς (τις αρχές της δημοσιογραφίας όπως μας κατηγορεί η κ.Γκαρά μπορεί να μην τις γνωρίζω, αλλά την διαφορά κατ’ αρχάς με κατ’ αρχήν τουλάχιστον την ξέρω), που η βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ αποκαλεί FAKE NEWS το ρεπορτάζ μας. Σε αυτό συμπίπτει με τον δήμαρχο Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη που τα ίδια επαναλαμβάνει μονότονα, αλλά και της Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη, ο οποίος στην τελευταία ανακοίνωση για την πεζοδρόμηση της οδού Κύπρου, μας κατηγόρησε και αυτός για Fake news. Εξάλλου είναι γνωστό, πως έχει και με αυτόν, όπως και με τον Βασίλη Μαυρίδη, πολύ καλές προσωπικές σχέσεις και ο κ.Λαμπάκης συχνά την αποθεώνει με δημόσιες δηλώσεις του. Δεξιοί και αριστεροί λοιπόν εναντίον μας. Μου αρέσει πολύ αυτό. 

  • Μας καταλογίζει η κ.Γκαρά ότι δεν γνωρίζουμε τις αρχές της δημοσιογραφίας. Μετά από 31 χρόνια επαγγελματικής καριέρας σε κορυφαία ΜΜΕ των Αθηνών και μάλιστα σε επιτελικές θέσεις (Αρχισυντάκτης) και την ΕΡΤ, επίσης εκλεγμένος από τους συναδέρφους δημοσιογράφους της ΕΣΗΕΑ (¨Ενωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών) στο Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών) και εκλεγμένος από τους συναδέρφους μου αθλητικούς συντάκτες στο Δ.Σ του ΠΣΑΤ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου), έρχεται η νεαρή βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και δημοσιογράφος στο επάγγελμα πριν γίνει βουλευτής, να μας κατηγορήσει για κάτι τέτοιο. Όταν η ίδια, στο μοναδικό ΜΜΕ που έχει δουλέψει μέχρι τώρα (εκτός από το τεράστιο… δούλεμα στον κόσμο αυτής και του κόμματος της), είναι μόνο στην εβδομαδιαία εφημερίδα της μητέρας της, στην ΜΕΘΟΡΙΟ της Ορεστιάδας.
  • Επί της ουσίας τώρα, αφού όπως γράφει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ:  “Η Αλήθεια βρίσκεται στο Ρεπορτάζ.  Δυστυχώς στο εν λόγω κείμενο όπως και σε προηγούμενα, λείπει το ρεπορτάζ ή είχαν κακή πληροφόρηση οι “πηγές”. Ρεπορτάζ όμως με ερμηνείες, σκέψεις, κουτσομπολιό και σχόλια απο το Facebook δε γίνεται”. Μιλώντας για προηγούμενα ρεπορτάζ, μάλλον εννοεί εκείνα τα βίντεο που δημοσίευσε το Evros-news.gr με την ίδια να διασκεδάζει ακούγοντας τουρκικά τραγούδια, την εποχή που οι Έλληνες στρατιωτικοί, ο συμπολίτης της απ’ την Ορεστιάδα Δημήτρης Κούκλατζης και ο Άγγελος Μητρετώδης υπέφεραν στα μπουντρούμια της Αδριανούπολης, το οποίο δημοσιεύσαμε και προκάλεσε σάλο πανελλαδικά.
  • Το ρεπορτάζ μας από την συνάντηση του Αντιδημάρχου Σαράντη Μπαξεβανίδη σε ταβέρνα του χωριού Αμμόβουνο, ξεκίνησε από ανάρτηση του ίδιου στο facebook, όπου είχε φωτογραφία με τους Προέδρους του Σπηλαίου και της Ελιάς και τίτλο:  “Ορεστιάδα πρώτη γραμμή .. αρχίζουμε.. No1:Αμμόβουνο!!!”. Όπως και η ίδια γνωρίζει καλά, Πρώτη Γραμμή είναι ο τίτλος του συνδυασμού του δημάρχου Βασίλη Μαυρίδη και είναι ξεκάθαρο ότι ο οικοδεσπότης Αντιδήμαρχος, λέει πως η συγκεκριμένη συγκέντρωση ήταν η πρώτη μιας σειράς που ξεκινάει για τις επόμενες δημοτικές εκλογές. Γι’ αυτό μάλιστα κάποιοι απ’ τους συνδαιτημόνες, που δεν ανήκουν στην δημοτική παράταξη Μαυρίδη και όπως τους είπε καλώντας τους απλά ήθελε να πιουν ένα κρασί, διαμαρτυρήθηκαν επειδή την “βάφτισε” με τον συγκεκριμένο τίτλο.

  •   Άρα, ο σκοπός της συνάντησης δεν ήταν η συζήτηση και η ενημέρωση για το μεγάλο πρόβλημα στις αγροτικές καλλιέργειες, κυρίως στο βαμβακι, και άλλα προβλήματα που εντοπίζονται σε χωριά, όπως υποστηρίζει η κ.Γκαρά. Άλλωστε η ίδια και συνάντηση είχε με αγρότες πριν λίγο καιρό για τα συγκεκριμένα θέματα, όπως ενημέρωσε με δελτίο τύπου, αλλά και μετείχε στην μεγάλη σύσκεψη που κάλεσε ο δήμαρχος κ.Μαυρίδης στην Ορεστιάδα. Επίσης, τόσο σοβαρά θέματα δεν συζητούνται στην ταβέρνα, με τσίπουρο, κοψίδια και άλλους μεζέδες. Εκεί πάμε για χαλαρή διασκέδαση και κουβεντούλα.
  • Όπως φαίνεται και από την φωτογραφία, παρόντες ήταν οι συνεργάτες της Σάκης Παπαβασιλείου και Φιλιώ Καπετανίδου. Προφανώς σε συννενόηση μαζί της, αν όχι με εντολή της. Όλα αυτά σε μια συνάντηση που ήταν της δημοτικής παράταξης Μαυρίδη, σύμφωνα με την ανάρτηση του Αντιδημάρχου του Σαράντη Μπαξεβανίδη. Όσο για το γεγονός ότι… αναβάθμισα σε διευθυντή του προσωπικού της γραφείου τον κ.Παπαβασιλείου, σε εμένα τουλάχιστον οι περισσότεροι έτσι τον παρουσίαζαν. Άλλωστε εγώ δεν διετέλεσα ποτέ σε γραφείο βουλευτή και ζητώ συγνώμη, αν από άγνοια… αναβάθμισα τον υπάλληλο του δήμου Ορεστιάδα που έχει αποσπάσει στο γραφείο της, όπως δικαιούται ως βουλευτής.
  • Γράφει επίσης η Νατάσα Γκαρά, ότι στον ΣΥΡΙΖΑ δεν επιλέγουν υποψήφιους δημάρχουν οι βουλευτές και τα κομματικά όργανα. Τονίζει μάλιστα ότι “η λογική αυτή είναι τόσο παλιά και συντηρητική και όσοι τις διακινούν προφανώς βρίσκονται πολύ μακριά από την κατανόηση αυτής της πολιτικής πρακτικής, αλλά και από τον ΣΥΡΙΖΑ”. Τότε οι επαφές και συναντήσεις των “συντρόφων” της στη Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ, του Μενέλαου Μαλτέζου και του Σπύρου Δέδογλου, για τις περιπτώσεις του φαρμακοποιού Γιώργου Καίσα, την οποία μάλιστα επιβεβαίωσε ότι εξετάζουν και ο κ.Δέδογλου μιλώντας σήμερα στο ραδιόφωνο MAXIMUM και τον Δημήτρη Κολιό και η στήριξη που έδωσαν το 2014 στον Παύλο Μιχαηλίδη στο δήμο Αλεξανδρούπολης, δεν είναι συντηρητικές λογικές; Συντρηρητικοί και ο Μαλτέζος με τον Δέδογλου, τους οποίους ξέρω ότι… συμπαθεί και ιδιαίτερα;
  • Τελειώνοντας την ανάρτηση της, η κ.Γκαρά αναφέρει: “Όλα τα υπόλοιπα που γράφονται είναι στο επίπεδο του “άλλα λογια ν’ αγαπιόμαστε”, του κουτσομπολιού ή στοχευμένα κείμενα κ διαρροή ψευδών ειδήσεων που εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα. Και είναι πολλά”. Στο τελευταίο συμφωνεί με τον Βασίλη Μαυρίδη, τον οποίο ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ και ΤΟΝ ΕΒΡΟ γνωρίζουν ότι στηρίζει προσωπικά και μάλιστα αυτό έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ τόσο σε τοπικό όσο και σε κεντρικό επίπεδο. Γιατί και αυτός, όπως και ο άλλος φίλος της ο Βαγγέλης Λαμπάκης, τα ίδια λένε για συμφέροντα. Εμένα πάντως κάποιοι επιχειρηματίες του Έβρου, όταν πήγα να συζητήσω μαζί τους ώστε να διαφημιστούν στο Evros-news.gr, μου έθεσαν ως όρο για να υπάρξει συνεργασία “να μην χτυπάς τη Νατάσα. Είναι φίλη μου“. Αυτό άκουσα και αν θέλει μπορώ να της πω από κοντά και συγεκριμένα ονόματα, που έτσι και αλλιώς τα γνωρίζει.
  • Κλείνω με ένα παράπονο. Κάθισε και έγραψε τόσο κατεβατό εναντίον μας για ν’ απαντήσει και να μην αναφέρει το όνομα του Evros-news.gr για να μας κάνει τζάμπα διαφήμιση; Καλά το δικό μου ας μην το ανέφερε. Άλλωστε ποιός είμαι εγώ, ο… νάνος της δημοσιογραφίας, μπροστά στην… Οριάνα Φαλάτσι της Ορεστιάδας; Τη Νατάσα Γκαρά.

Κώστας Πιτιακούδης

ΔΕΙΤΕ-ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ: Οι Έλληνες στρατιωτικοί σε τουρκική φυλακή, η βουλευτής Έβρου ΣΥΡΙΖΑ Ν.Γκαρά διασκεδάζει με τούρκικα τραγούδια