Στη Σαμοθράκη οι Αναπληρωτές υπουργοί Σ.Φάμελος και Ν.Σαντορινιός. Το αναλυτικό πρόγραμμα της επίσκεψης

Στη Σαμοθράκη οι Αναπληρωτές υπουργοί Σ.Φάμελος και Ν.Σαντορινιός. Το αναλυτικό πρόγραμμα της επίσκεψης

Στην Σαμοθράκη θα βρεθούν Παρασκευή και Σάββατο ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης   Φάμμελος και ο Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου επικεφαλής κυβερνητικού κλιμακίου.

Η επίσκεψη πραγματοποιείται κατόπιν πρόσκλησης της Νομαρχιακής Επιτροπής Σύριζα Έβρου και με την στήριξη των  βουλευτών του.  Η επίσκεψη των δύο υπουργών αφορά  σειρά δράσεων  που υλοποιούνται  στην Σαμοθράκη τόσο για εκτέλεση έργων άμεσης αποκατάστασης των ζημιών από τα πλημμυρικά φαινόμενα,όσο και έργων που επιλύουν χρόνια προβλήματα του νησιού.

Πέραν των επαφών με φορείς του νησιού, οι Υπουργοί θα παρευρεθούν σε ανοιχτή εκδήλωση,με τη συμμετοχή πολιτών, στο Φιδέλειο Πνευματικό Κέντρο την Παρασκευή 28/9/2018,ώρα 18.30, για την παρουσίαση των πολιτικών πρωτοβουλιών της Κυβέρνησης και των Υπουργείων τους για τη Σαμοθράκη.

Καλούμε τους πολίτες να συμμετέχουν προκειμένου να ενημερωθούν, να απαντηθούν ερωτήματα, να γίνει ένας γόνιμος και δημοκρατικός διάλογος.

Ακολουθεί το πρόγραμμα της επίσκεψης.

Παρασκευή 28/09/2018

08.30: Επίσκεψη στο Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης

09.30: Αναχώρηση για Σαμοθράκη

11.00: Άφιξη στη Σαμοθράκη

11.00-11.30: Επίσκεψη στο Λιμενικό Τμήμα Σαμοθράκης

11.45: Επίσκεψη στο Γυμνάσιο-Λύκειο Σαμοθράκης

12.00-14.00: Σύσκεψη εργασίας στο Πνευματικό Κέντρο της Χώρας με τη συμμετοχή της Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ βαθμού, υπηρεσιών και τοπικών φορέων

18.00: Επίσκεψη κυβερνητικού κλιμακίου στον λιμένα Καμαριώτισας

18.15: Παράδοση οχήματος δασικής υπηρεσίας στο λιμάνι της Σαμοθράκης, με την παρουσία τοπικών αρχών και υπηρεσιών.

18.30-20.00: Ανοιχτή πολιτική εκδήλωση με τη συμμετοχή πολιτών στο Φιδέλειο Πνευματικό Κέντρο για την παρουσίαση από τους Υπουργούς των πολιτικών πρωτοβουλιών των Υπουργείων για τη Σαμοθράκη και από μελετητές του master plan για τους λιμένες της Σαμοθράκης.

10.00: Περιοδεία στη Σαμοθράκη κλιμακίου με επικεφαλής τον Σωκράτη Φάμελλο σε περιοχές περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος και περιβαλλοντικών υποδομών.

15.00: Επιστροφή στην Αλεξανδρούπολη Σάββατο 29/09/2018