Στους Παξούς ο Φώτης Μανούσης για να συζητήσει την δρομολόγηση των πλοίων του

Στους Παξούς ο Φώτης Μανούσης για να συζητήσει την δρομολόγηση των πλοίων του

Στους Παξούς θα βρεθεί σήμερα ο ιδιοκτήτης της SAOS Ferries Φώτης Μανούσης, προσκεκλημένος της τοπικής αυτοδιοίκησης του όμορφου νησιού των Επτανήσων, προκειμένου να συζητήσει τις λεπτομέρειες της δρομολόγησης εκεί, των πλοίων του ΣΑΟΝΗΣΟΣ και ΖΕΦΥΡΟΣ σε πρώτη φάση. 

Τα δυο πλοία παραμένουν εδώ και ημέρες δεμένα στο λιιμάνι της Αλεξανδρούπολης, αφού ο πλοιοκτήτης της συγκεκριμένης ακτοπλοϊκής εταιρείας, έχει αποφασίσει οριστικά να αποχωρήσει από την Σαμοθράκη και την σύνδεση με την Αλεξανδρούπολη. Όλα αυτά απηυδυσμένος από τον “πόλεμο” που δέχεται εδώ και λίγο καιρό από το τοπικό σύστημα του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο μάλιστα “επιστράτευσε” και υπουργούς όπως οι δυο Αναπληρωτές Περιβάλλοντος και Ναυτιλίας Σωκράτης Φάμελος και Νεκτάριος Σαντορινιός, οι οποίοι θα βρεθούν στο νησί την Παρασκευή και το Σάββατο.

Ο κ.Μανούσης, που με αφορμή τον σοβαρό τραυματισμό και την περιπέτεια της υγείας του η οποία ξεκίνησε τον περασμένο Μάρτιο, παρέμεινε όλους τους καλοκαιρινούς μήνες στην Σαμοθράκη, θα βρεθεί λοιπόν στους Παξούς, αφού η απόφαση του για αποχώρηση από την ακτοπλοϊκή σύνδεση με την Αλεξανδρούπολη, είναι δεδομένη. Ούτε τα όσα συζητήθηκαν στην ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, με την προσπάθεια που θα καταβληθεί ώστε το υπουργείο Ναυτιλίας να αποδεχτεί την πρόταση για καθιέρωση επιδοτούμενων γραμμών δυο φορές την εβδομάδα για τους 4 καλοκαιρινούς μήνες και σύνδεση με Καβάλα και Λήμνο, φαίνεται πλέον να τον ενδιαφέρει ως προοπτική.

Προχθές υπήρξε μάλιστα νέα συνάντηση του με τον δήμαρχο Θανάση Βίτσα, την οποία επεδίωξε ο δεύτερος και έγινε παρουσία των Αντιδημάρχων Γαλατούμου και Πρόξενου. Εκεί καταβλήθηκε μαθαίνουμε προσπάθεια από τον κ.Βότσα να γεφυρωθεί το χάσμα στις σχέσεις του με τον ιδιοκτήτη της SAOS Ferries, το οποίο όμως ο ίδιος με απαράδεκτη νοοτροπία και ιδεοληπτικά “κολλήματα” δημιούργησε, αλλά πληροφορήθηκε ότι η απόφαση αποχώρησης είναι τελεσίδικη. Προφανώς γνωρίζει πολύ καλά ο δήμαρχος της Σαμοθράκης και το διαπίστωσε εδώ και πολλούς μήνες, ότι μόνο με… θαύμα θα ενδιαφερθεί άλλη εταιρεία για την ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού με την Αλεξανδρούπολη. Όπως λέει όμως και η γνωστή ρήση:” Όπως έστρωσες θα κοιμηθείς” και υπεύθυνος για τα όποια προβλήματα δημιουργηθούν θα είναι ο κ.Βίτσας που θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις στους κατοίκους.