Κώστας Κυργιαλάνης: Αποσπασμένος στον ΣΥΡΙΖΑ Έβρου επί 5 χρόνια, πληρώνεται υπερωρίες απ’ τον δήμο Αλεξανδρούπολης

Κώστας Κυργιαλάνης: Αποσπασμένος στον ΣΥΡΙΖΑ Έβρου επί 5 χρόνια, πληρώνεται υπερωρίες απ’ τον δήμο Αλεξανδρούπολης

Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη όπως λένε και οι Συριζαίοι, που υποτίθεται ήρθαν στην Κυβέρνηση το 2015 για να φέρουν το καινούργιο, αλλά εφαρμόζουν τις χειρότερες πρακτικές των… παλαιών κομμάτων, όπως φαίνεται και απ’ την περίπτωση του “συντρόφου” τους Κώστα Κυργιαλάνη.

Πρώην Γραμματέας της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ Έβρου, υποψήφιος βουλευτής του κόμματος, αλλά και πρώην Πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων του δήμου Αλεξανδρούπολης όπου και είναι υπάλληλος, αν και είναι αποσπασμένος από το 2013 στον ΣΥΡΙΖΑ Έβρου, εισπράττει κάθε μήνα υπερωρίες από τον δήμο Αλεξανδρούπολης. Τον πληρώνουν δηλαδή οι συνδημότες του 112,52 ευρώ καθαρά τον μήνα (157,38 ευρώ μικτά) ως αποζημίωση υπερωριακής απασχόλησης στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Έβρου.

Για να κάνει προφανώς αναρτήσεις στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook και να προπαγανδίζει δημοσιεύματα φιλικά προσκείμενων ΜΜΕ στο κόμμα του και το πολύ χειρότερο, να ειρωνεύεται τα άλλα κόμματα, οι ψηφοφόροι των οποίων, ως δημότες της Αλεξανδρούπολης, έμμεσα του πληρώνουν τις…υπερωρίες μέσω των δημοτικών τελών.

Στο έγγραφο από το ΔΙΑΥΓΕΙΑ που δημοσιεύουμε, φαίνεται το ένταλμα πληρωμής ως αποζημίωση υπερωριακής απασχόλησης στον υπάλληλο του δήμου (ανήκει στη γραμματεία του δημοτικού συμβουλίου) και πρώην πρόεδρο του συλλόγου των εργαζομένων Κώστα Κυργιαλάνη για τον Αύγουστο του 2018. Μάλιστα προβλέπεται με βάση το νόμο

  • υπερωριακή εργασία (μέχρι 22ης ώρας) 14 ώρες
  • νυχτερινή υπερωριακή εργασία (από 22ης ώρας μέχρι 6ης πρωινής) 5 ώρες
  • εργασία τις Κυριακές και εξαιρέσιμες ημέρες (από 6ης πρωινής μέχρι 22ης ώρας) 6 ώρες

Να παίρνει υπερωρίες και για τα βράδια; Για να κάνει μήπως αφισοκολλήσεις υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ και τον πληρώνουν γι’ αυτό οι πολίτες του δήμου Αλεξανδρούπολης μέσω των δημοτικών τελών; Να κάθεται ως αργά στα γραφεία του κόμματος. ώστε να ανεβάζει τα φιλοκυβερνητικά δημοσιεύματα που χλευάζουν τη Ν.Δ., το Κίνημα Αλλαγής και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης;

Αυτό προβλέπει πάντως ο νόμος

Για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα, όσο και αν δεν μας αρέσει και δεν πρέπει να ισχύει για τους αποσπασμένους κανενός κόμματος, με βάση το νόμο προβλέπεται ότι: “Οι πιστώσεις όσων υπαλλήλων διατίθενται ή αποσπώνται από ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού σε γραφεία βουλευτών και πολιτικά κόμματα, καταβάλλονται από τις υπηρεσίες στις οποίες ανήκουν οργανικά, για όσο χρονικό διάστημα είναι αποσπασμένοι ή διατίθενται στα προαναφερόμενα γραφεία”.

Το ίδιο κάνουν, για να μην παρεξηγούμαστε και τα άλλα κόμματα με αποσπασμένους υπαλλήλους τους, οι οποίοι ενώ υπηρετούν σε κομματικά γραφεία, εισπράττουν υπερωρίες από την υπηρεσία όπου ανήκουν. Στην συγκεκριμένη περίπτωση ς ο κ.Κυργιαλάνης παίρνει υπερωρίες απ’ τον δήμο Αλεξανδρούπολης. Μάλιστα έχει γίνει πολύ μεγάλη κουβέντα για το συγκεκριμένο ζήτημα, αφού είναι φανερό πως καμιά υπερωριακή απασχόληση δεν υπάρχει για τους αποσπασμένους στα γραφεία όλων των κομμάτων και είναι πολύ σωστή η άποψη πως είτε πρέπει να παίρνουν υπερωρίες από τον φορέα που δουλεύουν ή να μην παίρνουν καθόλου απ’ την υπηρεσία στην οποία ανήκουν, εφ όσον είναι αποσπασμένοι σε κόμματα ή βουλευτές.

ΕΝΤΑΛΜΑ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΥΠΕΡΩΡΙΩΝ ΚΩΣΤΑ ΚΥΡΓΙΑΛΑΝΗ

Ο ΣΥΡΙΖΑ φυσικά πριν τις εκλογές του 2015… ούρλιαζε ότι θα καταργήσει όλα αυτά τα προνόμια που είχαν επιβάλλει τα… παλαιά κόμματα όπως τα ονόμαζε, αλλά τα στελέχη του είναι τα πρώτα που τα απολαμβάνουν. Αριστεροί είναι όχι κορόιδα. Όπως καλή ώρα ο Κώστας Κυργιαλάνης, που βγαίνει και παριστάνει τον τιμητή της κάθαρσης, της δικαιοσύνης και του νέου ύφους και ήθους, τα οποία υποτίθεται θα έφερνε το κόμμα του όταν έγινε Κυβέρνηση.

Όμως όπως αποδεικνύεται και από τα έγγραφα, ΗΤΑΝ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΠΡΑΞΗ να συνεχίζει να εισπράττει υπερωρίες απ’ τον δήμο Αλεξανδρούπολης, ενώ δουλεύει στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Έβρου.

Υ.Γ: Μην περιμένετε φυσικά να… σηκώσουν το συγκεκριμένο θέμα τα άλλα κόμματα και οι τοπικοί τους εκπρόσωποι. Γιατί και αυτά, Ν.Δ. Κίνημα Αλλαγής, ΚΚΕ, Χρυσή Αυγή (οι αντισυστημικοί υποτίθεται), ΑΝΕΛ, Ποτάμι,  Ένωση Κεντρώων, όλοι “αξιοποιούν” τον συγκεκριμένο νόμο. 

Ένα σχόλιο

  1. Ελληνικό Όραμα

    Λόγω υπερωριών είναι τα χρήματα αυτά;
    Αναρτήστε και την υπογραφή του αρμόδιου διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ που υπογράφει…

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*