Αστυνομικοί: Πρόβλημα φύλαξης των συνόρων, αφού μειώνονται αντί να αυξάνονται οι δυνάμεις στον Έβρο

Αστυνομικοί: Πρόβλημα φύλαξης των συνόρων, αφού μειώνονται αντί να αυξάνονται οι δυνάμεις στον Έβρο

Επιβεβαίωση του χθεσινού μας ρεπορτάζ για μείωση των αστυνομικών που βρίσκονται αποσπασμένοι στον Έβρο στα πλαίσια της επιχείρησης “ΑΣΠΙΔΑ”, ήρθε σήμερα απ’ την Συνδικαλιστική Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που υπογράφουν ο Πρόεδρος Χρήστος Τουφάκης και ο Γενικός Γραμματέας Γιώργος Βογιατζής, η μείωση κατά 11 των αστυνομικών της συγκεκριμένης δύναμης, η οποία γίνεται με διαταγή του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ, δημιουργεί πρόβλημα φύλαξης των συνόρων στον Έωρο και επισημαίνουν:

Το μεταναστευτικό αποτελεί μέγιστο πρόβλημα στην περιοχή μας και στη χώρα μας τις τελευταίες δεκαετίες. Τον τελευταίο χρόνο αντιμετωπίζουμε μεγάλη αύξηση των μεταναστευτικών ροών στην περιοχή μας. Οι υπηρεσίες της Δ.Α. Αλεξανδρούπολης δίνοντας το μέγιστο των δυνατοτήτων τους και εξαντλώντας τα αποθέματα του φιλότιμου τους προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στην αντιμετώπιση του φαινομένου.

Προ τεσσάρων μηνών ζητήσαμε από το Αρχηγείο, για ακόμα μία φορά, την ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης για τις υπηρεσίες της Δ.Α. Αλεξανδρούπολης στα πλαίσια της επιχείρησης “ΑΣΠΙΔΑ”. Όλα αυτά τα χρόνια από το 2012 και μετά ζητάμε συνεχώς την αναπλήρωση όλων των απαραίτητων υλικών  (οχήματα, θερμικές κάμερες, είδη ιματισμού, πλωτών μέσων, κλπ) για την επίτευξη του έργου μας. Όταν όμως δεν υπάρχει η απαραίτητη πολιτειακή και υπηρεσιακή αρωγή τα περιθώρια στενεύουν.

Η υλικοτεχνική υποδομή αποτελεί πλέον όνειρο θερινής νυκτός.

Από την έναρξη της ΑΣΠΙΔΑΣ το 2012 και μετέπειτα ο αριθμός των συναδέλφων που συμμετάσχουν στην επιχείρηση, συνεχώς μειώνεται, με αποτέλεσμα την οριακή επάρκεια προς το έργο που επιτελούν.

Σήμερα έρχεται μία νέα διαταγή από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας να αφαιρέσει έντεκα συναδέλφους από τη δύναμη της ΑΣΠΙΔΑΣ και να επιστρέψουν στην Αττική, χωρίς αναπλήρωση τους. Ως Συνδικαλιστική Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης αυτή η διαταγή μας βρίσκει κάθετα αντίθετους. Όχι μόνο ως προς τη νέα μείωση της δύναμης αλλά και ως προς τα πρόσωπα. Αυτοί οι συνάδελφοι βρίσκονται εδώ από τον Οκτώβριο του 2012 αδαπάνως για το Δημόσιο και αποτελούν πλέον ένα αξιόμαχο και εκπαιδευμένο προσωπικό. Για την οριστική επίλυση του ζητήματος προτείνουμε για ακόμη μία φορά την δημιουργία νέων οργανικών θέσεων ανάλογες με τον αριθμό των αποσπασμένων στη Δ.Α Αλεξανδρούπολης.

Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι η μείωση του προσωπικού και κατά ενός συναδέλφου έχει άμεση επίπτωση επιβίωσης των υπηρεσιών φύλαξης των συνόρων, γι αυτό και αποστείλαμε έγγραφο προς τον Αρχηγό ζητώντας του  να επανεξετάσει τη διαταγή αυτή”.

Μειώνουν τους αποσπασμένους αστυνομικούς στον Έβρο, ενώ οι ροές των λαθρομεταναστών χτυπάνε… κόκκινο