Ανάστατοι οι γονείς, καταγγέλουν το δήμο Αλεξανδρούπολης για αδιαφορία. “Δέντρο παραλίγο να καταπλακώσει μαθητές, καθηγητή”

Ανάστατοι οι γονείς, καταγγέλουν το δήμο Αλεξανδρούπολης για αδιαφορία. “Δέντρο παραλίγο να καταπλακώσει μαθητές, καθηγητή”

Για αδιαφορία και αθέτηση υποσχέσεων καταγγέλουν την δημοτική αρχή Αλεξανδρούπολης ανάστατοι οι γονείς, με ανακοίνωση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, παίρνοντας ως αφορμή το δέντρο που έπεσε στην αυλή του 4ου Γυμνασίου και 1ου ΓΕΛ της πόλης.

Μάλιστα υπενθυμίζουν ότι στο σχολείο υπάρχει παράπλευρο τοιχίο έτοιμο να καταρρεύσει και παρά τις διαβεβαιώσεις της δημοτικής αρχής Λαμπάκη, δεν δόθηκε λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα. Η ανακοίνωση αναφέρει:

“Την Τετάρτη 26/9 σε ώρα λειτουργίας των σχολείων στον αύλειο χώρο των 4ου Γυμνασίου και 1ου ΓΕΛ έπεσε δέντρο που λίγο έλειψε να καταπλακώσει μαθητές και εκπαιδευτικό. Σημειώνεται ότι εδώ και πάρα πολλούς μήνες εκκρεμεί η οριστική λύση του ζητήματος της επισκευής παράπλευρου τοιχίου, το οποίο ανά πάσα στιγμή θα καταρρεύσει με απρόβλεπτες συνέπειες για την ασφάλεια μαθητών και περαστικών.

Οι προειδοποιήσεις και οχλήσεις προς τον Δήμο  δεν φάνηκαν αρκετές.

Οι υποσχέσεις που έδωσαν στην Ένωση Γονέων οι  υπεύθυνοι του Δήμου ότι το τοιχίο θα επισκευάζονταν μέσα στο καλοκαίρι δεν εκπληρώθηκαν.

Με αφορμή το γεγονός, η Ένωση Γονέων επανέρχεται στο θέμα της ασφάλειας των σχολικών χώρων και ζητά άμεσα να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι και οι αναγκαίες τεχνικές παρεμβάσεις.

Πολλά σχολεία του Δήμου έχουν ανάγκη από σοβαρές επισκευές, έλεγχο στατικότητας και αντισεισμικότητας, πυρασφάλειας, ηλεκτρολογικής  και υγειονομικής ασφάλειας.

Ζητούμε άμεσα να ελεγχθούν και επισκευαστούν οι χώροι που φιλοξενούν καθημερινά τα παιδιά μας, χωρίς αναβολές και καθυστερήσεις”.