Υπονόμευση από την αντιπεριφέρεια Ροδόπης του Run Greece που (συν)διοργανώνει η αντιπεριφέρεια Έβρου

Υπονόμευση από την αντιπεριφέρεια Ροδόπης του Run Greece που (συν)διοργανώνει η αντιπεριφέρεια Έβρου

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για το Run Greece της Αλεξανδρούπολης, που έχει καταστεί το πιο δημοφιλές και μαζικό δρομικό γεγονός που διεξάγεται κάθε χρόνο στην Θράκη, καθώς τελεί και υπό την ομπρέλα της ομοσπονδίας στίβου της χώρας, του ΣΕΓΑΣ.

Το ίδιο όμως αυτό Σαββατοκύριακο επέλεξε η Αντιπεριφέρεια Ροδόπης να βάλει τις δικές της αθλητικές εκδηλώσεις στο Φεστιβάλ Via Egnatia Run που περιλαμβάνουν επίσης, όπως και το Run Greece της ΑΑλεξανδρούπολης, αγώνα δρόμου 5 χιλιομέτρων αλλά και ποδηλατικό αγώνα στην Κομοτηνή.

Αν μη τι άλλο, πρόκειται για τεράστια ασυνεννοησία μεταξύ των αρμοδίων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και εν προκειμένω την ευθύνη πρωτίστως έχει η αντιπεριφέρεια Ροδόπης και ο ίδιος ο αντιπεριφερειάρχης Νίκος Τσαλικίδης που φαίνεται από το αποτέλεσμα ότι δεν συνομιλεί με τον συνάδελφό του από τον Έβρο Δημήτρη Πέτροβιτς.

Η ημερομηνία διεξαγωγής του Run Greece στην Αλεξανδρούπολη την συγκεκριμένη ημερομηνία είναι γνωστή από… πέρυσι. Για να γίνουν εγγραφές στην διοργάνωση άνοιξαν σχετικά περίπτερα και στην Κομοτηνή (όπως και στην Ξάνθη) με αξιομνημόνευτη συμμετοχή από όλη την Θράκη, ενώ είναι γνωστό στους πάντες ότι το Run Greece έχει αγώνες 5 και 10 χιλιομέτρων.

Όταν λοιπόν υπάρχει αυτό το δεδομένο, είναι τουλάχιστον άκομψο ελάχιστα χιλιόμετρα πιο μακριά από αυτόν τον αγώνα που διεξάγεται στην Αλεξανδρούπολη με συνδιοργανώτρια την Περιφέρεια ΑΜ-Θ (ο Πέτροβιτς ήταν ανάμεσα στους ομιλητές στην παρουσίαση), με ευθύνη της Περιφέρειας να διεξάγεται άλλος αντίστοιχος αγώνας 60 χιλιόμετρα πιο μακριά.

Υπενθυμίζεται ότι για να μην πέφτουν κοντά οι ημερομηνίες με το Run Greece, η ίδια η αντιπεριφέρεια Έβρου άλλαξε τον δικό της αγώνα του Via Egnatia Run και τον έβαλε από αρχές Σεπτεμβρίου την άνοιξη. Και έρχεται τώρα η Αντιπεριφέρεια Ροδόπης να βάλει τις δικές τις αθλητικές εκδηλώσεις του Via Egnatia πάνω στο Run Greece, το ίδιο Σαββατοκύριακο!!!

Βέβαια, για να ακριβολογούμε, ακριβώς την ώρα του Run Greece πέφτει ο ποδηλατικός αγώνας του Via Egnatia της Ροδόπης. Ο αγώνας δρόμου των 5 χιλιομέτρων έχει προγραμματιστεί στους δρόμους της Κομοτηνής για το απόγευμα του Σαββάτου (ενώ αυτός του Run Greece της Αλεξανδρούπολης το πρωί της Κυριακής).

Ωστόσο ακόμα και στα παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα όπου μετέχουν οι κορυφαίοι δρομείς της υφηλίου, ποτέ δεν τους βάζουν να τρέξουν δύο αγώνες των πέντε χιλιομέτρων μέσα σε λιγότερες από 15 ώρες. Πάντα υπάρχει ένας χρόνος ξεκούρασης, συνήθως δυο ή και παραπάνω ημερών, ανάμεσα στον προκριματικό και στον τελικό.

Το να υπάρχουν δυο τόσο σημαντικοί δρομικοί αγώνες το ίδιο Σαββατοκύριακο σε διπλανές πόλεις μόνο ως υπονόμευση του δρομικού κινήματος μπορεί να χαρακτηριστεί. Και το θέμα αποκτά πιο σοβαρή διάσταση, όταν διοργανωτές ή συνδιοργανωτές αυτών των αγώνων είναι η ίδια η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Πηγή: thrakisports.gr