Ο  Μεσογειακός κυκλώνας Ζορμπάς θα… αγγίξει και τον Έβρο, αλλά μάλλον θα γίνει… Στέργιους

Ο Μεσογειακός κυκλώνας Ζορμπάς θα… αγγίξει και τον Έβρο, αλλά μάλλον θα γίνει… Στέργιους

Ο Μεσογειακος κυκλώνας ”Ζορμπάς” που ήδη επηρεάζει περιοχές της Ελλάδας, αναμέβνεται να… αγγίξει και τον Έβρο από αύριο Κυριακή και Δευτέρα, φέρνει βροχές, θυελλώδεις ανέμους και πιθανά πλημμυρικά φαινόμενα από έντονες βροχοπτώσεις, αλλά δεν θα έχει την ένταση άλλων περιοχών και μάλλον στο νομό μας θα εξασθενήσει και από “Ζορμπάς” θα γίνει… Στέργιους. 

Γιατί σίγουρα στην περιοχή μας τα φαινόμενα δεν αναμένεται να είναι τόσο έντονα, αν και χρειάζεται να υπάρχει από τις αρμόδιες υπηρεσίες εγρήγορση και ετοιμότητα.

Σήμερα Σάββατο 29/09 αναμένονται ασθενείς βροχές κατά βάση, ενώ από το απόγευμα και μετά, θα ενταθούν. Οι άνεμοι Β-ΒΔ 3-4 μποφόρ και απο το απόγευμα ενισχύονται στα 5-6 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 15-19 βαθμούς.


Αύριο  Κυριακή 30/09 ισχυρές καταιγίδες με το πέρασμα του Μεσογειακού κυκλώνα ανατολικά μας καθόλη την διάρκεια της ημέρας! Αναμένονται μεγάλα ποσοστά βροχής. Προσοχή! Ίσως δημιουργηθούν πλημμυρικά φαινόμενα! Οι άνεμοι Β θυελλωώδεις 7-8 και τοπικά ίσως αγγίξουν και τα 9 μποφόρ!
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 14-16 βαθμούς.
Την Δευτέρα 1/10 οι ισχυρές καταιγίδες ενισχύονται μέχρι και τις προμεσημβρινές-μεσημβρινές ώρες. Προσοχή, αναμένονται πολύ μεγάλα ποσοστά βροχής. Ίσως δημιουργηθούν πλημμυρικά φαινόμενα! Οι άνεμοι Β θυελλ΄ώδεις 8-9 ίσως αγγίξουν ακόμη και τα 10 μποφόρ. Από το απόγευμα εξασθενούν και γυρνούν νοτιάδες 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 13-21 βαθμούς.
Τέλος για την Τρίτη 2/10 σημαντική βελτίωση με ηλιοφάνεια και σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας στους 25 βαθμούς και ανέμους ασθενείς.

Πηγή: weathernewsgr.blogspot.com

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*