Διδυμότειχο: Τί έγινε στη συγκέντρωση του πρώην δημάρχου Χρήστου Τοκαμάνη

Διδυμότειχο: Τί έγινε στη συγκέντρωση του πρώην δημάρχου Χρήστου Τοκαμάνη

Ανοιχτή συγκέντρωση όχι μόνο της δημοτικής του παράταξης αλλά και κάθε ενεργού πολίτη που ενδιαφέρεται για την πορεία του δήμου Διδυμοτείχου, πραγματοποιήθηκε το πρωί στο ξενοδοχείο Πλωτίνη από τον πρώην δήμαρχο της πόλης Χρήστο Τοκαμάνη.

Ο ίδιος είχε απευθύνει κάλεσμα σε όλους για να γίνει η αρχή ενός δημοκρατικού διαλόγου σύνθεσης και καλών πρακτικών, προκειμένου εντοπίζοντας τις παθογένειες, να αναδείξουν δράσεις και ενέργειες για την πρόοδο και προκοπή του τόπου. Σε αυτό εκτός από τα στελέχη του συνδυασμού του, παρόντες ήταν η δημοτική σύμβουλος και επικεφαλής της δικής της παράταξης Βάγια Καραφείζη, ο πρόεδρος της ΕΑΣ Διδυμοτείχου, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, ο Θόδωρος Σκινδρής που ήδη εκδήλωσε την πρόθεση να είναι υποψήφιος τον Μάιο του 2019 και πολύς κόσμος.

Ο κ.Τοκαμάνης τόνισε μεταξύ άλλων ότι: “Ο σκοπός της σημερινής συγκέντρωσης είναι πολλαπλός. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους φίλους και τα στελέχη που μας στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια. Με τη σημερινή μας συγκέντρωση εγκαινιάζουμε ένα ξεκίνημα ενός δημοκρατικού διαλόγου με όλους τους ενεργούς πολίτες της πόλης, με αντικειμενικό σκοπό την σύνιθεση των προτάσεων, ώστε να ανακόψουμε αυτή την συρρίκνωση που έχει ξεκινήσει για την πόλη και τα χωριά της.

Μετά από συζητήσεις θα βγει ένας νέος συνδυασμός, που θα διεκδικήσει τον δήμο στις εκλογές του Μαίου. Για να προτείνει λύσεις για τα σοβαρά προβλήματα της καθημερινότητας, όπως η ύδρευση που πρέπει επιτέλους να λυθεί οριστικά, η βατότητα των δρόμων πόλης και χωριών, οι παιδικές χαρές, το αποχευετικό, η συγκομιδή των σκουπιδιών. Το μεγάλο κεφάλαιο του ΤΕΙ, ώστε να μην δίνουμε μάχες οπισθοφυλακής, αφού απλά έχουμε μόνο ένα τμήμα κιαι δεν είναι καν σχολή. Πρέπει αυτό να το διεκδικήσουμε για να γίνει.  Η ανάδειξη των αρχαιολογικών θησαυρών της περιοχής μας”.

Στις τοποθετήσεις των παρισταμένων, του έγινε πρόταση να δώσει το… δαχτυλίδι της διαδοχής στον δημοτικό σύμβυλο κ.Βαργιαμίδη, ώστε αυτός να ηγηθεί του συνδυασμού. Η απάντηση του πρώην δημάρχου ήταν:  “Δαχτυλίδια δεν μπορώ να δώσω σε κανέναν. Ο συνδυασμός δημοκρατικά θα εκλέξει αυτόν που θα ηγηθεί. Ότι αποφαίσει ο συνδυασμός, εγώ θα το στηρίνω με νύχια και με δόντια”. Τοποθέτηση που καταχειροκροτήθηκε.

Τον λόγο πήρε στη συνέχεια ο δημοτικός σύμβουλος του Βασίλης Βαργιαμίδης, που γνωστοποίησε ότι δεν ενδιαφέρεται να είναι ο ίδιος επικεφαλής ως υποψήφιος δήμαρχος, αλλά στηρίζει τον Χρήστο Τοκαμάνη και όποιον πιθανά εκλέξει μέσα από δημοκρατικέ διαδικασίες η δημοτική του παράταξη.

Στη συνέχεια μίλησε και η παρούσα στην συγκέντρωση Βάγια Καραφείζη, επικεφαλής του συνδυασμού “ΒΗΜΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ”, που αφού υχαρίστησε τον κ.Τοκαμάνη για την πρόσκληση, επεσήμανε ότι η παρουσία της είναι θεσμική καθαρά και πρότεινε να υπάρξει μια συλλογική προσπάθεια και συννενόηση, ώστε στις εκλογές του Μαίου του 2019 να υπάρξει μια δυνατή δημοτική παράταξη, για να διεκδικήσει τον δήμο και να σταματήσει την αρνητική πορεία της οπισθοδρόμησης και των τεράστιων προβλημάτων.

Όλα λοιπόν δείχνουν, πως μετά την ανοιχτή συγκέντρωση Θόδωρου Σκινδρή, την συνάντηση της δημοτικής παράταξης της Βάγιας Καραφείζη και την σημερινή εκδήλωση του Χρήστου Τοκαμάνη, μπήκαμε πλέον δυνατά στην προεκλογική περίοδο για τις δημοτικές εκλογές του δήμου Διδυμοτείχου.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*