Γιαννακίδης: Προχωρούν οι Μονάδες Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) σε Αλεξανδρούπολη και Καβάλα

Γιαννακίδης: Προχωρούν οι Μονάδες Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) σε Αλεξανδρούπολη και Καβάλα

Στην Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων της Αλεξανδρούπολης αλλά και της Καβάλας, όπου προχωρούν οι διαδικασίες κατασκευής τους, αναφέρθηκε μιλώντας στο περιφερειακό δίκτυο της ΕΡΤ ΑΜΘ o Ξανθιώτης νέος Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθης Γιαννακίδης.

Αρχικά αναφέρθηκε σε μια σειρά θεμάτων, αρχής γενομένης από τα έργα που εγκρίθηκαν στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, όπου είπε ότι με βάση τα Αναπτυξιακά Συνέδρια, σε κάθε Περιφέρεια έχει εκπονηθεί ένα μίνιμουμ σχέδιο ανάπτυξης. Παράλληλα, ειδικότερα για την ΑΜΘ, από τις εκκρεμότητες των εξαγγελιών του Πρωθυπουργού πριν από ένα χρόνο στην Κομοτηνή έκανε γνωστό ότι προχωρούν και δύο σημαντικά έργα όπως είναι οι Μονάδες Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) σε Καβάλα και Αλεξανδρούπολη όπου υπάρχουν ουσιαστικές εξελίξεις.

«Στη μεν πρώτη ξεπεράστηκαν τα προβλήματα που υπήρχαν με τη χωροθέτηση, το έργο ξεμπλόκαρε και υπάρχουν οι αναγκαίοι πόροι για να υλοποιηθεί σύντομα. Στη δε δεύτερη περίπτωση της Αλεξανδρούπολης, το έργο έχει φτάσει ήδη στη φάση του διαγωνισμού» σημείωσε. Να τονίσουμε εδώ ότι στον διαγωνισμό της ΜΕΑ Αλεξανδρούπολης πήραν μέρος δυο εταιρείες. Η ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ Α.Ε που έχει αναλάβει ήδη την κατασκευή και του ΧΥΤΥ στην πόλη και η Θαλής.

Σχολιάζοντας την αναφορά του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη μουσουλμανική μειονότητα, κατά την ομιλία του στα Ηνωμένα Έθνη, ο κ.Γιαννακίδης σημείωσε ότι αυτό που πρέπει να γίνει κατανοητό είναι ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τη μειονότητα ως Έλληνες πολίτες για τους οποίους μεριμνά και έχει αποδείξει ότι διαθέτει την τόλμη να προχωρά σε μεταρρυθμίσεις σε πολλά επίπεδα για την άρση των αγκυλώσεων και των λαθών όλων των προηγούμενων δεκαετιών.

Προοπτικές της Κάνναβης

Η κάνναβη αποτελεί μια νέα αγορά που βρίσκεται υπό διαμόρφωση στην Ελλάδα και δεν δρα ανταγωνιστικά αλλά συμπληρωματικά με τον καπνό ανέφερε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, που και ως βουλευτής ασχολούνταν ιδιαίτερα και προωθούσε το συγκεκριμένο θέμα. Απαντώντας σε ερώτηση σχετική με την παρουσία του στα εγκαίνια της Έκθεσης Cannavis Expo στη Θεσσαλονίκη, τόνισε: «Ιδιαίτερα αν επενδύσουμε στα πλεονεκτήματά της, η κάνναβη μπορεί να δράσει συνδυαστικά για να ενισχύσουμε συνολικά την αγροτική παραγωγή αλλά κυρίως τη σύνδεση με το μεταποιητικό τομέα, την αύξηση των θέσεων εργασίας και την προσέλκυση ξένων επενδύσεων» δήλωσε, εξηγώντας ότι στο πλαίσιο του ενδιαφέροντός αυτού θα βρίσκεται την Παρασκευή στην EXPO CANNABIS της Θεσσαλονίκης.