Σάρωσε σε ψήφους η Νατάσα Γκαρά και επανεξελέγη με διακομματική στήριξη Γραμματέας της Βουλής

Σάρωσε σε ψήφους η Νατάσα Γκαρά και επανεξελέγη με διακομματική στήριξη Γραμματέας της Βουλής

Σάρωσε στις σημερινές εκλογές για την ανάδειξη Γραμματέων και Κοσμητόρων της Βουλής η βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Νατάσα Γκαρά, αφού πήρε τις περισσότερες ψήφους από κάθε άλλον, 185 συγκεκριμένα και επανεξελέγη. Με δεδομένο ότι η Κυβερνητική πλειοψηφία των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι πολύ μικρότερη, σημαίνει πως είχε διακομματική στήριξη. 

Κατά τη σημερινή πρώτη συνεδρίαση της νέας κοινοβουλευτικής Συνόδου, εξελέγησαν λοιπόν από την Ολομέλεια της Βουλής οι Γραμματείς και οι Κοσμήτορες του Σώματος, με ονομαστική ψηφοφορία, σύμφωνα με τα άρθρα 6 και 8 του Κανονισμού της Βουλής.

Για το αξίωμα των Γραμματέων από την πρώτη σε δύναμη Κοινοβουλευτική Ομάδα εξελέγησαν η Νατάσα Γκαρά με 185 ψήφους και 7 «παρών», ο κ. Μάριος Κάτσης με 182 ψήφους και 10 «παρών», ο κ. Ιωάννης Σαρακιώτης με 182 ψήφους και 11 «παρών» και ο κ. Γεώργιος Ψυχογιός με 182 ψήφους και 11 «παρών». Από τη δεύτερη σε δύναμη Κοινοβουλευτική Ομάδα εξελέγη ο κ. Ιωάννης Κεφαλογιάννης λαμβάνοντας 168 ψήφους και 7 «παρών», ενώ από την τρίτη σε δύναμη Κοινοβουλευτική Ομάδα εξελέγη η κυρία Χαρά Κεφαλίδου με 171 ψήφους και 4 «παρών».

Για το αξίωμα του Κοσμήτορα, από την πρώτη σε δύναμη Κοινοβουλευτική Ομάδα εξελέγησαν ο κ. Αθανάσιος (Νάσος) Αθανασίου με 177 ψήφους και 3 «παρών» και ο κ. Γεώργιος Πάντζας με 161 ψήφους και 10 «παρών». Για το αξίωμα του Κοσμήτορα από τη δεύτερη σε δύναμη Κοινοβουλευτική Ομάδα ο κ. Κωνσταντίνος Κουκοδήμος εξελέγη ο κ. Κωνσταντίνος Κουκοδήμος με 182 ψήφους και 1 «παρών».

Πηγή: left.gr